Ένα βιβλίο υπενθύμιση στην αβεβαιότητα της ύπαρξής μας…

Ένα ευρηματικό βιβλίο. Ένα ενορχηστρωμένο σενάριο, που ξεκινά μ`ένα συγκλονιστικό εισαγωγικό πρελούδιο σε μια γωνιά της Παλαιστίνης και συνεχίζεται σ`ένα τρένο. Ένα βαγόνι. Κάθε στάση κι ένα όνομα, ένα πρόσωπο, μια ιστορία. Ένα βιβλίο υπενθύμιση στην αβεβαιότητα της ύπαρξής μας… – Γράφει η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Φίλοι μου αγαπημένοι.
Ένα ευρύ φάσμα σπουδών από Οικονομικά και Κλασικές Επιστήμες ως Ιταλική Φιλολογία και Δημόσιες Σχέσεις, καθώς και η πολυετής διαβίωσή του σε Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Λουξεμβούργο και Βέλγιο, έχουν καταστήσει τον Δημήτρη Πολίτη, έναν κοσμοπολίτη συγγραφέα με ευρεία αντίληψη του σύγχρονου, σύνθετου και πολύμορφου κόσμου. Κάτι που οπωσδήποτε αποτυπώνεται στο τελευταίο του μυθιστόρημα Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ.
Ένα βιβλίο που παρ`ότι είναι προϊόν μυθοπλασίας, είναι εμπνευσμένο και βασισμένο σε δική του προσωπική-τραυματική εμπειρία, όπως ο ίδιος μας αποκαλύπτει.
Η υπόθεση διαδραματίζεται στις Βρυξέλλες, αλλά οι ήρωες του απλώνουν με τις ιστορίες τους κλαδιά και παρακλάδια από την Ιρλανδία και την Πολωνία ως την Ιταλία και από το Βέλγιο ως την Άγκυρα και την Παλαιστίνη.
Ξεχωριστές προσωπικές ιστορίες παράλληλες και αυτόνομες που ωστόσο φέρουν μέσα τους αόρατους μίτους και συνδετικούς κρίκους, ώστε να δημιουργήσουν ένα αριστοτεχνικά δομημένο αρχιτεκτονικό σύνολο.
Διαφορετικοί άνθρωποι, ξεχωριστοί χαρακτήρες, διαμορφωμένοι σε κόσμους διαφορετικούς, σε διαφορετικό περιβάλλον, με διαφορετικές εμπειρίες, που βρέθηκαν σ`αυτήν τη μεγάλη μουντή πόλη, αγνοώντας ότι η μοίρα έχει αφήσει επάνω τους ένα κοινό στίγμα από το παρελθόν κι έχει ήδη διασταυρώσει τα μονοπάτια της ζωής τους, πριν ακόμα βρεθούν εκείνη τη βροχερή ημέρα μέσα σ`ένα βαγόνι του μετρό.
Ένα πολύ ενδιαφέρον ευρηματικό βιβλίο. Ένα πραγματικά ενορχηστρωμένο σενάριο, που ξεκινά μ`ένα συγκλονιστικό εισαγωγικό πρελούδιο σε μια γωνιά της Παλαιστίνης και συνεχίζεται σ`ένα τρένο. Ένα βαγόνι. Κάθε στάση κι ένα όνομα, ένα πρόσωπο, ένας χαρακτήρας, μια ιστορία. Κάτι σαν το Μπολερό του Ραβέλ, όπου τα όργανα μπαίνουν ένα-ένα στην ορχήστρα, προσθέτοντας κι έναν καινούριο ήχο κάθε φορά και λίγο περισσότερη ένταση. Κι έναν ακόμα ήχο και λίγη ακόμα ένταση, πάλι και πάλι ως το τελικό εκκωφαντικό κρεσέντο.
Ένα βιβλίο υπενθύμιση στην αβεβαιότητα της ύπαρξής μας…
Μια ανοιχτή ματιά στην σύγχρονη πραγματικότητα.
Μια διεισδυτική ματιά στη διαχρονικότητα των συναισθημάτων.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣ εδώ
 
 
Ε π α ν έ ρ χ ο μ α ι .
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ