Πίτσα σπιτική εύκολη και γευστική

Πίτσα σπιτική εύκολη και γευστική που όταν την φτιάχνω στο σπίτι, εξαφανίζεται εν ριπή οφθαλμού!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Αυτό το πράγμα με το μαγείρεμα είναι ένας διαρκής πονοκέφαλος. Διότι εκτός του μεσημεριανού, άντε σε ρωτώ τι θα φάμε το βράδυ μαμά; Η επιλογή του delivery στο δικό μας σπίτι είναι σπάνια, συνήθως θα παραγγείλουμε όταν έχουμε επισκέψεις και η μανούλα δεν θέλει να κλειστεί στη κουζίνα… Έλα όμως που τα βλαστάρια ζητάνε συνήθως πίτσα και σουβλάκια;

Σήμερα σου έχω μια εύκολη συνταγή για σπιτική πίτσα που δεν θα σε απογοητεύσει. Εγώ προσωπικά την φτιάχνω συχνά και άλλες φορές κάνω λεπτή πολύ τη ζύμη άλλες πιο αφράτη. Για την αφράτη της εκδοχή δες παρακάτω:

Απόψε ας φτιάξουμε πίτσα!

collage-1443027789316.jpg

Η εκδοχή για την λεπτή πίτσα έχεις μόνο τις εξής διαφορές, δεν την “ανοίγω” τόσο τη ζύμη με τον πλάστη και δεν την αφήνω να φουσκώσει για πολλή ώρα. Κατά τα άλλα τα υλικά είναι τα ίδια.

ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι μύλοι Αγίου Γεωργίου τύπου 00 για πίτσα
  • 1 κ.γ.ζάχαρη
  • 1 κ.γ.αλάτι
  • 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 25 ml ελαιόλαδο
  • 300 ml χλιαρό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο δοχείο και τα δουλεύουμε φτιάχνοντας τη ζύμη. Το αποτέλεσμα είναι μια λεία και ελαστική ζύμη. Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια ξανά-ζυμώνουμε και την ανοίγουμε με έναν πλάστη και την κάνουμε όσο λεπτή θέλουμε. Οι ποσότητες στα υλικά που αναφέρω είναι για μία πίτσα μεσαίου μεγέθους αν θέλουμε να βγάλουμε δύο ή να φτιάξουμε ένα μεγάλο ταψί διπλασιάζετε τις ποσότητες. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα επίπεδο ταψί, βάζουμε τη ζύμη μας και προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας. Ψήνουμε για περίπου 20-2 λεπτά στους 200 βαθμούς.

pitsa-spitiki-eykolh-kai-geystikh-mommyjammi2 pitsa-spitiki-eykolh-kai-geystikh-mommyjammi3

Στην δική μας περίπτωση δεν είχα υλικά στο ψυγείο, μόνο τυρί τριμμένο και γαλοπούλα. Ήταν απόφαση της στιγμή, το ψυγείο σχεδόν άδειο, οπότε έβαλα αυτά μόνο. Εσείς μπορείτε να την εμπλουτίσετε με τα υλικά της αρεσκείας σας!

pitsa-spitiki-eykolh-kai-geystikh-mommyjammi4

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

6 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ