5 ιδέες για έξοδο με τη μαμά

Για να υπάρχει μια υγιής σχέση ανάμεσα σε μητέρα και κόρη θα πρέπει και να αφιερώνουν ποιοτικό χρόνο η μία στην άλλη και να κάνουν πράγματα μαζί. 5 ιδέες για έξοδο με τη μαμά

Αυτό καλό θα είναι να ξεκινήσει να γίνεται από τότε που η κόρη είναι έφηβη ώστε στα δύσκολα αυτά χρόνια που θα περάσει στη μετάβασή της από παιδί σε ενήλικη να νιώθει άνετα να εκφραστεί στη μητέρα της.

Ποιες είναι όμως οι δραστηριότητες που μπορεί να κάνει μια μητέρα και μια κόρη μαζί και να περάσουν και οι δύο καλά;

Οι καλύτερες δραστηριότητες για μανάδες και κόρες

Μπορείτε να βρείτε πολλές δραστηριότητες για να κάνετε μαζί στις οποίες και οι δύο θα περάσετε καλά, θα ανακαλύψετε καλύτερα η μία την άλλη και σίγουρα θα έρθετε πιο κοντά. Από μια έξοδο στο κέντρο της πόλης, σε μια θεατρική παράσταση ή μέχρι και μια μέρα σε σπα, οι επιλογές είναι πολλές και είναι όλες δικές σας να τις ανακαλύψετε!

Διασκέδαση στην πόλη

Μπορείτε να ξεκινήσετε την μέρα σας με μια κούπα καφέ στο αγαπημένο σας μαγαζί, ώστε να συζητήσετε τα νέα σας και τους προβληματισμούς σας. Παράλληλα (ή και τελείως ξεχωριστά σε κάποια άλλη έξοδό σας) απολαύσετε κάποιο Brunch σε ένα από τα εκατοντάδες (και λίγα λέμε) μαγαζιά που υπάρχουν με πιο απλές ή και πιο σύνθετες και μοντέρνες συνταγές.

Έχετε αναρωτηθεί ποια είναι η αγαπημένη κουζίνα της κόρης σας; Ελληνική, Ιταλική, Κινέζικη ή κάποια άλλη; Αν όχι τώρα είναι η στιγμή να το ανακαλύψετε.

Προτείνετέ της να σας πάει στο αγαπημένο της μέρος για φαγητό και να σας εξηγήσει τους λόγους που της αρέσει τόσο πολύ. Μη το σκέφτεστε σαν τεστ.. Κάθε άλλο! Ίσως είναι η αφορμή να πάτε ένα ταξίδι οι δύο σας στη χώρα αυτή κάποια στιγμή.

Έχετε σκεφτεί μια νυχτερινή έξοδο οι δύο σας; Ένα χαλαρό ποτό στο κέντρο της πόλης είναι πραγματικά ότι πρέπει για εσάς τις δύο.

DIY arts and crafts

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν δραστηριότητες στο σπίτι που μπορεί να φέρουν κοντά μια μητέρα και μια κόρη; Ας τις ανακαλύψουμε!

Ασκηθείτε μαζί. Είτε με κάποιο dance workout video από το YouTube είτε κάνοντας Pilates, η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να γεφυρώσετε τη σχέση ανάμεσά σας.

Πολλοί είναι αυτοί που τους αρέσει να φτιάχνουν παζλ. Αν είστε και εσείς δύο από αυτούς τότε εκμεταλλευτείτε αμέσως την ευκαιρία. Φυσικά εκτός από το παζλ μπορείτε να κάνετε και πολλές χειροτεχνίες μαζί.

Τελευταία στη λίστα και αγαπημένη δραστηριότητα πολλών είναι η μαγειρική. Διαλέξτε το αγαπημένο σας γλυκό ή φαγητό και φτιάξτε το παρέα.

Ημέρα περιποίησης

Κανένας άνθρωπος δεν θα έλεγε όχι σε μια ημέρα περιποίησης… Γιατί να το κάνετε εσείς;

Κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά, δοκιμάστε ρούχα και ψωνίστε αυτά που σας αρέσουν και σας κολακεύουν. Φυσικά μπορείτε να συνδυάσετε εδώ και έναν καφέ ώστε να μιλήσετε περισσότερο και να έρθετε ακόμα πιο κοντά.

Κλείστε κάποιο ραντεβού για μασάζ. Πλέον τα κέντρα σπα είναι πολλά, άρα σίγουρα θα βρείτε κάποιο κοντά σας. Αφιερώστε μια μέρα εκεί και απολαύστε τη χαλάρωση που θα νιώσετε παρέα με την κόρη σας. Πιστέψτε μας θα το εκτιμήσετε πολύ κι εσείς αλλά και εκείνη.

Τα κέντρα περιποίησης και σπα δεν είναι τα μόνα που έχουν γνωρίσει τρομερή ανάπτυξη τον τελευταίο καιρό. Υπάρχουν πάρα πολλά μαγαζιά που προσφέρουν υπηρεσίες κομμωτηρίου αλλά και Μανικιούρ – Πεντικιούρ. Κανονίστε μαζί το ραντεβού σας και απολαύστε η μία την παρέα της άλλης.

Ακόμα και αν δεν μπορείτε να πάτε σε κάποιο κέντρο δημιουργήστε τη δική σας μέρα περιποίησης στο σπίτι! Οι αναμνήσεις θα είναι σίγουρα πολύ ιδιαίτερες και θα γελάσετε πολύ.

Μαθήματα δεξιοτήτων

Εκτός από την πιθανότητα να μαγειρέψετε μαζί μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα μαγειρικής. Με αυτόν τον τρόπο και θα περάσετε καλά και θα μάθετε κάτι καινούργιο μαζί το οποίο μπορείτε να αξιοποιήσετε στον μέλλον.

Το ίδιο ισχύει για οποιοδήποτε άλλο μάθημα ή σεμινάριο μπορεί να σας αρέσει, όπως κάποια μαθήματα χορού, θεάτρου, κηπουρικής, πατινάζ, τεχνολογίας, ζωγραφικής και η λίστα φυσικά συνεχίζεται…

Δε θα είναι υπέροχο να μάθετε κάποιο καινούργιο χορό μαζί, να ξέρετε να ζωγραφίζετε σε καμβά ή να φτιάξετε το δικό σας μικρό κήπο; Όλα είναι δυνατά αν το βάλετε στόχο!

Ταξίδια σε πολιτισμούς

Υπάρχουν πολλά μουσεία και εκθέσεις ζωγραφικής στην πόλη μας τα οποία δεν επισκεπτόμαστε ποτέ. Ήρθε η ώρα λοιπόν να αρπάξετε την ευκαιρία και να γνωρίσετε κάποιο από αυτά με την κόρη σας.

Μπορείτε ακόμη να εξερευνήσετε σοκάκια της πόλης από τα οποία δεν έχετε περάσει ποτέ ή να κάνετε κάποια βόλτα στο πάρκο. Φυσικά ποτέ δεν θα μπορέσετε να αστοχήσετε με μια καλή θεατρική παράσταση ή μια παράσταση χορού.

Πηγαίνετε στο σινεμά, σε κάποια συναυλία ή σε ένα πιο ιδιαίτερο live σε κάποιο μαγαζί. Για μια πιο ιδιαίτερη μέρα προτείνουμε wine tasting στα καλύτερα μαγαζιά της Αθήνας!

Τι σας τράβηξε την προσοχή;

Οι επιλογές είναι πολλές. Σίγουρα κάποια ή κάποιες θα σας έκλεψαν το ενδιαφέρον.

Ήρθε η στιγμή να τις κάνετε πραγματικότητα! Κάντε ένα δώρο στην κόρη σας το οποίο θα εκτιμήσει αφάνταστα και ξαναχτίστε από την αρχή τη σχέση σας μαζί της.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ