Looking for my Pokemon!

Ψάχνω να βρω το Pokemon σου λέω… looking for my pokemon!!! Κυκλοφορώ με το κινητό, πηγαίνω από εδώ πηγαίνω από εκεί και ψάχνω σαν τρελή… Μα δεν με νιώθεις καθόλου; Κόντεψα να πέσω επάνω σε κολόνα, έκανα νέες γνωριμίες αλλά και καυγάδισα με αγνώστους γιατί ξέρεις τι είναι να το τσακώσεις και να σου το φάνε μέσα από τα χέρια σου; Όχι ευτυχώς υπάρχει συνεργασία και τα όποια προβλήματα αυτού του τύπου έχουν λυθεί από τη φιλοσοφία του παιχνιδιού.

Η νέα τάση, φρενίτιδα ή καλύτερα ψύχωση παγκοσμίως ακούει στο όνομα Pokemon go. Μέσα σε λίγες ημέρες έγινε η πιο περιζήτητη εφαρμογή στο play store και το app store και η μετοχή της Nintendo εκτοξεύτηκε στα ύψη. Ξεκίνησε 8 Ιουλίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες και στην χώρα μας μετρά μόλις μία εβδομάδα. Αρκετός χρόνος όμως ώστε να γίνει τάση, ψύχωση, μανία και λόγω της απίστευτης ζήτησης παγκοσμίως οι servers του παιχνιδιού δυσκολεύτηκαν να ανταποκριθούν. Ανακοινώσεις έχουν βγει σχετικά με την αποκατάσταση του προβλήματος.

αρχείο λήψης

Τι είναι αυτό το παιχνίδι; Είναι ένα παιχνίδι για smartphones που απαιτεί τη χρήση του GPS καθώς δίνει τη δυνατότητα στον παίκτη να βρίσκει και να εκπαιδεύει Pokemons σαν να είναι πράγματι μπροστά του. Όλα αυτά σε συνεργασία με το google maps όπου χρησιμοποιεί την τοποθεσία στην οποία είσαι και δημιουργεί ένα εικονικό περιβάλλον. Συνεπώς προετοιμάσου για πολύ περπάτημα και για μότο το… “Gotta Catch’Em All”!

pokemon-go-nick_statt-screenshots-1.0

Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες και άρθρα όπου εξηγούν ή μάλλον σας προσφέρουν έναν οδηγό για αρχάριους και ένας από αυτούς είναι και του φίλου Παναγιώτη Σακαλάκη που θα βρείτε στο “Pokemon go – Ο απόλυτος οδηγός για αρχάριους στην Ελλάδα”Διαβάστε, ψάξτε και περπατήστε αρκετά… Και κάπου εδώ ξεκινά ο δικός μου πραγματικός προβληματισμός…

tumblr_nokpf2tddt1qlwl18o1_500

Έχω δηλώσει και δηλώνω διαρκώς την αγάπη μου και την συμπάθεια στα πάσης φύσεων pc ή online games καθότι και εγώ για δεκαετίες υπήρξα εξαιρετικός καταναλωτής της συγκεκριμένης βιομηχανίας. Είναι γεγονός πως η συγκεκριμένη εφαρμογή προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου και μάλιστα νιώθω ότι υπάρχουν μεγαλύτεροι και χειρότεροι κίνδυνοι από αυτούς που ήδη υπήρχαν στα online games. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν συζητάμε για απλή χειραγώγηση του κοινού, που οκ αυτό γίνεται αιώνες τώρα, αλλά συζητάμε και για μετακίνηση του κοινού. Συζητάμε για φυσική παρουσία σε συγκεκριμένα σημεία όπου κατά τα λεγόμενα της εφαρμογής υπάρχουν συγκεντρωμένα τα πιο σπάνια καθώς και περισσότερα pokemons & pokeGyms. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να ξεκινήσω θεωρία περί καταστροφολογίας και ομαδικού σχεδίου εξόντωσης. Σαν απλός πολίτης που απλώς ενημερώνεται για τις εξελίξεις στον κόσμο, θα σημειώσω ότι ζούμε σε καιρούς έντονων τρομοκρατικών επιθέσεων συνεπώς για εμένα η κάθε στοχευμένη μετακίνηση κοινού με φοβίζει.

Δεν θα αναφερθώ στις σκοπιμότητες και τις στοχευμένες επίσης κινήσεις των διαφημιστικών εταιριών όπου μπορούν άνετα να λανσάρουν προϊόντα τους αρκεί να ανακοινώσουν ότι στα σημεία πωλήσεις υπάρχουν σπάνια pokemons… Εδώ δεν θα το σχολιάσω καχύποπτα καθώς ελεύθερο εμπόριο έχουμε και οι έχοντες αξιοποιούν τα εργαλεία, τα πανάκριβα εργαλεία, που διαθέτουν για να διαφοροποιηθούν μέσα στον ανταγωνισμό…

Επίσης δεν μπορώ να μην αναφερθώ και σε περιστατικά στις ΗΠΑ (ναι θα μου πεις εκεί από χρόνια έχουν ξεφύγει τα πράγματα) με αναφορές ανθρώπων που πήδηξαν έξω από τα λεωφορεία γιατί είδαν pokemon στο δρόμο να κινείται. Οδηγοί που ακινητοποίησαν το αυτοκίνητό τους μέσα στη μέση του δρόμου δημιουργώντας ατυχήματα ή κυκλοφοριακό χάος επειδή ήθελαν να πιάσουν ένα πόκεμον που κινείται…

Δεν θέλω να ακουστώ ως η αυστηρή μαμά που κατακρίνει τις νέες εφαρμογές κάνοντας κήρυγμα στο μικρό της πιτσιρίκι! Υπήρξα μανιώδης gamer και πάντα θα έχω αυτή την τάση, όμως… καλό είναι να φιλτράρουμε γύρω μας τα όσα νέα μας λανσάρονται. Στην συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ πως πρέπει να είμαστε λίγο περισσότερο προσεκτικοί… Σίγουρα ως online & virtual application το ενδιαφέρον και η χαρά είναι μεγαλύτερη, μπορώ να το κατανοήσω και δεν αποκλείω να το δοκιμάσω από περιέργεια. Τα θετικά που βλέπω; Δίνει κίνητρο να βγεις από το σπίτι σου και να περπατήσεις (κάτι είναι και αυτό). Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα κυκλοφορήσω στο δρόμο με τα μάτια επάνω στο κινητό ή θα ακολουθώ το πλήθος σε συγκεκριμένες τοποθεσίες για να ξεκινήσουμε το κυνήγι του θησαυρού… συγνώμη το κυνήγι του Πόκεμον ήθελα να πω…

Καλό παιχνίδι εύχομαι και μη ξεχνάμε…προσοχή και σύνεση!

ΥΓ: ο λογαριασμός του Mobile internet νομίζω θα εκτοξευτεί στα ύψη…! (Lol)

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ σωστή τοποθέτηση Μαρία μου! Πάντως έχουν κάνει φοβερή διαφήμιση με αυτά και με αυτά. . τέτοια που θα το κατεβάσω από περιέργεια και μόνο το παιχνίδι για να το δω. ..

  2. Αυτούς τους προβληματισμούς έχω κι εγώ αυτές τις ημέρες. Και ένας επιπλέον που είπες ότι χρησιμοποιεί την τοποθεσία σου για να μπορείς να παίξεις. Ναι, λογικό μου ακούγεται, αλλιώς πως μπορείς να παίξεις; Αλλά … να ξέρει κάποιος επιπλέον το που βρίσκεσαι ανά πάσα στιγμή; Χμμμ!! Είναι αυτό που λέω, ωραία η τεχνολογία, αλλά με όρια! Και κάτι τέτοια app θέτουν σε κίνδυνο… και είναι μόνο η αρχή…

  3. Τελικά όλα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης… Ενδιαφέρουσα εφαρμογή σε κάθε περίπτωση αλλά υπάρχουν και τα αλλά… by the way είναι τάση και προφανώς ακολουθούμε την εποχή!

  4. Αρχικά να πω οτι εγω το κατέβασα (καθότι μου αρέσουν κι εμένα πολυ τα παιχνίδια), έπαιξα δυο ημερες και το έσβησα. Γιατι αν δεν παιζει μανιωδώς δυστυχώς δεν μπορεις να πετύχεις τίποτα. Κατι το οποίο μου έφερε σου μυαλό σκέψεις όπως οι δικές σου. Η καταστροφολογία πραγματικα δεν ειναι κι εμένα το ατού μου αλλα η τοποθέτηση σου ειναι εξαιρετική και τροφή για σκέψη!

  5. Καταρχάς σε ευχαριστώ για το backlink προς τον οδηγό που έγραψα για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν θα μπορούσες να τα πεις πιο σωστά τα πράγματα. Η αλήθεια είναι πως κάποιες φορές ανησυχώ για τον μικρό μου αδερφό, ο οποίος επί ώρες βρίσκεται έξω στους δρόμους (ευτυχώς μαζί με την παρέα του) και ψάχνει για Pokemon. Για να φανταστείς, μπορείς να τον βρεις μέχρι και στα βουνά (και δεν γίνομαι υπερβολικός) να ψάχνει για σπάνια Pokemon.

    Όπως και με κάθε άλλο παιχνίδι, ωστόσο, έτσι και το Pokemon Go είναι εξαιρετικό και έχει πέσει τρελή δουλειά για να δημιουργηθεί. Από εκεί και πέρα όμως, είναι στα χέρια του καθενός για το πως θα το χρησιμοποιήσει, πόσες ώρες θα παίζει και πόσο προσοχή θα δίνει κατά τη διάρκεια του “ταξιδιού” του. Για εμένα – που δεν το έχω παίξει ούτε μια φορά λόγο του ότι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα για Windows Phones – είναι μια καλή ευκαιρία για να αρπάξω την τσακαλοπαρέα και να πάμε βόλτες, να αγωνιστούμε σε μάχες και να προσπαθούμε να πιάσουμε νέα Pokemon πάντα με γέλιο και χαρά. Όλα καλά είναι, αλλά με μέτρο, προσοχή και χωρίς πώρωση.

    Υ.Γ. Το συγκεκριμένο παιχνίδι με τρομοκρατεί αρκετά σε κάποια πράγματα, κυρίως γιατί όπως είπες κι εσύ μάζες ανθρώπων μαζεύονται στα ίδια σημεία (κάτι το οποίο θεωρείται επικίνδυνο με όλα αυτά που γίνονται στις γύρο χώρες τους τελευταίους μήνες) και γιατί δεν ξέρεις ποιον θα πετύχεις στο επόμενο στενό.

  6. Καθότι έχω υπάρξει κι εγώ πορωμένη με pc games μπορώ να καταλάβω έναν κάποιο ενθουσιασμό. Μέχρι ποιου σημείου όμως; Και με τι ρίσκο;

    Έχω σοκαριστεί κι εγώ με τη φρενίτιδα που έχει δημιουργηθεί. Μου φαίνεται πως ώρες ώρες τίποτα δεν μας σώζει

  7. Αγαπητή Μάρθα με έπεισες να μη κατεβάσω καν την εφαρμογή. Για να είμαι ακριβώς όχι ποκεμον θα τρέξω να ψάξω αλλά λίγο ελεύθερο χρόνο… Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και εύχομαι αυτή η τροφή για σκέψη να φωτίσει κόσμο.

  8. Σε ευχαριστώ αγαπητέ Παναγιώτη για το σχόλιό σου και ειλικρινά εύχομαι αυτός ο ενθουσιασμός να φύγει κάποια στιγμή μην έχουμε ατυχήματα… Σε φιλώ!

  9. Άλλο ένα κοινό μας Χριστίνα μου pc games ε;;; Έχουμε πολλά να κουβεντιάσουμε ακόμα πιστεύω! Το ότι “τίποτα δεν μας σώζει” όπως βλέπω είναι μια τραγική αλήθεια… Σε ευχαριστώ!

  10. ενταξει υπαρχουν πολλοι καμμενοι που επεσαν στην παγιδα αμεσως αν και πρεπει να παραδεχτω ότι ως επιχειρηματικη ιδεα ηταν απαιχτη! το θεμα ειναι κουκλα οτι απλα μας εντοπιζουν παντου και με την αδεια μας! big brother ενα πραγμα! κριμα και παλι κριμα, γιατι μας ειχα για πιο εξυπνους…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ