“Παρεξηγημένα” κομμάτια που έχουν επανέλθει στη μόδα και έχουν αγαπηθεί

Σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει τη φράση “η ιστορία επαναλαμβάνεται”, αλλά έχουμε σκεφτεί ποτέ ότι το ίδιο ισχύει και για τη μόδα; “Παρεξηγημένα” κομμάτια που έχουν επανέλθει στη μόδα και έχουν αγαπηθεί

Τα τελευταία χρόνια, η ανακύκλωση των fashion trends συμβαίνει όλο και πιο συχνά και θέλοντας και μη, έχει αντίκτυπο στην επιλογή των ρούχων μας, ακόμα κι αν δεν ακολουθούμε πιστά κάθε τάση. Μάλιστα, μπορεί τη δεκαετία που έκαναν το ντεμπούτο τους να μην βρήκαν την πιο θερμή ανταπόκριση, όμως πλέον έχουν πολυφορεθεί κι αγαπηθεί από τους περισσότερους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η μόδα είναι ανατρεπτική. Ετοιμάσου λοιπόν για ένα ταξίδι στο χρόνο και αναβίωσε τα trends που ενώ παρεξηγήθηκαν, βρήκαν στην εποχή μας τους πιο πιστούς θαυμαστές!

1.    Δερμάτινα ρούχα

Τα δερμάτινα κομμάτια των 90’s άφησαν το στίγμα τους στη μόδα. Πρόκειται για ρούχα που φορέθηκαν πολύ από συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες κι έμειναν στην ιστορία ως το έμβλημα των ρόκσταρ, των μηχανόβιων και των cowboy. Έτσι λοιπόν, τα leather jacket και τα γυναικεία δερμάτινα παντελόνια, δεν αποτελούσαν go-to outfit για τους περισσότερους. Η νέα δεκαετία τα ανατρέπει όλα: Πλέον, αποτελούν μία από τις πιο κλασικές και διαχρονικές προσθήκες που θα μπορούσες να κάνεις στη ντουλάπα σου!

Όχι μόνο έχουν αγαπηθεί από όλους τους fashion experts, αλλά κι από όλες τις γυναίκες που επιζητούν ένα κομψό και άνετο look. Έχουν τη δύναμη να δώσουν μια έξτρα στυλιστική νότα στο καθημερινό σου σύνολο αλλά και να προσφέρουν ένα glamorous upgrade στις πιο επίσημες εμφανίσεις σου.

2.   Βάτες

Τα μοναδικά 80’s, μια εποχή που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με το υπερβολικό, το τολμηρό και το φωτεινό, έχουν αφήσει το σημάδι τους στην ιστορία της μόδας. Πολλές φορές μάλιστα, ίσως η μόδα εκείνη την εποχή να άγγιξε και τα όρια του κακόγουστου. Ωστόσο, μια φρέσκια αντιμετώπιση ενός ρούχου ή ενός συγκεκριμένου στυλ είναι ικανή να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την τρέχουσα δεκαετία. Τα ρούχα με βάτες δεν μπορούν να λείπουν από αυτή τη λίστα!

Οι έντονοι ώμοι έχουν επιστρέψει δυναμικά, με τις celebrities και τις influencers να μας ανοίγουν το δρόμο για ένα πιο αναβαθμισμένο και στυλάτο look. Άλλωστε, οι βάτες, είναι από τις λίγες στυλιστικές επιλογές που μπορούν να “πάρουν” ένα απλό μπλουζάκι ή σακάκι και να το μετατρέψουν σε ένα εμβληματικό και δυναμικό κομμάτι.

3.    Δαντελένιο καλσόν

Συνεχίζοντας με τα 80’s, δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να δηλώσεις αισθησιασμό και πάθος, από το να φορούσες δαντελένια καλσόν. Ίσως κι από τα πιο θηλυκά αξεσουάρ μιας γυναίκας, τότε και τώρα, η λεπτομέρεια της δαντέλας είναι ό,τι πιο ντελικάτο και κομψό. Παρόλα αυτά, εκείνη τη δεκαετία δε βρήκε τους θερμούς υποστηρικτές που βρίσκει σήμερα, αφού τις περισσότερες φορές επικρίθηκε, παρά χαρακτηρίστηκε για τον ερωτικό της αισθησιασμό.

Μπορεί τότε αυτή η τάση να μην ακολουθήθηκε από τις περισσότερες γυναίκες, ωστόσο σήμερα αποτελεί ένα από τα staples για μια σικάτη και ρομαντική εμφάνιση. Συνδυάζεται άριστα με μίνι φορέματα και φούστες, αλλά και με σορτς. Όπως και να το ταιριάξεις, να είσαι σίγουρη ότι θα αναδείξεις τα πόδια σου και το προσωπικό σου στυλ!

4.   Μεταλλιζέ φορέματα

Τα πιο shiny υφάσματα των 80’s έρχονται να λάμψουν και στη δική μας δεκαετία και να “ταράξουν” τα μέχρι τώρα κλασικά φορέματα. Την εποχή που τίποτα δεν ήταν αρκετά υπερβολικό, τα μεταλλιζέ φορέματα είχαν κι έχουν τη δύναμη να “φωνάξουν” εκκεντρικότητα και τόλμη, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Εσύ, ως σύγχρονη γυναίκα, θες το look σου να είναι συνυφασμένο με την ενδυνάμωση, αλλά και το ρομαντισμό.

Δε χρειάζεται να φτάσεις στο άλλο άκρο της υπερβολής που διακατείχαν τα 80’s για να υποστηρίξεις αυτή την εμφάνιση. Ένα έντονο κι εκθαμβωτικό φόρεμα είναι αρκετό για να αγγίξεις τη μαγεία εκείνης της δεκαετίας, κάνοντας κάθε σου look συναρπαστικό κι αξέχαστο.

5.   Κοστούμι

Μια ακόμα τάση των 80’s που δείχνει να κυριαρχεί τις σημερινές πασαρέλες, είναι η ανατροπή της θηλυκότητας με τα oversized σταυρωτά, γυναικεία κοστούμια- αυτή ακριβώς η ανδροπρεπής εμφάνιση έχει καθηλώσει όλες τις fashion experts. Τώρα, αυτή η τάση, κοινώς γνωστή ως “business look”, έχει αποτελέσει την εύκολη λύση για κάθε γυναίκα που θέλει να αναδείξει τις στυλιστικές της ικανότητες και στην επαγγελματική της ζωή. Ιδανικά, σου προτείνουμε να διαλέξεις ένα υφασμάτινο παντελόνι σε ίσια γραμμή, ένα πουκάμισο ή και γιλέκο και ένα blazer στην ίδια απόχρωση για να πετύχεις στη στιγμή μια άκρως προσεγμένη και σικάτη εμφάνιση.

Το συγκεκριμένο trend έχει εδραιώσει τη θέση του και στο street style, δίνοντάς μας ιδέες για τα πιο καθημερινά, άνετα και συνάμα στυλάτα συνολάκια. Μαζί με ένα απλό T-shirt και sneakers, θα έχεις καταφέρει μια απόλυτα φρέσκια προσέγγιση της androgyny αισθητικής.

Η μόδα είναι ρόδα και γυρίζει! Ωστόσο, δε χρειάζεται να ξοδεύεις συνεχώς χρήματα για κάθε trend που κάνει την επανεμφάνισή του. Κάνε έξυπνες επιλογές και βρες όλα εκείνα τα κομμάτια των προηγούμενων δεκαετιών που έχουν τη δύναμη να δώσουν μια πινελιά επικαιρότητας στο προσωπικό σου στυλ!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

μόδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ