Φτιάξτε πιγκουίνους από πλαστικά μπουκάλια

Μια υπέροχη παιδική κατασκευή για τα Χριστούγεννα και το Χειμώνα γενικότερα που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους! Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι απλά και υπάρχουν σε κάθε σπίτι:

2 πλαστικά μπουκάλια

κόλλα

ακρυλικά χρώματα (άσπρο, μαύρο και έγχρωμο)

μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο για cd

κομμάτι από μαλλί

και μικρό κομμάτι από ύφασμα.
Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!
Αρχικά κόβουμε το μπουκάλι κάπου στη μέση καθώς και τον πάτο του και αυτά τα δύο κομμάτια θα τα ενώσουμε για την κατασκευή μας με κόλα.

6

Ενώνουμε τα δύο κομμάτια το ένα μέσα στο άλλο, και βάζουμε και λίγη κόλλα. Μετά το περνάμε όλο με μια λεπτή στρώση από αστάρι (αν διαθέτουμε), ώστε να μπορούμε να σχεδιάσουμε πάνω του. Σχεδιάζουμε την κοιλιά του πιγκουίνου σε ένα χαρτί και κόβουμε το εσωτερικό, στην συνέχεια το καλούπι το βάζουμε πάνω στο μπουκάλι και χρωματίζουμε την κοιλιά με άσπρο χρώμα και το περίγραμμα με τον μαύρο μαρκαδόρο.

 

13

Στην συνέχεια παίρνουμε τα πινέλα μας και ξεκινάμε να ζωγραφίζουμε τα μάτια, το τριγωνικό στόμα καθώς και το καπέλο. Φαντασία και κάθε πιγκουίνος θα είναι μια ξεχωριστή δημιουργία!

19

Αφού στεγνώσει η κατασκευή μας κολλάμε στη κορυφή ένα pom pom είτε χειροποίητο είτε κάποιο έτοιμο αν διαθέτουμε. Κόβουμε και ένα κομματάκι υφάσματος και το χρησιμοποιούμε για κασκόλ!

23

Έτοιμος ο μπιγκουίνος μας!!! Δεν είναι υπέροχος;!

27
source xarakas 

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!!!

15 προτάσεις για εντυπωσιακά μπισκότα Χριστουγέννων

15-protaseis-gia-entypwsiaka-mpiskota-xristoygennwn1

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ