Γιαγιάδες-παππούδες τι να προσέξουν αν τους στείλουμε τα παιδιά;

Το καλοκαιράκι είναι ήδη μπροστά μας και αρκετοί γονείς διαθέτουμε την επιλογή να στείλουμε τα παιδιά μας στην γιαγιά και τον παππού. Γιαγιάδες-παππούδες τι να προσέξουν αν τους στείλουμε τα παιδιά;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Ας δούμε αναλυτικά τι πρέπει να περιλαμβάνει το φαρμακείο των διακοπών καθώς και τι πρέπει να προσέξουμε για την αποφυγή ατυχημάτων ήταν και το Τι πρέπει να προσέξουν οι γιαγιάδες παππούδες αν τους στείλουμε τα παιδιά;

Το καλοκαιράκι είναι ήδη μπροστά μας και αρκετοί γονείς διαθέτουμε την επιλογή να στείλουμε τα παιδιά μας στην γιαγιά και τον παππού. Μια επιλογή που πολλές φορές είναι ανάγκη λόγω των δικών μας αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων αλλά και του μεγάλου χρονικού διαστήματος, λόγω καλοκαιριού, που είναι κλειστά τα σχολεία. Η ανάγκη φύλαξης των παιδιών μας καθώς και ένα πιο ποιοτικό καλοκαίρι για το παιδί, δίπλα στην φύση είναι βασικός στόχος των γονέων. Τι πρέπει να προσέξουν οι γιαγιάδες παππούδες αν τους στείλουμε τα παιδιά; Θέλουμε τα παιδιά μας να περάσουν όσο το δυνατόν πιο όμορφα, να μη νιώσουν άσχημα τον αποχωρισμό από τους γονείς τους αλλά κυρίως να είναι ασφαλή!

Σε προηγούμενη ανάρτηση μιλήσαμε για την ανάγκη δημιουργίας του φαρμακείου των διακοπών για παιδιά που σε κάθε περίπτωση όλοι εμείς οι γονείς, εκδρομείς, θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή. Αυτό λοιπόν το φαρμακείο μαζί με όλα τα απαραίτητα τηλέφωνα θα πρέπει να διαθέτουν και η γιαγιά με τον παππού εκεί που θα φιλοξενήσουν τα παιδιά μας. Σε τέτοιο σημείο όπου σαφώς δεν θα έχουν πρόσβαση τα παιδιά αλλά και να μην είναι μπερδεμένα με τα δικά τους φαρμακευτικά σκευάσματα. Σε περίπτωση ανάγκης είναι εύκολο η χορήγηση λάθος σκευάσματος! Ιδιαίτερη προσοχή στην αρτιότητα του φαρμακείου, τις πληροφορίες, στις ημερομηνίες λήξης και ενημέρωση από εμάς τους γονείς για το πως χρησιμοποιούμε το κάθε σκεύασμα ανάλογα με τις ανάγκες των παιδιών μας.

Το σπίτι που θα φιλοξενήσει τα παιδιά μας θα πρέπει να τηρεί κάποιες προδιαγραφές σχετικά με την ασφάλεια αυτών. Να μην υπάρχουν ζημίες ή καλώδια που κρέμονται, τα μπαλκόνια να είναι προστατευμένα με πλέγμα, να μην υπάρχουν κατεστραμμένα πλακάκια ή ιδιαιτέρως αιχμηρά σημεία, να υπάρχουν σίτες στα παράθυρα ή εντομοαπωθητικά σε ολόκληρο το σπίτι. Να υπάρχουν προστατευτικά σε σκάλες ή να μην είναι εύκολη η πρόσβαση σε αποθήκες καθώς επίσης προστατευτικά σε πηγάδια. Η συνεχής επίβλεψη του παιδιού από ενήλικα είναι απαραίτητη όσο μικρότερο ηλικιακά είναι ένα παιδί.

Η γιαγιά και ο παππούς πρέπει να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τις συνήθειες των παιδιών μας αλλά και για κάποια όρια και κανόνες που θέλετε να τηρούνται. Σίγουρα το πρόγραμμα των διακοπών θα είναι πιο ελαστικό από το συνηθισμένο πρόγραμμα του παιδιού στο σπίτι, αλλά σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να υπάρχει μία σταθερότητα στην καθημερινότητα του και να τηρούνται κάποιοι κανόνες και αρχές που εσείς θεωρείτε σημαντικούς για την διαπαιδαγώγηση του παιδιού σας.

ti-prepei-na-proseksoun-giagiades-pappoudes-mommyjammi2

Και τα παιδιά όμως πρέπει να τηρούν ορισμένους κανόνες στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς. Συζητήστε μαζί τους για τη συμπεριφορά τους και τις «υποχρεώσεις» που θα έχουν κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Αν το παιδί πρόκειται να αλλάξει περιβάλλον, αφήστε το να πάρει μαζί του, πέρα από τα απαραίτητα για τη διαμονή του, και κάποια οικεία και αγαπημένα του αντικείμενα, όπως ένα μαξιλάρι ή κάποια αγαπημένα παιχνίδια ή βιβλία, ώστε να νιώθει ότι έχει μαζί του κάποια πράγματα που το συνδέουν με το σπίτι του.

Δώστε στο παιδί τον χρόνο και τις ευκαιρίες να εξοικειωθεί με το νέο περιβάλλον και τους ανθρώπους που θα το φροντίζουν, σταδιακά και για μικρά χρονικά διαστήματα τις πρώτες φόρες. Η ταυτόχρονη δική σας παρουσία μαζί με τη γιαγιά και τον παππού για λίγες μέρες, θα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Σε κάθε περίπτωση μη πιέσετε τα παιδιά σας να αποδεχτούν μια καθημερινότητα που ενδεχομένως δεν επιθυμούν. Η περίοδος των διακοπών είναι μια χαλαρή περίοδος που πρέπει να δημιουργεί συναισθήματα χαράς και πληρότητας. Είναι η ευκαιρία όπου η οικογένεια θα μοιραστεί όμορφες οικογενειακές στιγμές μετά από έναν απαιτητικό χειμώνα! Αν νιώθετε ότι τα παιδιά σας έχουν ανάγκη την δική σας παρουσία ή ότι τους έχετε λείψει και δεν νιώθουν άνετα να σας αποχωριστούν μη τα πιέσετε… Ο χειμώνας με τα σχολεία και τις αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις εκ των πραγμάτων σημαίνει μειωμένες ώρες με την οικογένεια μαζί, συνεπώς, όσο είναι εφικτό ας καλύψουμε τα κενά.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ σημαντικό άρθρο. Το σπίτι της γιαγιάς και του παππού πρέπει να παρέχει όλη την ασφάλεια για το παιδί. Δυστυχώς τα ατυχήματα συμβαίνουν σε ανύποπτες στιγμές και γιαυτό πρέπει να προνοούμε!!!

  2. Σε ευχαριστώ Ελευθερία! Είναι γεγονός πως και το καλοκαίρι που είναι μια χαλαρή περίοδος αλλά και η γιαγιά και ο παππούς που θέλουν να ευχαριστήσουν το εγγονάκι τους, συμβαίνουν σε ανύποπτες στιγμές ατυχήματα! Με λίγη προσοχή και καλή οργάνωση μπορούμε να τα ελαχιστοποιήσουμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ