Η Καλή Τύχη Εδώ και Τώρα…

Φίλοι μου αγαπημένοι. Νομίζω ότι αρκετοί από μας ανακαλύψαμε τον Matthew Quick όταν κυκλοφόρησε  με μεγάλη επιτυχία η ταινία Οδηγός αισιοδοξίας βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του.

Το τελευταίο του βιβλίο Η Καλή Τύχη Εδώ και Τώρα θα μπορούσε επίσης να γίνει μια πολύ όμορφη τρυφερή ταινία και όχι μόνο. Όταν το πήρα στα χέρια μου και διάβασα τις πρώτες σελίδες, ένοιωσα ότι κάτι πολύ ωραίο με περίμενε. Ένας…. καθυστερημένος που γνωρίζει τον Γιούνγκ και τη Συγχρονικότητα, που έχει μελετήσει τον βουδισμό και τον Δαλάι Λάμα, οπωσδήποτε με ενδιέφερε !

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Ο Μπαρθόλομιου Νηλ άκουσε για πρώτη φορά τα πουλιά που κελαηδούσαν καθημερινά στον κήπο του  στα 39 του χρόνια, όταν μαζί με τα μάτια της Μαμάς έκλεισε και το ραδιόφωνο της. Ο Μπαρθόλομιου που έως τότε το μόνο που ήξερε από τον κόσμο ήταν το τρίγωνο σπίτι-εκκλησία-βιβλιοθήκη-σπίτι πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση και να σταθεί στα πόδια του. Χρειάζεται βοήθεια, στήριγμα. Θα τα αναζητήσει παίζοντας το παιχνίδι της προσποίησης και γράφοντας γράμματα – ημερολόγια σε έναν φανταστικό φίλο – αγαπημένο ηθοποιό της μητέρας του τον… Ρίτσαρντ Γκίρ.

Συνοδοιπόροι του σε αυτόν το δύσκολο δρόμο της ένταξης του στον υπαρκτό κόσμο μια παράξενη παρέα. Ένας αλκοολικός πρώην ιερέας,  ένας αθυρόστομος νεαρός που πενθεί την .. Αλις την γάτα του και το κορίτσι των ονείρων του το… βιβλιοθηκόριτσο που είχε απαχθεί από… εξωγήινους.

Μία παρέα αντισυμβατική και εκκεντρική αλλά τόσο ανθρώπινη που σου γεννά τρυφερότητα κι αγάπη.

Μία φιλία συγκινητική κι αληθινή.

Ήρωες που δεν έχουν απαντήσεις αλλά έχουν συλλογισμούς και στοχασμούς σαν τα βουδιστικά κοάν.

Πού πηγαίνετε;

Τι δουλειά κάνετε;

Για δουλειά ή για αναψυχή;  Τους ρωτά ο Καναδός συνοριοφύλακας.

Μπορούν άραγε τέτοιου είδους ερωτήσεις να μας προσδιορίσουν σαν ανθρώπους, να προσδιορίσουν την αξία ή την καλοσύνη μας, αν είμαστε επικίνδυνοι επισκέπτες;  Αναρωτιέται ο Μπαρθόλομιου. Παρούσα και η νεκρή Μαμά με το ιδιαίτερο πνεύμα και την φιλοσοφική της θεωρία Η Καλή Τύχη Εδώ και Τώρα.

Θεωρία που θα σας αφήσω να ανακαλύψετε μόνοι σας. Χαρακτηριστικό το λεπτό χιούμορ που εναλλάσσεται με την τραγικότητα. Ο αυτοσαρκασμός  από τον κρυμμένο στα σπλάχνα μικροσκοπικό θυμωμένο άνδρα. Η διεισδυτικότητα από έναν συγγραφέα που δείχνει να έχει άριστη γνώση της Ψυχολογίας.

h-kalh-tyxh-edw-kai-twra-mommyjammi2

Τα σοφά λόγια του Δαλάι Λάμα.

Πάνω από όλα μια συγκινητική, ανθρώπινη, τρυφερή ιστορία με φιλοσοφικό και ψυχολογικό υπόβαθρο.

Ελπίζω να το απολαύσετε κι εσείς όπως το απόλαυσα κι εγώ.

Ε π α ν έ ρ χ ο μ α ι.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!!!

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Σύγχρονη Ξένη Πεζογραφία
Α’ Έκδοση: 2016
Μετάφραση: Σπύρος Γιανναράς
Επιμέλεια: Μαρία Συμεωνίδου
Σελίδες: 312
Διαστάσεις: 14 X 21
ISBN: 978-960-572-078-0

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ