Πώς να σχεδιάσω ένα πλάνο αλλαγών στη ζωή μου;

Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε εμείς, τι αποφάσεις θα πάρουμε, για το δικό μας καλό και για ωφέλιμο χρόνο προς εμάς. Πώς να σχεδιάσω ένα πλάνο αλλαγών στη ζωή μου; – Γράφει η Άννα Ζανιδάκη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Η ζωή μας κατατάσσεται με ενδείξεις, σε διάφορα στάδια, τομείς, αποδοχής, μα κυρίως της δικιάς μας εκδοχής και προσωπικής κατάθεσης ψυχής.

Τα πάντα ρέουν, εφόσον εμείς δώσουμε την άδεια να εισβάλλουν καθοριστικά και αποκλειστικά, γεγονότα και συμβάντα που θα μας στοιχειώσουν και θα καταστήσουν έρμαια εμάς, σε ενδεχόμενες αλλαγές και νέες ανακατατάξεις της ζωής μας.

Εμείς και μόνο εμείς, θα χαράξουμε τις νέες πορείες, διαμαρτυρόμενοι πάντα για όσα επιτρέψαμε και αφήσαμε να μας συμβούν και να τα βιώσουμε με το χειρότερο τρόπο.

Αυτή τη φορά όμως πρέπει να σταθούμε και να συμπαρασταθούμε στον εαυτό μας και μόνο.

Να καταλάβουμε πως ότι και αν αξίζουμε, που σίγουρα το αξίζουμε, πρέπει να σταθεί αρωγός, συνοδοιπόρος μας και κατευθυντήρια γραμμή, στη μετέπειτα νέα πορεία της ζωής μας.

Αυτή που μας αξίζει και οφείλουμε να την υποδεχθούμε και να την καλοδεχτούμε, με σύνεση, μετριοφροσύνη, λογική, ενάρετη υπόκλιση της δικής μας και μόνο υποστήριξης, των ΘΕΛΩ μας και των προτεραιοτήτων μας.

Στεγάζουμε τα όνειρά μας, κάτω από διαφορετικά σκέπαστρα, που ο καθένας δίνει και αποδίδει τη δική του ανάγκη, για προσαρμογή και αναγκαιότητα, απέναντι σ αυτά.

Το πιο εύκολο, ανώδυνο και κυρίως ακίνδυνο μέσο, κατάρτισης και απόκτησης, προπάντων, της δικής μας αποπεράτωσης, ανασφάλειας και υποχωρητικότητας, είναι το να εφαρμόσουμε το δικό μας σχέδιο, απεμπλοκής και απεγκλωβισμού, απ τον εκάστοτε δυνάστη και κατακτητή, επιβαλλομένων πρέπει και ισχυρά αντιρρησία,των δικών μας ΘΕΛΩ και πλάνων ζωής.

Αρχικά, προσπαθούμε να περιορίσουμε το χρόνο μας, υπέρ των δικών μας αναγκών και προτεραιοτήτων.

Επιβάλλεται να επιλέξουμε και να κατασταλάξουμε σε τρόπους και μέσα, απασχόλησης θετικής και ευνοϊκής, εξέλιξής μας ως προσωπικότητες.

Να δούμε, να κατανοήσουμε και να ενστερνιστούμε, πως πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε εμείς, τι αποφάσεις θα πάρουμε, για το δικό μας καλό και για ωφέλιμο χρόνο προς εμάς.

Το να ασχοληθούμε με δραστηριότητες που επεκτείνουν τα σύνορα και τα όρια της προσωπικότητάς μας, της αυτογνωσίας μας, ακόμα και διαφόρων καλλιτεχνικών πλευρών και στοιχείων του εαυτού μας, ο καθένας ξεχωριστά και όπως μόνο ο ίδιος το αντιλαμβάνεται.

ksemplokarisma-otan-ola-deixnoun-oti-eimaste-etoimoi-na-doyme-ti-zwh-alliws

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Ξεμπλοκάρισμα! Όταν όλα δείχνουν ότι είμαστε έτοιμοι να δούμε τη ζωή αλλιώς!

 

 

 

 

Να βρούμε τρόπους εκτόνωσης, απελευθέρωσης μας, του καταπιεσμένου μας είναι και των δραματικών στοιχείων, που επιβλήθηκαν μεν, αλλά βρήκαν πρόσφορο έδαφος, αποδοχής και ιδιαίτερα τεράστιας χρονικής επιτήρησης και συντήρησής τους, διατήρησής τους, μέσα σε έναν κυκεώνα εξελίξεων και συμπαρατάξεων, πτυχών της ζωής μας.

Κοινωνικές συναναστροφές, βόλτες,ταξίδια, γενικά ότι μας γεμίζει με θετικά συναισθήματα και απομονώνει επιτυχώς τα ισχυρά ως τώρα αρνητικά σχέδια, σκέψεις και καθιερωμένα, διατηρητέα ΠΡΕΠΕΙ ανώφελα όμως τώρα και εντελώς άχρηστα και ποτέ απαραίτητα, ως εφόδια για τη νέα μας ζωή.

Μα τώρα τα δεσμά κόπηκαν, οι ομφάλιοι λώροι, τεμαχίστηκαν και ιδού η δική μας ελευθερία.

Ας πετάξουμε με τα δικά μας φτερά, με το φύλακα άγγελό μας και ας ζήσουμε το δικό μας ΕΠΙΓΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ… ΑΓΑΠΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ… ΕΝΟΣ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΖΩΗΣ… ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΥ…

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Προηγούμενο άρθροΑναρωτιέμαι ποιος είναι “πιο πολύ” πρωτάκι: το παιδί ή ο γονιός;
Επόμενο άρθροΠως να επιλέξετε το κατάλληλο παιδικό παπούτσι;
Κατάγομαι απ΄την πανέμορφη Καβάλα. Από μικρή είχα αφήσει τις σκέψεις μου σε ένα χαρτί, κόλλα απλή κι όχι αναφοράς. Με τον καιρό όμως, εφησύχασα τις αγωνίες μου και τα όνειρά μου, τα οποία ζήτησαν τον αναλογούμενο χώρο που τους ανήκε, σε δύσκολη και φάση διαφυγής και φυγής μου, από διάφορα τερτίπια του μυαλού μας και τεχνάσματα της ζωής μας. Συμμετέχω και έχω βραβευθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, καθώς τα γραπτά μου, ποιήματα και διηγήματα, κοσμούν ανθολογίες και ημερολόγια, διαφόρων διαγωνισμών. Έχω δραστήρια ενασχόληση με προγράμματα και σεμινάρια ψυχολογίας, κοινωνιολογίας. Αρθρογραφώ σε ηλεκτρονικά περιοδικά, παρουσιάζω την εκπομπή ΑΡΑΞΟΒΟΛΙ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΞΑΝΘΗΣ. Έχω εκδώσει την 1η μου ποιητική συλλογή ΑΚΡΙΒΟΘΩΡΗΤΗ πριν 2 χρόνια και τώρα, ήδη κυκλοφορεί το 1ο μου Μυθιστόρημα ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠ ΑΓΡΥΠΝΗΣΙΝ ώστε να αφυπνιστούμε, να οδηγηθούμε σε δράσεις και αντιδράσεις, αποδοχές, παραδοχές, στον ένα και μοναδικό στόχο, ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ