12 πράγματα που συνειδητοποιείς στο τέλος μιας σχέσης…

Όταν μια σχέση τελειώνει, εσύ στέκεσαι στην άκρη να αναλογίζεσαι τι έφταιξε, τι χάλασε και τελικά τι απέμεινε… Εσύ απέμεινες μετά το τέλος της σχέσης. 12 πράγματα που συνειδητοποιείς στο τέλος μιας σχέσης…

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Το να έχεις χρόνο να είσαι μόνος σου είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Το να έχεις μια σχέση είναι πραγματικά υπέροχο. Πολλές φορές όμως προσπαθώντας αυτή η σχέση να πάει καλά χάνεις τον εαυτό σου. Επικεντρώνεσαι στην σχέση και ξεχνάς τα δικά σου πραγματικά “θέλω”.

Υπάρχουν στιγμές πραγματικής μοναξιάς αλλά είναι οκ! Από την μία κατανοείς πόσο καλό σου κάνει να είσαι μόνη και να δίνεις χρόνο στον εαυτό σου από την άλλη όμως νιώθεις και πολύ χάλια… Το να είσαι πεσμένη και να νιώθεις χάλια γιατί είσαι μόνη, είναι λογικό και πρέπει να το αφήσεις ελεύθερο το συναίσθημά σου!

Δεν είναι τελικά και τόσο κακό να νιώθεις άσχημα ή πεσμένη κάποιες φορές. Είσαι ελεύθερη να το βιώνεις χωρίς να απολογείσαι σε κάποιον ούτε καν στον ίδιο σου τον εαυτό. Είναι καλό να αναγνωρίζεις τα συναισθήματά σου και να δίνεις χρόνο.

Μία σχέση δεν έχει μόνο άσχημα αλλά έχει και τα καλά της. Κατά τη φάση του χωρισμού έχεις την τάση να εστιάζεις στα άσχημα σημεία της σχέσης σου, όμως αυτό δεν είναι αλήθεια. Η σχέση σου είχε και όμορφα κομμάτια και για αυτό επέλεξες να είσαι μέσα σε αυτήν. Είχε τα πάνω της και τα κάτω της. Αξιολόγησε τα, διδάξου από αυτά…

Ακόμα και τα πιο μικρά πράγματα ακόμα σου θυμίζουν εκείνον/η. Μπορεί να είναι ένα αντικείμενο, ένα φαγητό, ένα μέρος, μια λέξη. Είναι λογικό. Με τον καιρό θα ξεθωριάσουν οι αναμνήσεις μαζί με τον πόνο.

Οι φίλοι σου είναι τα πάντα! Κατά τη διάρκεια της σχέσης ίσως να συνειδητοποίησες ότι παραμέλησες τους φίλους σου. Το υπέροχο όμως της υπόθεσης είναι τελικά να βλέπεις ότι οι αληθινοί φίλοι παραμένουν εκεί να σε περιμένουν.

Ίσως να αισθάνεσαι νευρικότητα σε κάθε νέα σου γνωριμία. Αυτές οι πεταλουδίτσες στο στομάχι σου; Η αμηχανία και η ανασφάλεια για το πως σε βλέπει η νέα γνωριμία; Προφανώς και είχες ξεχάσει πως είναι να τα αισθάνεσαι αυτά. Όμως είναι σαν το ποδήλατο… Με λίγη εξάσκηση μπαίνεις ξανά στην κούρσα του παιχνιδιού.

Κάποιες φορές πρέπει να πάρεις δύσκολες αποφάσεις ακόμα και αν σημαίνει ότι θα πληγώσουν. Η εμπειρία σου, η καλύτερη σχέση με τον εαυτό σου θα σε κάνουν πιο ξεκάθαρη στις επιλογές σου. Αν κάτι δεν σου κάνει θα το κόψεις…ακόμα και αν πληγώσει.

Δεν σε καθορίζει η σχέση σου. Έχεις δεν έχεις σχέση είσαι ένα θαυμάσιο, ενδιαφέρον άτομο με ξεχωριστή προσωπικότητα!

Οι χωρισμοί σε βοηθούν να μάθεις από τα λάθη σου και να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Μεγαλύτερο σχολείο από τις ανθρώπινες σχέσεις δεν υπάρχει. Αγαπάς, πληγώνεις, πληγώνεσαι, αγαπιέσαι, θυμώνεις, οργίζεις… τόσα συναισθήματα που σε διδάσκουν διαρκώς. Μαθαίνεις και προχωράς παρακάτω.

Έχει ενδιαφέρον να σκεφτείς πως είναι σήμερα η σχέση σου με τον/την πρώην σου. Βλέπεστε; Είσαστε φίλοι; Βλέπετε ο ένας τον άλλον και αλλάζετε δρόμο; Ίσως παλιότερα να τον/την μισούσες και τώρα να σκέφτεσαι ότι τελικά δεν είναι και τόσο χάλια. Ο χρόνος βοηθά να δεις πιο καθαρά.

Λένε πως τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Τελικά και το προσωρινό μπορεί να μην είναι τόσο κακό. Να έδωσε αυτά που είχε και να τελείωσε. Ξέρω, δεν είναι θετικό που τελείωσε η σχέση σου, θα ήθελες να κρατήσει. Δεν πειράζει όμως…

Αγάπησε τον εαυτό σου… Ζήσε τη ζωή σου… Ζήσε τη στιγμή… Πάρε μια βαθιά ανάσα και ΟΛΑ θα πάνε καλά!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κ αν αναθεωρώντας ,παίρνοντας αποστάσεις , καταλάβεις ότι δεν άξιζε να χαλάσει η σχέση; Τότε; Τότε οι ενοχές δεν μεγαλώνουν;

  2. Έχετε δίκιο στο σκεπτικό σας…τελικά μήπως όμως και αυτή η απόσταση σταθεί η αιτία ώστε η σχέση να ξεκινήσει πάλι από την αρχή δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ