Gluhwein! Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή για το ζεστό κρασί – Χριστουγεννιάτικο & μυρωδάτο

Σας αρέσει το ζεστό κρασί ή αλλιώς Glühwein; Με τα γαρύφαλλα του & τα μπαχαρικούλια του! Gluhwein! Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή για το ζεστό κρασί – Χριστουγεννιάτικο & μυρωδάτο

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Gluhwein: Ζεστό κρασί Υλικά:

  • 1 μεσαίο πορτοκάλι
  • 150 γρ νερό
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 10 ολόκληρα γαρίφαλα
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 3 αστεροειδής γλυκάνισους
  • 750 ml ξηρό κόκκινο κρασί
  • Ρούμι ή αμαρέτο, για σερβίρισμα (προαιρετικό)

Glühwein (Ζεστό Κρασί):

Πάμε να δούμε βήμα βήμα την πανεύκολη αλλά και αυθεντική συνταγή για το πιο Χριστουγεννιάτικο ζεστό κρασί, Gluhwein!

Gluhwein Αυθεντική συνταγή:

  1. Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, αφαιρέστε την φλούδα από το πορτοκάλι σε μεγάλες λωρίδες, προσέχοντας να αποφύγετε την λεύκη σάρκα και τις αφήνουμε στην άκρη.
  2. Κάνετε χυμό από το πορτοκάλι και αφήστε το χυμό στην άκρη.
  3. Προσθέστε το νερό με την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και βάλτε να ζεσταθεί μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Μειώστε τη φωτιά και προσθέστε τα γαρίφαλα, την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τις φλούδες πορτοκαλιού και τον χυμό πορτοκαλιού. Σιγοβράστε μέχρι να σχηματιστεί ένα αρωματικό σιρόπι, περίπου 1 λεπτό.
  4. Μειώστε περαιτέρω τη φωτιά και προσθέστε το κρασί.
  5. Αφήστε το να σιγοβράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε σε ποτήρια του κρασιού ή μικρές κούπες, προσθέτοντας ένα κ.τ.γ. ρούμι ή Αμαρέτο και γαρνίρουμε με το φλούδα πορτοκαλιού και το γλυκάνισο αν θέλετε.

Gluhwein: ζεστό κρασί με τι συνοδεύεται;

To Gluhwein είναι ένα ιδιαίτερο ζεστό κρασί καθώς συνδυάζει την γλυκύτητα μαζί με το spicy που σου χαρίζουν τα μπαχαρικά. Μπορείς να συνδυάσεις ένα ποτήρι Gluhwein φανταστικά με φρούτα και με τυριά.

Ο καλύτερος συνδυασμός του Gluhwein γίνεται με το ροκφορ ή το Blue cheese.

Αν θέλεις όμως το Gluhwein σου ως το κρασί για το κυρίως γεύμα, θυμήσου ότι συνδυάζεται φανταστικέ με μια ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα ή ακόμα και μοσχαρίσιο φιλέτο. Ταιριάζει φανταστικά και με το κοτόπουλο, αλλά αυτό που θα λατρέψεις είναι το Gluhwein με το σουφλέ ζυμαρικών! Είναι το κάτι άλλο!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ