Η προθεσμία για τις φορολογικές εκκρεμότητες του 2023 και οι υποχρεώσεις του 2024

Η ημερομηνία καταληκτικής πληρωμής για τις φορολογικές υποχρεώσεις του 2023 έχει οριστεί η 29η Φεβρουαρίου 2024. Η προθεσμία για τις φορολογικές εκκρεμότητες του 2023 και οι υποχρεώσεις του 2024

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Το Pricefox.gr, ο σύμβουλος σου στην εξοικονόμηση και η πλατφόρμα σύγκρισης και εύρεσης της πιο φθηνής ασφάλειας αυτοκινήτου, συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία για τις φορολογικές εκκρεμότητες του 2023 και επερχόμενες υποχρεώσεις του 2024 για να μη σου ξεφύγει τίποτα.

Μέχρι την 28η Φεβρουαρίου, οι φορολογούμενοι πρέπει να καταβάλουν:

  • Τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2024
  • Την τελευταία δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας (ΕΝΦΙΑ)
  • Την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος

Για το 2024 οι φορολογούμενοι πολίτες θα αντιμετωπίσουν την υποχρέωση να καταβάλουν συνολικά περίπου 63 δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους.

Μέσα σε αυτά υπολογίζονται:

  • Ο ΕΝΦΙΑ για το 2024
  • Ο φόρος εισοδήματος
  • Τα τέλη κυκλοφορίας του 2025

Ενώ μια έκπληξη περιμένει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους .

Με τη συμπλήρωση των νέων τεκμηρίων φορολόγησης για ελεύθερους επαγγελματίες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, οι φορολογούμενοι αναμένεται να αναλάβουν το βάρος της επιβάρυνσης.

Αυτό σημαίνει ότι θα υποχρεωθούν να καταβάλουν περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια ευρώ κατά μέσο όρο κάθε μήνα, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τα πορτοφόλια των νοικοκυριών.

Τέλη Μαρτίου η έναρξη καταβολής των φορολογικών δηλώσεων – Οι αλλαγές για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Το τέλος του Μαρτίου και οι αρχές του Απριλίου αναμένεται να σηματοδοτήσουν την έναρξη των νέων φορολογικών δηλώσεων.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα νέο, τεκμαρτό σύστημα υπολογισμού των εισοδημάτων του 2023.

Πέραν του αυξημένου φόρου εισοδήματος που αναμένεται να καταβάλλουν το 2024, όσοι καταγράφουν εισοδήματα για το 2023 χαμηλότερα από το τεκμαρτό εισόδημα θα αντιμετωπίσουν επιπλέον φόρο 22%, εκτός εάν παρουσιάσουν ηλεκτρονικές αποδείξεις για το 30% του εισοδήματός τους.

Ο ανανεωμένος τρόπος φορολόγησης για τους επαγγελματίες υπολογίζει ένα ελάχιστο τεκμαρτού εισοδήματος της τάξης των 10.920 ευρώ. Αυτό το ποσό προσαυξάνεται ανάλογα με τη διάρκεια άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας, το κόστος μισθοδοσίας και τον τζίρο, με τη δυνατότητα να φτάσει έως 50.000 ευρώ.

Οι αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των επαγγελματιών προβλέπεται ότι θα οδηγήσουν σε επιπλέον είσπραξη φόρων ύψους 552 εκατομμυρίων ευρώ το επόμενο έτος.

Με λίγα λόγια οι φορολογούμενοι της κατηγορίας αυτής θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα φέτος.

31 Μαΐου η πρώτη πληρωμή του ΕΝΦΙΑ

Λίγο πριν το Πάσχα, περισσότεροι από 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων Θα λάβουν τον νέο λογαριασμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας (ΕΝΦΙΑ), ο οποίος θα εξοφληθεί σε δέκα μηνιαίες δόσεις.

Η πρώτη δόση πρέπει να καταβληθεί έως τις 31 Μαΐου 2024. Σημειώνεται ότι αυτοί που έχουν ασφαλίσει τα σπίτια τους για φυσικές καταστροφές θα παρατηρήσουν μείωση στον ΕΝΦΙΑ έως 10%.

Βασιζόμενοι στα νούμερα του νέου κρατικού προϋπολογισμού, οι φορο-εισπράξεις του πρώτου εξαμήνου του 2024 εκτιμάται να φτάνουν σχεδόν τα 28 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το δεύτερο εξάμηνο παρουσιάζει αυξημένες απαιτήσεις, καθώς οι φόροι που πρέπει να εισπραχθούν ανέρχονται σε περίπου 35 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στο Pricefox.gr πέρα από συμβουλές εξοικονόμησης, μπορείς να συγκρίνεις ασφάλειες αυτοκινήτου και παρόχους ρεύματος και τιμές φυσικού αερίου.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ