25 προτάσεις παιδικού βιβλίου για τους μικρούς μας αναγνώστες

Μία και μία οι προτάσεις στο παιδικό βιβλίο για παιδιά άνω των 5 ετών που θα σας κερδίσουν! 25 προτάσεις παιδικού βιβλίου για τους μικρούς μας αναγνώστες

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις! 

Υπέροχες γυναίκες που έσωσαν τον πλανήτη – Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ένα βιβλίο γεμάτο εκπληκτικές ιστορίες γυναικών που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην προστασία της Γης και όλων των πλασμάτων της.

Αντιμετώπισε το πρόβλημα των πλαστικών και της ανακύκλωσης μαζί με την ΑΪΖΑΤΟΥ ΣΙΣΕΪ, θαύμασε την ευφυΐα των χιμπαντζήδων μαζί με την ΤΖΕΪΝ ΓΚΟΥΝΤΟΛ και πάλεψε κατά της καταστροφικής αποδάσωσης μαζί με την ΟΥΑΝΓΚΑΡΙ ΜΑΑΤΑΪ.

Μέσα από τη μοναδική εικονογράφησή του και τις απίθανες πληροφορίες που δίνει, το βιβλίο αυτό θα σου γνωρίσει μερικές μόνο από τις ξεχωριστές γυναίκες που έδωσαν τον δικό τους αγώνα για να προστατέψουν τον φυσικό μας κόσμο.
Πώς θα σώσεις ΕΣΥ τον πλανήτη;


Το άτακτο καπέλο – Εκδόσεις Μίνωας

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας μάγος που είχε ένα ψηλό μαύρο καπέλο για να βγάζει κουνελάκια και περιστέρια.
Μόνο που στο συγκεκριμένο καπέλο άρεσε να μπερδεύει τα μαγικά στον πάτο του κι έτσι ο μάγος δεν ήξερε ποτέ τι θα τραβήξει από μέσα.

Τι θα συμβεί όταν ο μάγος, θυμωμένος από τις αταξίες του καπέλου, το πετάξει στα σκουπίδια; Πόση αναστάτωση θα προκαλέσει σε όποιον το φορέσει στο κεφάλι του;

Μήπως, τελικά, μέσα από τις ανατροπές θα βρουν όλοι αυτό που ψάχνουν;

Το βιβλίο συνοδεύεται από QR Code που οδηγεί στο ομότιτλο τραγούδι

«Το άτακτο καπέλο»


Λιλά μαλλιά και σύννεφα ψηλά – Once Upon a book

Η Νινού, το αγόρι με τα Λιλά μαλλιά και ο Μοκύλης. Τρεις φίλοι που ζουν μαζί, σε ένα σπίτι όμορφο πάνω στο βουνό. Η ζωή κυλάει ωραία μες στα γέλια και στα χρώματα! Ώσπου μια μέρα κατεβαίνουν οι αγριόγατες από το βουνό και… Πόσο μεγάλες ανατροπές θα προκαλέσουν; Πώς θα τις διαχειριστεί η παρέα; Είναι αχώριστοι τελικά; Και αν ναι με ποιον τρόπο; Μια ιστορία για τον αποχωρισμό. Μια ιστορία για την αγάπη που είναι αιώνια…

 

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!


Σπουδαίοι άνθρωποι ως παιδιά – Εκδόσεις Ψυχογιός

Νομίζεις ότι μπορείς να αναγνωρίσεις κάποιες από
τις πιο διάσημες προσωπικότητες του κόσμου βάσει
κάποιων στοιχείων από την παιδική τους ηλικία;
Αν ναι, άνοιξε το βιβλίο και δοκίμασε τις δυνάμεις σου!
Είκοσι πέντε σπουδαίοι άνθρωποι περιμένουν να
τους ανακαλύψεις: εφευρέτες, επιστήμονες, μουσικοί…
Σου μιλάνε για τα παιδικά τους χρόνια, σου δείχνουν
πώς ήταν τότε, με τι τους άρεσε να παίζουν και ποια ήταν
τα ενδιαφέροντά τους, αλλά δε θα σου αποκαλύψουν
το όνομά τους. Ο καθένας από αυτούς δίνει κάποια
στοιχεία για να σε βοηθήσει να μαντέψεις ποιος είναι.
Στη συνέχεια μπορείς να ανοίξεις το παραθυράκι και
να δεις αν μάντεψες σωστά. Καλή επιτυχία!


Σι Λόντε – Το κορίτσι που βρήκε τη μουσική – Εκδόσεις Διόπτρα

Κάπου στην Αφρική υπάρχει ένα μουσικό χωριό, το Αμπαγιόμι, όπου όλοι οι κάτοικοι παίζουν μουσική! Κάθε πρωί τον ρυθμό της ημέρας δίνει από την καλύβα της η γιαγιά Μάχα με το τύμπανό της.

Ωστόσο, ένα πρωινό το τύμπανο της γιαγιάς δεν ακούγεται. Οι κάτοικοι του χωριού αναστατώνονται, αφού δεν ξέρουν πώς να ζουν χωρίς ρυθμό. Αν και ο αρχηγός του χωριού στέλνει τους τρεις πιο γενναίους άντρες του να αναζητήσουν τη γιαγιά Μάχα, το μυστήριο θα λύσει η μικρή εγγονή της, η Σι Λόντε.
Σε μια συναρπαστική διαδρομή μέσα στη ζούγκλα, θα περάσει πρώτα από το χωριό με τους γορίλλες, θα συναντηθεί με το πιο άγριο λιοντάρι και, έστω για μια στιγμή, θα ξαναβρεθεί με τη γιαγιά της, κατορθώνοντας να επαναφέρει τη μουσική στο χωριό.Η απώλεια και ο δρόμος προς την αυτογνωσία ισορροπούν στην ιστορία αυτή, αναδεικνύοντας ως πιο ισχυρή δύναμη τη ­θέληση μέσα μας.


100 απλές δραστηριότητες STEAM για μικρούς επιστήμονες και καλλιτέχνες – Εκδόσεις Μεταίχμιο

Βρέχει και βαριέστε; Κουραστήκατε να ασχολείστε µε τα ίδια παιχνίδια; Επιλέξτε µια από τις δραστηριότητες του βιβλίου, συγκεντρώστε τα υλικά και… ξεκινήστε! Κάντε απίθανα πειράµατα, όπως τα Σύννεφα Βροχής ή τις Λάµπες Λάβας. Μετατρέψτε την ώρα των µαθηµατικών σε ώρα για σνακ µε τα νόστιµα Μπισκοτένια Κλάσµατα. Ξεδιπλώστε το ταλέντο σας µε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, όπως το Μαρµάρινο Χαρτί ή τα Ζουζουνοτερατάκια. Θα βρείτε δραστηριότητες για κάθε εποχή, όπως τον καλοκαιρινό Στίβο µε Μακαρόνια Κολύµβησης και τις φθινοπωρινές Εκρηκτικές Κολοκύθες. Αποκτήστε τις πρώτες γνώσεις στη χηµεία, τη φυσική, τον προγραµµατισµό, την ανάµειξη χρωµάτων και πολλά ακόµα, και αναπτύξτε δεξιότητες επίλυσης προβληµάτων και συνεργασίας. Γεµάτο δραστηριότητες που χρησιµοποιούν απλά, καθηµερινά αντικείµενα και απαιτούν λίγη επίβλεψη, το βιβλίο 100 απλές δραστηριότητες STEAM είναι ο απόλυτος οδηγός για χαρούµενες και δηµιουργικές ηµέρες!

Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την καλύτερη κατανόηση των σταδίων υλοποίησης κάθε δραστηριότητας!


Το τέρας – Εκδόσεις Μίνωας

«Τερατάκι» φωνάζω καθημερινά τον συμμαθητή μου τον Τάκη στο σχολείο. Δημήτρη τον λένε κανονικά αλλά τα περισσότερα παιδιά τον φωνάζουμε Τάκη. Εγώ δηλαδή το ξεκίνησα. Μετά έβαλα και κάτι μπροστά και το ’κανα «Τερα-τάκι». Για πλάκα, βέβαια, το λέω! Για να γελάσουμε.

Μια μέρα που λείπει αποφασίζω να κρύψω το αγαπημένο του μπλοκ. Πριν το βάλω όμως στην τσάντα μου, του ρίχνω μια ματιά. Στις περισσότερες σελίδες έχει ζωγραφίσει ένα παιδί και ένα τέρας. Μόνο που το τέρας δε μοιάζει καθόλου με κείνον…


Για να ζούμε ελεύθεροι – Εκδόσεις Μεταίχμιο

«Δεν έχω πάει ακόμη στην ΣT΄ δημοτικού.
Μπορώ να μάθω τι ήταν η Ελληνική Επανάσταση;
Μη με κουράσεις όμως με ονόματα, ημερομηνίες
και λέξεις που δεν καταλαβαίνω!»
«Το δικαίωμά σου να μάθεις, να ρωτήσεις,
και να επαναστατήσεις αφήνοντας κατά μέρος
αυτό το βιβλίο, θα το σεβαστώ!»
«Ουφ, ευτυχώς!»
«Απλώς θα σου πω πώς ξεκίνησαν όλα. Πώς φτάσαμε
εσύ να έχεις δικαιώματα κι εγώ να τα σέβομαι. Πώς φτάσαμε
να είσαι ελεύθερος άνθρωπος σε ένα ελεύθερο κράτος».
«Σιγά! Πάντα ελεύθεροι ήμασταν. Α, ναι… Κάτσε να δεις…
Ήταν τότε που πολεμήσαμε ενάντια στους Τούρκους, ε;
Γι’ αυτό θα μου πεις;»
«Όχι. Μιλάμε για όλα όσα έγιναν πριν τις μάχες.
Γιατί, για φαντάσου! Τετρακόσια χρόνια οι Έλληνες ζούσαν
ως υπήκοοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Τι τους έπιασε λοιπόν ξαφνικά και πήραν τα όπλα το 1821;
Αυτό το “ξαφνικά” που δεν ήταν καθόλου ξαφνικά,
τελικά, είναι μια περιπέτεια που θα μοιραστούμε
στις σελίδες αυτού του βιβλίου».

Για το βιβλίο υπάρχει διαθέσιμο πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.


Έχεις λίγο χρόνο; – Εκδόσεις Μεταίχμιο

Τα ρολόγια συνήθως μετρούν τον χρόνο. Αυτή είναι η δουλειά τους. Κάποια ρολόγια κάποτε είχαν μέσα κι έναν κούκο, ένα μηχανικό πουλί που ανακοίνωνε κάθε ώρα που άλλαζε. Ένα τέτοιο ρολόι-κούκο θα χαρίσει ο παππούς στον εγγονό του, κι ο κούκος θα γίνει ο καλύτερός του φίλος. Ο μικρός μεγαλώνει, κι ο κούκος τον παρατηρεί, τον επαινεί, τον συμβουλεύει.
Μοιράζεται μαζί του τις χαρές, τις λύπες – τις στιγμές του όλες.
Μέχρι που καταλαβαίνει τον πραγματικό του ρόλο: να μετρά τον χρόνο. Κι όταν θελήσει να σταματήσει να μετρά, άραγε ο χρόνος θα υπακούσει; Μια ιστορία γεμάτη στιγμές, λεπτά, ώρες και χρόνια, πολλά κούκου, αγάπη, τέλος και αρχή, αλλά κυρίως συνέχεια.


Ο Πίτερ Παν με αναδιπλούμενες εικόνες – Εκδόσεις Ψυχογιός

Συνεπαρμένος από τα παραμύθια της Γουέντι, ο Πίτερ Παν
την προσκαλεί μαζί με τ’ αδέλφια της στη θαυμαστή Χώρα του Ποτέ.
Εκεί θα ζήσουν μια συναρπαστική περιπέτεια. Θα καταφέρουν, όμως,
να ξεφύγουν από τον Κάπτεν Χουκ και τους πειρατές του;


Γέτι – Η δύναμη του ακόμη – Εκδόσεις Διόπτρα

Είναι τελικά οι δυνατότητες και οι ικανότητές μας κάτι σταθερό ή μεταβάλλονται με την προσπάθεια που καταβάλλουμε;

Το Γέτι είναι ο φανταστικός φίλος του Αγοριού. Το ακολουθεί παντού, αλλά μπορεί να πει μονάχα μία λέξη… ακόμη.
Το Αγόρι ανακαλύπτει ότι αυτή είναι μια μαγική λέξη που, όταν τη χρησιμοποιεί σωστά, το μυαλό του μεγαλώνει και μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να προσπαθήσει.

Το παγκόσμιο εκπαιδευτικό φαινόμενο που αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις ικανότητες των παιδιών μας, μέσα από τη φαντασία της συγγραφέως και εικονογράφου Μαρίνας Γιώτη.


Θα γίνουμε κύμα – Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ώρα να το χωνέψουμε: Δεν έχουμε άλλο σπίτι.
Όλοι μαζί ας αλλάξουμε το μέλλον του πλανήτη!


Ένα βιβλίο επίκαιρο όσο ποτέ, που με σύντομο κείμενο και πανέμορφη εικονογράφηση εξηγεί τον αντίκτυπο που έχει η συμπεριφορά μας στο περιβάλλον και μας παρακινεί να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να γίνουμε το κύμα που θα φέρει την αλλαγή.

 

 


Τα φανταστικά μου ταξίδια – Εκδόσεις Μίνωας

Είμαι μαθήτρια της Δευτέρας. Αν και όλα τα τετράδιά μου είναι γεμάτα Α, κάτι παθαίνω όταν η κυρία μού κάνει μια ερώτηση χωρίς να σηκώσω το χέρι μου. «Ποιο είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, Νεφέλη;» με ρώτησε πριν από λίγες μέρες και, φυσικά, εγώ δεν απάντησα.
Και δεν έφτανε αυτό, ξαφνικά ένιωσα να απομακρύνομαι από την τάξη. Το ταβάνι εξαφανίστηκε κι άρχισα να ανεβαίνω, ώσπου βρέθηκα σε ένα πανύψηλο βουνό. Ο Όλυμπος πρέπει να ήτανε. Ίσα ίσα που διακρίνονταν οι συμμαθητές μου και η δασκάλα μου.
Όταν επέστρεψα, όλοι είχαν βγει διάλειμμα και η κυρία με περίμενε για να κλειδώσει την τάξη. Δεν ξέρω τι παθαίνω. Θέλω τόσο πολύ να πω την απάντηση, αλλά δεν μπορώ…


Ο νυχτερινός περίπατος της γιαγιάς – Εκδόσεις Μεταίχμιο

Στις Βρυξέλλες, την πόλη όπου χτυπάει η καρδιά της Ευρώπης, χτυπάει και η καρδιά της γιαγιάς. Πλήρης ημερών, γεμάτη συναισθήματα, εικόνες και μία ευρύτερη κατανόηση του κόσμου, η γιαγιά γλιστράει έξω από τη ζωή σαν να πηγαίνει έναν νυχτερινό περίπατο. Έναν μαγικό περίπατο που κλείνει τον μεγάλο κύκλο μιας γεμάτης ζωής.

Μία λυρική και ευαίσθητη ματιά πάνω στο θέμα της απώλειας, ιδωμένης ως το φυσιολογικό, κάπως μελαγχολικό τέρμα ενός μεγάλου δρόμου.

Ένα κείμενο γραμμένο με τόση συγγραφική τέχνη και ωριμότητα, που παρά το θέμα του δεν προκαλεί θλίψη, παρά μόνο μια ζεστασιά και μια γλυκιά μελαγχολία.

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν στον ΟΔΥΣΣΕΑ για την υποστήριξη της δράσης του. Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε από τη Δάφνη Βλουμίδη και Γερμανούς φίλους του ξενοδοχείου «Βότσαλα» στη Μυτιλήνη. Από την ίδρυσή του το 2012 (στο Βερολίνο) ξεκίνησαν προγράμματα απασχόλησης, μάθησης και επικοινωνίας για νέους πρόσφυγες που βρίσκονται στο νησί της Λέσβου.


Οικογένεια είναι… – Εκδόσεις Διόπτρα

Οικογένεια είναι… μια αγκαλιά όπου το παιδί μεγαλώνει με αγάπη και ασφάλεια.
Οικογένεια είναι… να ζει με ευτυχισμένους ανθρώπους.
Οικογένεια είναι… άνθρωποι που φροντίζουν ο ένας τον άλλον.

Μια κόκκινη κλωστή συνδέει όλα τα παιδιά του κόσμου, στέλνοντας ένα και μοναδικό μήνυμα…

Κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώνει περιθωριοποίηση, απόρριψη, εκφοβισμό, επειδή η οικογένειά του πιθανόν να μη μοιάζει με τις οικογένειες των υπόλοιπων παιδιών.


Αγαπάμε τον πλανήτη μας – Εκδόσεις Ψυχογιός

Ο πλανήτης Γη είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ µας σπίτι αλλά δεν το φροντίζουµε και τόσο καλά. Ανακάλυψε τι κάνουµε λάθος και µε ποιους τρόπους µπορούµε να ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, κοιτάζοντας πίσω από τα κινούµενα µέρη αυτού του διαδραστικού βιβλίου.

 

 

 


Η ιστορία της ζωής – Εκδόσεις Μίνωας

Στην αρχή δεν υπήρχε καθόλου ζωή στη Γη. Από τα ηφαίστεια έβγαιναν αποπνικτικά αέρια και ωκεανοί λάβας κυλούσαν σε όλο τον πλανήτη. Μετά, στα βάθη των σκοτεινών ωκεανών, συνέβη κάτι απίθανο.

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται η εκπληκτική ιστορία της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μας, καλύπτοντας ένα χρονικό διάστημα 4 εκατομμυρίων ετών.

 

 


Τι είναι δημοκρατία – Εκδόσεις Μεταίχμιο

Τι είναι δημοκρατία; Είχαμε πάντα δημοκρατία; Τι γινόταν στα αρχαία χρόνια και τι πάρα πολλά χρόνια πριν γεννηθούμε εμείς; Μήπως η δημοκρατία κινδυνεύει; Ποιος είναι ο ρόλος των πολιτών στη δημοκρατία; Γιατί η μειοψηφία έχει δικαιώματα; Οι μικροί αναγνώστες θα βρουν στις εικόνες και στα λόγια που τις συνοδεύουν απαντήσεις για το πώς φτάσαμε στη δημοκρατία και πόσο σημαντική είναι για όλους τους ανθρώπους.

Ένα εικονογραφημένο βιβλίο Ιστορίας και Πολιτικής Αγωγής, πλούσιο σε έννοιες, για τους μαθητές του δημοτικού.

Για το βιβλίο υπάρχει διαθέσιμο πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.


Η καμηλοπάρδαλη Χαραλαμπία – Εκδόσεις Μεταίχμιο

Είναι ωραίο να έχεις κατοικίδιο. Όσοι έχουν το ξέρουν καλά. Όπως ο Αλέξανδρος. Μόνο που το δικό του δεν είναι σκυλάκι, γατάκι ή έστω κουνελάκι με ένα συνηθισμένο όνομα. Το δικό του λέγεται Χαραλαμπία και είναι… μια καμηλοπάρδαλη. Μια καμηλοπάρδαλη, όμως, που παραείναι ζωηρή και άθελά της κάνει πολλές ζημιές. Κι αυτό βέβαια δεν αρέσει καθόλου στους γονείς του, που σκέφτονται να της βρουν άλλη στέγη. Ο Αλέξανδρος όμως δε συμφωνεί και παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Και τότε…

Για το βιβλίο υπάρχουν διαθέσιμες εκτυπώσιμες δραστηριότητες.


Ο προφήτης – ένα έργο για μικρούς και μεγάλους – Εκδόσεις Διόπτρα

Όταν σας γνέφει η Αγάπη, ακολουθήστε την, ακόμα κι αν τα μονοπάτια της είναι τραχιά κι απόκρημνα.

Και μη σας περάσει από τον νου ότι μπορείτε να ορίσετε τη ρότα της αγάπης, διότι, αν βρει ότι αξίζετε, εκείνη ορίζει τη δική σας ρότα.

Μια εικονογραφημένη ανθολόγηση από το διαχρονικό έργο του σπουδαίου φιλοσόφου και ποιητή Xαλίλ Γκιμπράν.
Μιλά για την αγάπη, την προσφορά, για τα παιδιά, για τη χαρά και τη λύπη, για την ελευθερία με θεία λόγια που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την ψυχή του.


Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα – Εκδόσεις ψυχογιός

Ένας ταξιδιωτικός οδηγός της Ελλάδας για μικρά και μεγάλα παιδιά!
Η Έλλη και ο Ερμής φωνάζουν «Ζήτω οι διακοπές» και κάνουν όλο εκδρομές! Στα ταξίδια τους έχουν μαζί τον σκύλο τους, τον Ντίνο, που είναι μέγας οικολόγος, κι ένα μυρμήγκι που κάνει όλο σκανταλιές! Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί τους την Ελλάδα! Να ανακαλύψουμε νέα μέρη, μνημεία, σπάνια ζώα και φυτά, σύγχρονα σπορ, ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας και κρυμμένους αρχαίους θησαυρούς! Στην περιπέτεια αυτή η παρέα ξεκινάει από την Αθήνα και ταξιδεύει από το Σούνιο και τον Αργοσαρωνικό μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη!
Σακίδιο, νερό, φωτογραφική και φύγαμε, εξερευνητές!


Τι είναι αγάπη; – Εκδόσεις Μεταίχμιο

Μα πώς επιτέλους μπορείς να την πεις την αγάπη; Μπορείς να τη ζωγραφίσεις; Έχει σχήμα; Έχει χρώμα; Μυρίζει; Φαίνεται; Μπορούν να τη δουν όλοι; Τελειώνει η αγάπη; Τεράστια και ατελείωτα ερωτήματα, όπως ακριβώς και η αγάπη…

 

 

 


Τι είδαν οι δεινόσαυροι – Εκδόσεις Διόπτρα

Πότε εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια ζωής στον πλανήτη μας;
Γιατί το σύμπαν βυθίστηκε στο σκοτάδι;
Ποια είδη ζωής επιβίωσαν και ποιος είναι ο homo sapiens;

Πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, η Γη δεν έμοιαζε σε τίποτε με τον πλανήτη που ξέρουμε σήμερα!
Όλες οι ήπειροι ήταν ενωμένες σε μια μεγάλη στεριά.
Υπήρχαν ηφαίστεια που κόχλαζαν και τοξικά νέφη που απλώνονταν στον αέρα. Παράξενα προϊστορικά πλάσματα, επικίνδυνοι δεινόσαυροι και άλλοι ζωντανοί οργανισμοί κυριαρχούσαν παντού.

Με συναρπαστικές πληροφορίες και εντυπωσιακή εικονογράφηση, θα δείτε την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας, θα ταξιδέψετε σε άλλες εποχές και θα ανακαλύψετε τι είδαν οι δεινόσαυροι…

Ρέι: Μια φωτεινή μέρα – Εκδόσεις Μεταίχμιο

Στο τέλος του διαδρόμου, δίπλα στη σκάλα, βρίσκεται ένα ντουλάπι. Μέσα εκεί ζει ο Ρέι, ένας γλόμπος. Ο Ρέι περνάει τον περισσότερο καιρό του στο σκοτάδι, πράγμα αρκετά βαρετό. Τόσο βαρετό, που συχνά βυθίζεται σε έναν ύπνο χωρίς όνειρα… Όλα όμως αλλάζουν μια μέρα, όταν κάποιος τον βάζει σε ένα φαναράκι, κι έτσι ο Ρέι κάνει ένα απίθανο ταξίδι. Όταν ξυπνάει ανακαλύπτει ότι βρίσκεται σε ένα πολύ μεγαλύτερο ντουλάπι, ανάμεσα σε διάφορα απίθανα πράγματα. Όλα είναι τεράστια, κι ο ίδιος ποτέ δεν έχει νιώσει πιο μικρός. Και το πρωί, ο Ρέι κάνει μια ανακάλυψη που θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα…

Ένα χιουμοριστικό βιβλίο για τις περιπέτειες ενός γλόμπου που κάνει ένα… διαφωτιστικό ταξίδι.


Η μουσική συμφωνία των ζώων – Εκδόσεις Ψυχογιός

ΕΛΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΕΣΤΡΟ ΠΟΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ.
Θα συναντήσουμε μια μεγαλοπρεπή γαλάζια φάλαινα, γρήγορα τσιτάχ, μικροσκοπικά σκαθάρια και κομψούς κύκνους. Ο καθένας τους έχει ένα μυστικό να μοιραστεί μαζί σου. Όμως προσοχή! Ο Μαέστρος Ποντικός αφήνει γρίφους, σπαζοκεφαλιές, κρυμμένα γράμματα σε κάθε σελίδα, καθώς και ένα κωδικοποιημένο μήνυμα στο τέλος του βιβλίου.
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΥ ΝΤΑΝ ΜΠΡΑΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ, ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ.


Μπάρναμπους: Η μεγάλη απόδραση – Εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι διεθνούς φήμης, βραβευμένοι αδερφοί Τέρι και Έρικ Φαν ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον μικρότερο αδερφό τους, Ντέβιν Φαν.

Βαθιά στα υπόγεια της εταιρείας Τέλεια Κατοικίδια, απ’ όπου τα παιδιά μπορούν να αγοράσουν γενετικά τροποποιημένα, «τέλεια» κατοικίδια, βρίσκεται ένα μυστικό εργαστήριο. Ο Μπάρναμπους και οι φίλοι του ζουν εκεί, κανείς τους όμως δεν είναι τέλειος. Είναι όλοι τους Αποτυχημένες Δοκιμές… Ο Μπάρναμπους δεν έχει βρεθεί ποτέ έξω από τη γυάλα του, όμως ονειρεύεται ότι μια μέρα θα δει τον έξω κόσμο που του έχει περιγράψει ο φίλος του ο Πιπ, η κατσαρίδα: έναν κόσμο με καταπράσινους λόφους και δέντρα, με κτίρια που φτάνουν ψηλά ως τον ουρανό και φωτίζονται από δικά τους αστέρια. Όμως ο Μπάρναμπους ίσως χρειαστεί να βγει στον έξω κόσμο νωρίτερα απ’ ό,τι νόμιζε, γιατί οι Πράσινες Λαστιχένιες Στολές ετοιμάζονται να ανακυκλώσουν όλες τις Αποτυχημένες Δοκιμές… Και ο Μπάρναμπους δε θέλει να τον μετατρέψουν σε ένα πιο αφράτο ζωάκι με μεγαλύτερα μάτια. Θέλει μόνο να είναι ο εαυτός του. Έτσι, αποφασίζει ότι έχει έρθει η ώρα αυτός και οι φίλοι του να αποδράσουν. Έτσι ρίχνεται σε μια περιπέτεια με στόχο να βρει την ελευθερία – και ένα μέρος όπου ο ίδιος και οι φίλοι του θα είναι επιτέλους αποδεκτοί.

Για το βιβλίο υπάρχουν διαθέσιμες εκτυπώσιμες δραστηριότητες.

Μια ιστορία γεμάτη σασπένς αλλά και χιούμορ, που μας δείχνει πόσο σημαντικό είναι να ακολουθεί κανείς τα όνειρά του και να βρει τη θέση του στον κόσμο, αλλά και ότι το να είναι κανείς τέλειος μπορεί μερικές φορές να σημαίνει ότι είναι πιστός στον εαυτό του και στους φίλους του.


Συλλέκτης λέξεων – Εκδόσεις Μεταίχμιο

Μερικοί άνθρωποι συλλέγουν γραμματόσημα. Μερικοί συλλέγουν νομίσματα. Μερικοί έργα τέχνης. Και ο Ζερόμ;
Ο Ζερόμ μάζευε λέξεις…
Σ’ αυτή την τρυφερή και έξυπνη ιστορία του αγαπημένου Πίτερ Ρέινολντς, ο Ζερόμ ανακαλύπτει τη μαγεία των λέξεων παντού γύρω του: μικρές και μεγάλες λέξεις, συνηθισμένες ή σπάνιες, γνωστές και άγνωστες. Λέξεις που ενώνουν, μεταμορφώνουν και εμψυχώνουν.
Μια ιστορία για τη δύναμη που κρύβουν οι λέξεις και για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν όταν τις μοιραζόμαστε με τον κόσμο.

Για το βιβλίο υπάρχει διαθέσιμο:
Εκπαιδευτικό υλικό
Κολάζ λέξεων
Το κολάζ της φιλίας
Καρτέλες λέξεων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ