Τι είναι η μυογήρανση της επιδερμίδας και πως την καθυστερούμε;

Παρακολουθώντας ένα βίντεο με μακιγιάζ στο youtube σήμερα σκέφθηκα ότι η μυογήρανση θα πρέπει να είναι το επόμενο μου άρθρο. Τι είναι η μυογήρανση της επιδερμίδας και πως την καθυστερούμε; – Γράφει η Χρύσα Βουλγαρίδου

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Skinatte – Χρύσα Βουλγαρίδου

Αυτό που παρακολούθησα λοιπόν ήταν μια εξαιρετική προσπάθεια μακιγιάζ αλλά με πολλές και έντονες συσπάσεις του δέρματος (έως και τραυματισμός θα μπορούσε να αναφερθεί). Τι είναι λοιπόν η μυογήρανση; Είναι η γήρανση της επιδερμίδας λόγω επαναλαμβανόμενων (και βίαιων) κινήσεων.

Εμφανίζετε συνήθως στην ηλικία των 35 ετών (αλλά και σε νεότερες) και σχετίζετε με τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις των μυών του προσώπου με αποτέλεσμα την χαλάρωση τους και την εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων. Με την πάροδο του χρόνου και την επανάληψη των κινήσεων η επιδερμίδα δεν καταφέρνει να επανέλθει στην αρχική της κατάσταση και τα σημάδια των εκφράσεων να μονιμοποιούνται με αποτέλεσμα ο σχηματισμός των πρώτων ρυτίδων.

Οι περιοχές που εμφανίζονται οι ρυτίδες είναι εκείνες που οι μύες βρίσκονται πολύ κοντά στην επιδερμίδα όπως η περιοχή γύρω απο τα μάτια, το μέτωπο και η περιοχή στο άνω χείλος. Στην περίπτωση της μυογήρανσης οι ίνες ελαστίνης και κολλαγόνου παραμένουν αμετάβλητες και το δέρμα έχει το ίδιο πάχος σε αντίθεση με την χρονογήρανση.

Σε αυτή τη μορφή γήρανσης, κανένα καλλυντικό ή μέθοδος η οποία επεμβαίνει στο δέρμα και μόνο δε μπορεί να επιφέρει τη παραμικρή βελτίωση οπότε θα πρέπει να ακολουθηθούν άλλοι μέθοδοι όπως είναι η ηλεκτροθεραπεία.

Οι καθημερινές εκφράσεις του προσώπου οι οποίες χαρακτηρίζουν την προσωπικότητα μας δεν μπορούν να ελεγχθούν οφείλουμε όμως να δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις κινήσεις των μυών που μπορούν να αποφευχθούν, όπως είναι αυτές του μακιγιάζ (τράβηγμα ματιών, έντονη πίεση των πινέλων σε ευαίσθητες περιοχές, συνεχείς ανόρθωση των φρυδιών και του μετώπου).

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ