Προτάσεις για παιδικές πασχαλινές κατασκευές!

Προτάσεις για παιδικές πασχαλινές κατασκευές είναι το σημερινό μας άρθρο. Καθώς σιγά σιγά πλησιάζουμε στο Πάσχα την τιμητική τους έχουν οι ανοιξιάτικες – πασχαλινές κατασκευές που όταν είναι και από τα παιδικά χεράκια, το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο όμορφο! Θα σας παρουσιάσω τις περσινές μας χειροτεχνίες και κατασκευές που είχαμε κάνει αποκλειστικά εγώ και η μικρή μου κορούλα στο σπίτι μας. Φέτος είναι γεγονός πως δεν ξεκινήσαμε ακόμα τις κατασκευές μας, ίσως τελικά αυτό το άρθρο να μας δώσει μια μικρή ώθηση.

Κάθε χρόνο το Πάσχα έχουμε σαν έθιμο το πασχαλινό μας τραπέζι στον σπίτι μας που καλούμε αγαπημένους συγγενείς για να το γιορτάσουμε παρέα καθώς και να τιμήσουμε την ονομαστική εορτή του συζύγου μου Αναστάση! Είχα σκεφτεί λοιπόν πως θα ήταν όμορφη ιδέα να φτιάξουμε κάποια πραγματάκια και να τους τα χαρίσουμε στο τέλος του γεύματος μας. Αρχικά φτιάξαμε αυτοσχέδια καλαθάκια από αφρώδες υλικό σε διάφορα χρώματα, ενώσαμε με συρραπτικό και για χερούλι χρησιμοποιήσαμε χάρτινες λωρίδες. Το γεμίσαμε με πράσινο χρωματιστό διακοσμητικό χορταράκι κολλήσαμε και μερικές πεταλούδες ή λουλουδάκια γύρω γύρω με κόλλα. Παράλληλα είχαμε φτιάξει τα γνωστά κουταλοκουνελάκια και τις κουταλοπασχαλίτσες μας!

easter 2015 3 mommyjammi

easter 2015 2 mommyjammi

Στην συνέχεια φτιάξαμε τα παραδοσιακά πασχαλινά μας κουλούρια όπου η μικρή σεφ μεγαλούργησε δείχνοντας έντονα το ταλέντο της στο ζύμωμα!

easter 2015 6 mommyjammi

Κάναμε διάφορους πειραματισμούς μέχρι να βρούμε τελικά ποιο σχέδιο θα έχουν τα κουλούρια μας…

easter 2015 8 mommyjammi

Στις οικογένειες των καλεσμένων μας που είχαμε στο τραπέζι, προσφέραμε και από ένα χωνί γεμισμένο με κουλούρια από τα χεράκια μας. Πολύχρωμο χαρτόνι για το χωνί μας και μια όμορφη μεγάλη χαρτοπετσέτα στο εσωτερικό για να βάλουμε τα κουλούρια μας. Επίσης προσθέσαμε στα χωνάκια μας και λίγους κρίνους που επίσης είχαμε φτιάξει απλά και εύκολα με πλαστικά καλαμάκια και δίσκους ντεμακιγιάζ.

easter 2015 7 mommyjammi

 

easter 2015 5 mommyjammi

Στην συνέχεια είχαμε φτιάξει και μερικές καρτούλες για να δώσουμε σε αγαπημένα μας πρόσωπα ή να διακοσμήσουμε και την δική μας τραπεζαρία!

easter 2015 4 mommyjammi

Πέρσι λοιπόν το Πάσχα φτιάξαμε με την μικρή μου Κωνσταντίνα πολλά πράγματα και πολλά από αυτά είχαμε χαρίσει σε αγαπημένα μας πρόσωπα. Εύχομαι και φέτος που ο χρόνος είναι πλέον εξαιρετικά πιεσμένος να καταφέρουμε να φτιάξουμε έστω και τα μισά!

Καλές, παιδικές, πασχαλινές δημιουργίες λοιπόν!!!

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι όμορφο οι καλεσμένοι να παίρνουν μικρά δωράκια φεύγοντας, φαντάζομαι τη χαρά της μικρής!! Εμείς συνήθως λείπουμε στη Κρήτη και εκεί μόνο τα αυγά και τα κουλουράκια στολίζουν το τραπέζι μας!! Καλημέρα!

  2. Πασχαλιάτικες ομορφιές!!!!
    Υπέροχα!!!! Και πιο πολύ από όλα μου αρέσιε όταν τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά!!
    Για φέτος κι εγώ Μαράκι δεν έχω ξεκινήσει τίποτα…. να δω πότε… χα χα χα

  3. Δεν έχω κάνει τίποτα φέτος! Και γενικώς τα πασχαλιάτικα δεν με συγκινούν ιδιαίτερα. Τα δικά σας είναι πολύ όμορφα όμως, με έμφαση στα κουλούρια. Για τέτοια μας βλέπω μόνο!

  4. Μου άρεσαν πολύ τα κουταλάκια λαγουδακια,οι κρινοι και το καδρακι.Να Χαίρεσαι την κορούλα σου και σου εύχομαι και άλλες πολλές δημιουργίες.

  5. Παιχνιδιάρικα! Μπήκες στο κλίμα, σε κατάλαβα. Άντε και στα φετινά, γιατί νομίζω πως κάτι τέτοιες μικρές χαρές μας στολίζουν τις μέρες.

  6. Μία από τα ίδια Μάγδα μου! Φέτος σε σχέση με πέρσι τίποτα δεν έχουμε κάνει! Δεν ξέρω ίσως η πίεση του χρόνου; Ίσως η λίγο πεσμένη διάθεση που την παλεύουμε διαρκώς; Δεν ξέρω… Σε φιλώ και σε ευχαριστώ!

  7. Σε ευχαριστούμε Ελεάνα μου να είσαι καλά!!! Πανέμορφη η Κρήτη τι να λέμε τώρα…ας πηγαίναμε και εμείς και ας μη κάναμε χειροτεχνίες! Σε φιλώ και εύχομαι καλές γιορτές!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ