Φτιάξε ένα παιχνίδι προσχολικής ηλικίας που θα σας διασκεδάσει για ώρες!

Θέλεις να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα μια κατασκευή – παιχνίδι μαζί με τα παιδιά σου που θα σας ξετρελάνει; Συνδυασμός δημιουργικής απασχόλησης και παιχνίδι μαζί! Φτιάξε ένα παιχνίδι προσχολικής ηλικίας που θα σας διασκεδάσει για ώρες!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Τα υλικά που θέλεις μπορεί πιθανότατα να τα διαθέτεις ήδη στο σπίτι σου αν κάνετε χειροτεχνίες. Ο χρόνος υλοποίησης είναι μικρός και το επίπεδο δυσκολίας πανεύκολο! Ενδυνάμωσης της λεπτής κινητικότητας του παιδιού είναι το βασικό κομμάτι της συγκεκριμένες κατασκευής που στην συνέχεια θα σας μείνει και σαν παιχνίδι! Εμείς πάντως το διασκεδάσαμε!

ΥΛΙΚΑ:

χρωματιστό χαρτόνι

μικρά ξύλινα μανταλάκια

ματάκια

κόλλα και πιστόλι σιλικόνης

σύρματα χειροτεχνίας πίπας

ψαλίδι

μολύβι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σχεδιάζετε ένα σχέδιο με μολύβι επάνω σε χαρτόνι, το σχέδιο για ένα πουλάκι (στην πιο απλή του εκδοχή). Στην συνέχεια το δίνετε στα παιδιά να το κόψουν και να σχεδιάσουν σε άλλα χαρτόνια το σχέδιο με μολύβι ξεπατικώνοντας το.

ftiaxe-ena-paixnidi-prosxolikis-ilikias-pou-tha-sas-diaskedasei-gia-wres-mommyjammi2

Αφού ολοκληρώσετε την χαρτοκοπτική, στην συνέχεια κολλάτε το ένα ματάκι από την μία πλευρά μόνο στο πουλάκι με λίγη κόλλα.

ftiaxe-ena-paixnidi-prosxolikis-ilikias-pou-tha-sas-diaskedasei-gia-wres-mommyjammi3

ftiaxe-ena-paixnidi-prosxolikis-ilikias-pou-tha-sas-diaskedasei-gia-wres-mommyjammi4

Σειρά έχουν τα ξύλινα μανταλάκια να κολληθούν από την πίσω πλευρά στο πουλάκι έτσι ώστε να εξέχουν και να δίνουν την αίσθηση του ράμφους. Αυτή τη δουλειά θα την κάνετε εσείς με το πιστόλι σιλικόνης. Όσο στεγνώνει να μη ξεχάσετε να ανοιγοκλείνετε το μανταλάκι ώστε να διατηρηθεί ο χώρος και η ελαστικότητα που απαιτείται.

ftiaxe-ena-paixnidi-prosxolikis-ilikias-pou-tha-sas-diaskedasei-gia-wres-mommyjammi5

Τέλος κόβετε και τσακίζετε ελαφρώς τα σύρματα πίπας για να δημιουργήσετε τα… σκουληκάκια! Τα βάζετε σε ένα πιατάκι και το παιχνίδι ξεκινά… Σκοπός είναι με τα πουλάκια/μανταλάκια να πιάσουμε όσο περισσότερα σκουληκάκια μπορούμε…! Στο τέλος κερδίζει αυτός που θα έχει μαζέψει τα περισσότερα! Δεν έχει πλάκα;!

ftiaxe-ena-paixnidi-prosxolikis-ilikias-pou-tha-sas-diaskedasei-gia-wres-mommyjammi6

Εμείς το διασκεδάσαμε! Δες εδώ…

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ