Το ΚΜΟΠ εγκαινιάζει «Φιλικό Χώρο» για γυναίκες και κορίτσια

Με απώτερο σκοπό να δοθεί φωνή στις  γυναίκες  που νιώθουν απομονωμένες, που έχουν υποστεί βία ή κακοποίηση Το ΚΜΟΠ εγκαινιάζει «Φιλικό Χώρο» για γυναίκες και κορίτσια

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

το ΚΜΟΠ εγκαινίασε έναν «Φιλικό Χώρο» για Γυναίκες και Κορίτσια, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 (28ης Οκτωβρίου 20, 2ος όροφος), με τη συμμετοχή εκπροσώπων οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Ο χώρος αυτός είναι ανοιχτός σε γυναίκες και κορίτσια 16 ετών και άνω, διάφορων εθνικοτήτων οι οποίες μπορεί να έχουν βιώσει / επιζήσει από κακοποίηση, βία ή εμπορία ανθρώπων και έχουν ανάγκη από έναν χώρο όπου θα αισθάνονται ασφαλείς, θα μπορούν να κάνουν παρέα με άλλες γυναίκες και μέσα από διάφορες δραστηριότητες θα μπορέσουν να ενδυναμωθούν και να κοινωνικοποιηθούν.

Ο χώρος δεν έχει την υπόσταση καταφυγίου ή ξενώνα για κακοποιημένες γυναίκες, κέντρου κοινότητας ή υπηρεσίας μιας στάσης. Αντιθέτως είναι ένα περιβάλλον όπου οι συμμετέχουσες γυναίκες θα συναντιούνται σε κλίμα εμπιστοσύνης, εχεμύθειας, ασφάλειας, αλληλεγγύης, συμπερίληψης και συνεργασίας για να κοινωνικοποιηθούν και να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες (χορός, προβολή ταινιών, χειροτεχνίες, εκπαιδεύσεις). Στο χώρο αυτό θα τους παρέχεται επίσης συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη, ενώ θα έχουν πρόσβαση σε γνώσεις και πόρους και θα αποτελεί σημείο παραπομπών και διασύνδεσης με φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.

«Δημιουργώντας δίκτυα υποστήριξης με άλλες γυναίκες και έφηβα κορίτσια και συμμετέχοντας σε αυτό το Χώρο, στόχος είναι οι γυναίκες και οι έφηβες να νιώσουν πως ανήκουν κάπου όπου νιώθουν ασφάλεια και αλληλεγγύη», δήλωσε η επιστημονικά υπεύθυνη της πρωτοβουλίας, κα. Γεωργία Αλεξάνδρου. «Αυτό θα συμβάλλει στην αύξηση της αυτοεκτίμησής τους και των θετικών μηχανισμών αντιμετώπισης κρίσεων και δυσκολιών, καθώς και στην ενίσχυση των κοινωνικών πόρων που είναι κεντρικής σημασίας για την επούλωση των τραυμάτων και την διαχείριση των καταπιέσεων που έχουν υποστεί» ανέφερε η κα. Αλεξάνδρου.

Ο χώρος είναι ανοιχτός προς κάθε γυναίκα / κορίτσι που θέλει να συμμετάσχει και θα λειτουργεί Τετάρτη με Παρασκευή 15:00-17:00, στον χώρο εκδηλώσεων της ΕΛΙΞ (28ης Οκτωβρίου 20, 2ος όροφος).

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα για τον Φεβρουάριο εδώ. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Σημειώνεται πως θα υπάρχει συνεχής εναλλαγή και ανανέωση δραστηριοτήτων με εξωτερικές συνεργασίες και με την  πρωτοβουλία των ίδιων των επωφελουμένων γυναικών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε  με την επιστημονικά υπεύθυνη της πρωτοβουλίας, κα. Γεωργία Αλεξάνδρου στο safehut-project@kmop.org ή στο communication@kmop.org.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου SAFE HUT – Holding safe spaces for women and girls’ empowerment που φιλοδοξεί να διευκολύνει την κοινωνική και εργασιακή ένταξη των γυναικών και κοριτσιών υπηκόων τρίτων χωρών σε καθεστώς ευαλωτότητας. Το έργο υλοποιείται από το ΚΜΟΠ σε συνεργασία με 6 οργανισμούς από Ιταλία (CESIE και Centro Penc), Γερμανία (International Rescue Committee), Λιθουανία (KOPŽI), Ρουμανία (AIDRom) και Βουλγαρία (Animus Association Foundation).

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Το ΚΜΟΠ εγκαινιάζει «Φιλικό Χώρο» για γυναίκες και κορίτσια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ