Πως ακριβώς γίνεται ο καθαρισμός προσώπου από τους αισθητικούς;

Cosmetician Applying Facial Mask To The Face Of Young Beautiful Woman In Spa Salon; Shutterstock ID 148466003; PO: aol; Job: production; Client: drone
Στο άκουσμα “καθαρισμός προσώπου” στο μυαλό ορισμένων έρχεται η εικόνα ενός ταλαιπωρημένου δέρματος. Πως ακριβώς γίνεται ο καθαρισμός προσώπου από τους αισθητικούς; Γράφει η Χρύσα Βουλγαρίδου

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Με σιγουριά μπορώ να σας ενημερώσω ότι ο καθαρισμός προσώπου δεν γίνετε για να αφήσει σημάδια, ουλές ή μακροχρόνιες βλάβες στο πρόσωπο. Το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσει μια υπεραιμία λόγω της διαδικασίας, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έχει εξαφανιστεί το αργότερο την επόμενη ημέρα. Αυτό πάντα εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος του πελάτη δηλαδή ένα δέρμα χωρίς ιδιαίτερη ευαισθησία και χωρίς ακμή θα παρουσιάσει λιγότερο ερεθισμό από ένα δέρμα το οποίο παρουσιάζει ακμή και πιθανόν βρίσκεται και υπό φαρμακευτική αγωγή από δερματολόγο.

Τι είναι λοιπόν ο βαθύς καθαρισμός προσώπου; Βαθύς καθαρισμός προσώπου ονομάζεται η διαδικασία κατά την οποία η αισθητικός έχει ως σκοπό την απομάκρυνση των ρύπων και του σμήγματος από το δέρμα με την βοήθεια καλλυντικών προϊόντων και μηχανημάτων αισθητικής και αποτελείται από τα παρακάτω στάδια:

Πρώτο στάδιο είναι η απομάκρυνση των ρύπων και του μακιγιάζ με γαλάκτωμα και λοσιόν.

Δεύτερο στάδιο με το πίλινγκ προσώπου απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα για την καλύτερη εξαγωγή του σμήγματος και διείσδυση των μετέπειτα καλλυντικών προϊόντων.

Τρίτο στάδιο με την βοήθεια του ατμού από ειδικό μηχάνημα προβαίνουμε στην διάνοιξη των πόρων.

Τέταρτο στάδιο κάνουμε διάνοιξη των πόρων με απαλές πιέσεις φορώντας πάντα γάντια.

Πέμπτο στάδιο προσφέρουμε αντιβακτηριδιακή προστασία στο πρόσωπο με την βοήθεια των υψισύχνων ρευμάτων.

Έκτο στάδιο χρησιμοποιούμε μια μάσκα κατάλληλη για τον τύπο δέρματος του πελάτη και τέλος μια επουλωτική, αντισηπτική ή καλμαντική κρέμα.

Η διαδικασία μπορεί να αλλάζει από αισθητικό σε αισθητικό εμπλουτίζοντας την με περισσότερες από μια μάσκες ή με καλμαντικούς ορούς που προσφέρουν ακόμη περισσότερο στην φυσιολογική επαναφορά του pH του δέρματος.

Τι πρέπει όμως να κάνετε και εσείς με την σειρά σας; μετά από ένα καθαρισμό δεν θα πρέπει να βαφτείτε για 24-48 ώρες ούτε να δεχτείτε ηλιακή ή οποιοδήποτε άλλου τύπου ακτινοβολία (όπως Laser) δεν ενδείκνυται να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με οξέα φρούτων ένα καλό αποτέλεσμα για να διατηρηθεί χρειάζεται την βοήθεια σας και αυτό θα γίνει εάν κάθε βράδυ απαραιτήτως απομακρύνετε το μακιγιάζ σας, χρησιμοποιείτε ενυδατική και αντηλιακή κρέμα καθώς και ένα ήπιο πίλινγκ και μια καθαριστική μάσκα μια φορά την εβδομάδα ανάλογα τον τύπο του δέρματος σας.

Χρύσα Βουλγαρίδου – Αισθητικός

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωραιο αρθρο σωστα δομημενο και γραμμενο που εξηγει την δουεια της αισθητικου. Συγχαρητηρια! Μαρια Γεωργακου (πτυχιουχος αισθητικος ΤΕΙ και Bsc (Hons)

  2. Μπράβο ! Πολύ ενημερωτικό το αρθρό σας . Εξηγεί ακριβώς πως γίνετε ο καθαρισμός και τι πρέπει να αποφύγουμε εμείς με την σειρά μας μετά τον καθαρισμό . Εδώ είχα διαβάσει https://chryssalis.com/katharismos-prosopou/ οτί καλό είνai να μην κάνουμε ταινίες για αφαίρεση των πόρων και των στιγμάτων μόνες μας στο σπίτι γιατί θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα εν τέλει. Τι πιστεύετε εσείς;

  3. Μπράβο ! Πολύ ενημερωτικό το αρθρό σας . Εξηγεί ακριβώς πως γίνετε ο καθαρισμός και τι πρέπει να αποφύγουμε εμείς με την σειρά μας μετά τον καθαρισμό . Εδώ είχα διαβάσει https://chryssalis.com/katharismos-prosopou/ οτί καλό είνια να μην κάνουμε ταινίες για αφαίρεση των πόρων και των στιγμάτων μόνες μας στο σπίτι γιατί θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα εν τέλει. Τι πιστεύετε εσείς;

  4. Καλό θα ήταν αν συζητάμε για δέρματα με ιδιαίτερες ανάγκες και πιο ιδιαίτερα επαγγελματικά προιόντα να απευθυνόμαστε στους ειδικούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ