Γυμναστείτε με PILATES για τόνωση και ενδυνάμωση

Το Pilates δεν είναι απλά “μόδα”, αλλά ένα σύστημα ασκήσεων που έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και την ευεξία του σώματος. Γυμναστείτε με PILATES για τόνωση και ενδυνάμωση.

Είναι μια τεχνική με ποικιλία απλών ασκήσεων που μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε άνθρωπο. Οι ασκήσεις βασίζονται στον πλήρη έλεγχο του νου και του σώματος και συνδυάζουν τη μυϊκή δύναμη και την ελαστικότητα ταυτόχρονα. Οι ασκήσεις του Pilates ακολουθούν 6 βασικές αρχές. Συγκέντρωση, Κεντράρισμα, Έλεγχος, Αναπνοή, Ακρίβεια και Ροή, και μέσα από αυτές τις Αρχές δουλεύει το βάθος του Powerhouse.( Concentration, Centering, Control, Breathing, Precision and Flow)

Ο βασικός εξοπλισμός που θα χρειαστείς για να ξεκινήσεις είναι αρκετά εύκολος να τον βρεις αλλά και αρκετά οικονομικός. Ένα στρώμα γυμναστικής σαν αρχή και στην συνέχεια μία μπάλα πιλάτες που θα σε βοηθήσει να εμπλουτίσεις την γκάμα των ασκήσεων που θα ακολουθήσεις.

Όταν γυμνάζεσαι πάνω σε μία μπάλα Pilates, αναγκάζεσαι να σφίγγεσαι για να παραμείνεις πάνω της, εκτελώντας παράλληλα την εκάστοτε άσκηση. Πρόκειται για μία πρόκληση: Δημιουργεί μία ασταθή επιφάνεια, που απαιτεί να χρησιμοποιήσεις όλους τους μυς, γυμνάζοντας παράλληλα κοιλιακούς, γλουτούς & όχι μόνο. Όταν βρεθείς στην μπάλα, τα πόδια και οι κοιλιακοί σου συστέλλονται αμέσως για να σε συγκρατήσουν από μία πιθανή πτώση.

Τι πετυχαίνεις συνοπτικά κάνοντας προσαρμοσμένες ασκήσεις με μπάλα;

  1. βελτίωση της στάσης του σώματος
  2. ενδυνάμωση του κορμού
  3. βελτίωση της ισορροπίας
  4. σύσφιγξη της κοιλιάς & των γλουτών
  5. βελτίωση του συντονισμού

Πιλάτες… τόσο διαχρονικό και τόσο σύγχρονο, μας παρέχει αυτά που χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ: βαθιά σύνδεση με το σώμα μας, ρευστή κίνηση απαλλαγμένη από πόνους, θεραπευτική επαφή με το «μέσα» μας…

Μη ξεχνάς πως μετά από κάθε προπόνηση ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο θα ήταν ιδανικό. θα απομακρύνει τον ιδρώτα και τα συσσωρευμένα βακτήρια, αφήνοντάς την επιδερμίδα φρέσκια. Ακόμα, θα χαλαρώσει τους μύες και θα μειώσει την κόπωση, που έχουν υποστεί, ενώ θα ανοίξουν οι πόροι, επιτρέποντας στο σώμα να ηρεμήσει πιο γρήγορα.

Το θειικό μαγνήσιο είναι ένα συστατικό που καλό θα ήταν να προσθέσεις στο μπάνιο σου.

Τι είναι το θειικό μαγνήσιο και γιατί είναι τόσο δημοφιλές;

Το θειικό μαγνήσιο είναι ένα ορυκτό που αποτελείται από οξυγόνο, μαγνήσιο και θειικό άλας. Η δράση του αποδίδεται στα θειικά ιόντα, τα οποία συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων, και στα ιόντα μαγνησίου, στα οποία ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού παρουσιάζει έλλειψη. Η συμπληρωματική χορήγηση μαγνησίου έχει ευεργετικές επιδράσεις στους μύες, στο καρδιαγγειακό σύστημα, καθώς και στην ανακούφιση από το στρες και την ποιοτική ξεκούραση.

Τέλος μη ξεχάσεις το πιο βασικό συστατικό… Την σωστή ενυδάτωση του οργανισμού σου. Κατανάλωσε νερό! Όσο περισσότερο ιδρώνεις κατά τη διάρκεια της άσκησης, τόσο περισσότερα υγρά θα χρειαστεί να αντικαταστήσεις.

Καλές προπονήσεις!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ