Καταστάσεις έκτακτης οικονομικής ανάγκης: Οδηγός Επιβίωσης

Όσο και αν η οικονομική ευημερία και εξασφάλιση είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, καμιά φορά κάποιοι λάθος χειρισμοί και ατυχή συμβάντα, ή και ο συνδυασμός αυτών, μπορεί να έχουν σαν αποτέλεσμα την δραματική μείωση των εσόδων και του οικονομικού μας αποθέματος, σε σημείο που να πρέπει να θέσουμε σε άμεση εφαρμογή το σχέδιο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Καταστάσεις έκτακτης οικονομικής ανάγκης: Οδηγός Επιβίωσης

Όσο πιο προετοιμασμένοι είμαστε (πρακτικά και ψυχολογικά), όσο καλύτερα έχουμε καταστρώσει το πλάνο άμεσης δράσης μας, τόσο γρηγορότερα θα ξεφύγουμε από αυτή την ανεπιθύμητη κατάσταση, χωρίς να διακινδυνέψουμε σοβαρά την ακεραιότητά μας, τη δική μας και των οικείων μας.

Αναζήτηση πηγών εισοδήματος

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνετε, υπακούοντας στο ένστικτο επιβίωσής σας, είναι να καλύψετε το οικονομικό έλλειμμα, προτού σας δημιουργήσει σοβαρότερα προβλήματα, έως δηλαδή και την εκδίωξη σας.  Δεδομένου ότι έχετε σταθερό εισόδημα, η πηγή των εσόδων θα προκύψει είτε από την έκτακτη συνεισφορά οικείων προσώπων, είτε από την εκμετάλλευση περιουσιακών στοιχείων και προσωπικών αντικειμένων. Σίγουρα η πώληση των τίτλων ιδιοκτησίας είναι μια πιο χρονοβόρα διαδικασία, έτσι πολύτιμα αντικείμενα θα σας λύσουν τα χέρια. Αν διαθέτετε χρυσές λίρες, ενημερωθείτε άμεσα για την τιμή χρυσής λίρας από πιστοποιημένα ανταλλακτήρια, αλλά και για την αξία γνήσιων χρυσών ή ασημένιων κοσμημάτων, με ή χωρίς πολύτιμους λίθους.

Διερεύνηση Κοινωνικών Προνομίων

Κερδίστε επιπλέον χρόνο μέχρι να διευθετηθεί πλήρως η κατάσταση και ενισχύστε τις εισοδηματικές σας πηγές, εκμεταλλευόμενοι διάφορα κοινωνικά προνόμια. Το σημαντικότερο είναι φυσικά η πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (ειδικά αν η αιτία που σας οδήγησε στην κρίσιμη κατάσταση σχετίζεται), και τα διάφορα κρατικά επιδόματα που χορηγούνται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και ευπαθείς ομάδες, αλλά και άλλα προγράμματα υποστήριξης, όπως η ψυχολογική.

Ρεαλιστικό Πλάνο Αποπληρωμής

Αφού λοιπόν διαφύγετε τον έντονο κίνδυνο και τα πράγματα διαφαίνονται να μπαίνουν σε μία σειρά, για να μπορέσετε να επανέλθετε το συντομότερο και κατά 100% σε κανονικότητα, ξεχρεώνοντας τους οικείους σας, ή επανακτώντας πολύτιμα αντικείμενα αν το επιθυμείτε, θα χρειαστεί να φτιάξετε ένα λεπτομερές χρονοδιάγραμμα. Ύψος εσόδων και εξόδων, εναλλακτικές πηγές σταθερού εισοδήματος, υποψήφιοι τρόποι εξοικονόμησης, μπαίνουν στο κομπιουτεράκι, για να υπολογιστεί ο απαιτούμενος χρόνος και οι επιμέρους δόσεις.

Έξτρα Πρακτικές Εξοικονόμησης

Τέλος, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, ενδεχομένως θα χρειαστεί να επανεξετάσετε και επαναξιολογήσετε τη σπουδαιότητα κάποιων από τα έξοδά σας, προκειμένου είτε να τα παγώσετε, είτε να αναζητήσετε ωφελιμότερα μέσα για τον ίδιο σκοπό. Σίγουρα δεν είναι το πιο βολικό, δεν θα κρατήσει όμως για πάντα. Για παράδειγμα ξεκινώντας από τα σημαντικά, μελετήστε τα λειτουργικά έξοδα του σπιτιού. Τόσο για την τηλεφωνία (ίντερνετ) όσο και για το ηλεκτρικό ρεύμα, μήπως ένα νέο συμβόλαιο με ανταγωνιστική εταιρεία έχετε μεγαλύτερο αντίκτυπο από αυτό που φαντάζεστε; Επικοινωνήστε τηλεφωνικά με έναν εκπρόσωπο ή επισκεφτείτε ένα κατάστημά τους και του Revma Store, για να μάθετε λεπτομέρειες. Αντίστοιχα, ελέγξετε τις διάφορες συνδρομές σας, και τα free trial που ενδεχομένως να μην τερματίσατε ποτέ. Τέλος, κάντε τα ψώνια της εβδομάδας στο κατάλληλο μέρος με τις χαμηλότερες τιμές, πχ. Λαϊκή για φρούτα και λαχανικά αντί για σούπερ μάρκετ.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ