Θέλεις να φτιάξουμε ρεσώ με άρωμα θάλασσας;

Θέλεις να φτιάξουμε ρεσώ με άρωμα θάλασσας; Εμείς τα φτιάξαμε και τα αφήσαμε να στεγνώσουν… Σήμερα σου τα παρουσιάζουμε! Εύκολα, με λίγα υλικά και ένα αποτέλεσμα άκρως καλοκαιρινό!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Ο καιρός το επιβάλει να φτιάξουμε κάτι καλοκαιρινό. Κάτι που να έχει λίγο άρωμα από θάλασσα και παραλία. Τα σχολεία έχουν κλείσει και μέσα στις διάφορες δραστηριότητες που έχουμε ή κάνουμε στο σπίτι για να περάσει η ώρα μας, είναι και οι κατασκευές – χειροτεχνίες.

Αυτό που αγαπώ στην Κωνσταντίνα (εκτός πολλών άλλων χοχο) είναι ότι αγαπάει ιδιαίτερα τις κατασκευές και η επαφή της με διάφορα υλικά πάντα προσφέρει στην ίδια έναν ενθουσιασμό! Όταν λοιπόν της είπα την ιδέα μου ξετρελάθηκε και πήρε αμέσως θέση. Τα υλικά που θέλουμε για την συγκεκριμένη κατασκευή είναι:

cd – κόλλα ντεκουπάζ ή ατλακολ – άμμο σε δύο χρώματα – πετρούλες / αχιβάδες ή κοχύλια. Για την ακρίβεια το να φτιάξουμε ένα καλοκαιρινό ρεσώ (βάση για ρεσώ πιο σωστά) δεν έχει συγκεκριμένους κανόνες και υλικά αλλά πηγαίνει ανάλογα με τα γούστα μας. Το πρώτο στάδιο: περνάμε κόλλα επάνω στο cd με ένα πινελάκι και εγώ επέλεξα την κάτω πλευρά του cd που είναι ιριδίζουσα για να δίνει πιο όμορφο αποτέλεσμα στην πορεία.

theleis-na-ftiaksoume-resw-me-arwma-thalassas-mommyjammi2

Στην συνέχεια με ένα κουταλάκι ρίχνετε άμμο επάνω στα cd ανάλογα με το πως θέλετε περίπου να το φτιάξετε. Προσθέτετε και όποιο άλλο καλοκαιρινό στοιχείο επιθυμείτε. Εμείς βάλαμε πετρούλες, αχιβάδες (που έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία αφού τις έχουμε συλλέξει εγώ και ο σύζυγος πριν 10 χρόνια από τον βυθό από δύο νησιά). Επίσης έβαλα και ένα κομμάτι από τούλι σε μορφή ιστού (από μπομπονιέρα όπως κατάλαβες).

 


Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

theleis-na-ftiaksoume-resw-me-arwma-thalassas-mommyjammi4

Σίγουρα μία ατσαλιά με την άμμο θα κάνετε συνεπώς να είσαστε προετοιμασμένοι. Η πρόταση μου είναι, αν έχετε παιδάκια κάτω των 5 ετών να μη κάνετε την συγκεκριμένη κατασκευή αλλά κάτι άλλο…

Να φτιάξετε χαριτωμένα ψαράκια κάνοντας ακριβώς την ίδια διαδικασία απλώς πιο πριν απαιτείται και χαρτοκοπτική! Σχεδιάζετε στο περίπου το σώμα του ψαριού, την ουρά, το στόμα και τα κολλάτε από την “καλή” μεριά του cd και από την ιριδίζουσα κολλάτε μικρά τριγωνικά χαρτάκια για λέπια και ένα ματάκι! Είναι πολύ πολύ εύκολο και διασκεδαστικό εξίσου σαν κατασκευή και σίγουρα είναι κατάλληλη και για μικρότερα παιδάκια που χειρίζονται το ψαλίδι (4-5 ετών)!

theleis-na-ftiaksoume-resw-me-arwma-thalassas-mommyjammi6

theleis-na-ftiaksoume-resw-me-arwma-thalassas-mommyjammi5

DIY φτιάξε ξύλινα παγωτάκια για δωράκι σε πάρτυ γενεθλίων!

diy-ftiakse-ksylina-pagwtakia-gia-dwraki-se-party-genethliwn-mommyjammi1

Παιδικές καλοκαιρινές κατασκευές!

paidiki-kalokairini-kataskeui-5-mommyjammi paidiki-kalokairini-kataskeui-1-mommyjammi

6 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ