Family Festival, ένα φεστιβάλ για όλη την οικογένεια, με ελεύθερη είσοδο!

Φανταστείτε ένα φεστιβάλ όπου υπάρχει χώρος για όλους, μικρούς και μεγάλους, και για όλα στο ΚΠΙΣΝ! Family Festival, ένα φεστιβάλ για όλη την οικογένεια, με ελεύθερη είσοδο!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), λίγο πριν την έλευση του καλοκαιριού, προσκαλεί γονείς και παιδιά να περάσουν μαζί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου (27 & 28/5) στο Generations: A Family Festival,ένα φεστιβάλ για όλη την οικογένεια, με ελεύθερη είσοδο.

Φανταστείτε ένα φεστιβάλ όπου υπάρχει χώρος για όλους, μικρούς και μεγάλους, και για όλα: Μουσική, χορό, παιχνίδια και δραστηριότητες.Ένα φεστιβάλ κάπως διαφορετικό από αυτά που ξέρετε, καθώς συνδυάζει πράγματα που, αντί να απευθύνονται μόνο σε ενήλικες ή μόνο σε παιδιά, απευθύνονται σε όλους. Αυτό είναι το Generations!

Στις 27 και 28/5 το ολάνθιστο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνεται και, από τις 17:00 μέχρι τις 23:00,  μαθήματα τσίρκου για γονείς και παιδιά, δημιουργικά εργαστήρια με μουσική, εξερεύνηση και ζωγραφικήκαι DJsetαπόδυο από τις επιδραστικότερες φιγούρες στο χώρο της Βρετανικής μουσικής σκηνής,τον Daddy G των Massive Attack (28/5) και τον Andy Smith των Portishead (27/5) μας περιμένουν για να μας χαρίσουν στιγμές διασκέδασης και γέλιου και να μας ταξιδέψουν μουσικά κάτω από τα αστέρια.

Τo lineup του live stage συμπληρώνουν σημαντικά ελληνικά σχήματα όπως οι WolfyFunk Project(27/5) και οι Blend Mishkin & Roots Evolution(28/5), ενώ στα booths γνωστοί DJ από την Ελλάδα και το εξωτερικό (όπως οι Supersan, Wubdise, DJ Bookerκ.α.) θα δίνουν το ρυθμό από νωρίς.

Στα μαθήματα τσίρκου όλοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις βασικές αρχές των ζογκλερικών, εναέρια ακροβατική κούνια (trapeze), μπάλα ισορροπίας (walking globe), ακροβατικά εδάφους και πολλά άλλα, ενώ δρώμενα, εργαστήρια και εκπλήξεις σε διάφορα σημεία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος περιμένουν τους επισκέπτες να τα ανακαλύψουν και να συμμετάσχουν.

kentro-politismoy-idryma-stauros-niarxos-kpisn-sas-perimenei-auto-to-sabbatokyriako-me-apokriatika-dhmiourgika-ergasthria2

Τέλος, στο Πάρκο θα λειτουργούν photo booths και stands που θα πωλούν σνακ και φαγητά, συμπληρώνοντας την εμπειρία της οικογενειακής διασκέδασης.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Πληροφορίες για την πρόσβασή σας στο ΚΠΙΣΝ μπορείτε να βρείτε στοhttps://www.snfcc.org/you-the-snfcc/how-to-get-here/?lang=el


kentro-politismou-idrima-niarxos-party-me-latin-xoroys-alla-kai-paradosiakous

Generations: A Family Festival – Αναλυτικές πληροφορίες

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

ΜΟΥΣΙΚΗ

Σάββατο 27/5

LIVE STAGE (20.30-23.00)

Andy Smith (Ex-Portishead / DJ set)

Ο Andy Smith ήταν ο πρώτος DJ που κυκλοφόρησε σε μεγάλη δισκογραφική εταιρία ένα mix album που συνδύαζε πολλά μουσικά είδη. Περιλαμβάνοντας αποσπάσματα από καλλιτέχνες όπως ο Tom Jones, η Peggy Lee και οι Beastie Boys, το άλμπουμ του Documents κυκλοφόρησε το 1998 και γρήγορα έγινε ο ύμνος μιας ολόκληρης γενιάς.

Η αγάπη του για πολλά και ετερόκλητα είδη μουσικής φάνηκε ακόμη περισσότερο με τη συμμετοχή του στα πρώτα δύο άλμπουμ των Portishead, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε διεθνή σόλο καριέρα ως DJ.

WolfyFunkProject (live)

Οι WolfyFunkProject αποτελούν μία μουσική κολεκτίβα έμπειρων Ελλήνων μουσικών, όπου με κοινό παρονομαστή το groove, αναμειγνύουν την παραδοσιακή oldschool αφροαμερικάνικη μουσική με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά ρεύματα των δυτικών μητροπόλεων. Οι WFP δίνουν μορφή στο urbangroove του σήμερα, φτιάχνοντας ένα εκρηκτικό blend από funk, soul και hiphop.

Σταμάτης Λεκάτης: πλήκτρα &programming

Κώνσταντίνος Στάμου: μπάσο

Άγγελος Διαμαντόπουλος: ντραμς

Νίκος Μαρτζιώκας: κρουστά

BillaQause: mpc&scratch

Γιώργος Κόλτσιου: κιθάρα

Γιάννης Κασέτας: βαρύτονο σαξόφωνο

Βασίλης Σαλτίκης: τενόρο σαξόφωνο

Θάνος Δασκαλόπουλος: tapdance, φωνητικά

Thaliah: φωνητικά

French mc: ροή

DJ BOOTH (17.00-20.30)

Wubdise (Austria)

Blast’em Bop

SeezKalonji (Boogie Rockaz)

SantonerRpz

Κυριακή 28/5

LIVE STAGE (20.30-23.00)

Daddy G (Massive Attack / DJ set)

OGrantMarshall ή αλλιώς DaddyG ξεκίνησε στη δεκαετία του ‘80 να πειραματίζεται με τη μουσική συμμετέχοντας στους WildBunch, ένα soundsystem στο Bristol της Μεγάλης Βρετανίας πολύ διαφορετικό για την εποχή του. Οι επιρροές στα πάρτυ των WildBunch ποίκιλλαν από reggae μέχρι punk, δίνοντας έμφαση στους αργούς ρυθμούς και στην ηλεκτρονική ατμόσφαιρα. Εκεί ο DaddyG γνώρισε τον RobertDelNaya και τον AndrewVowles με τους οποίους σχημάτισε τους MassiveAttack, οι οποίοι σηματοδότησαν τη μουσική εξέλιξη της δεκαετίας του ’90 και γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Μαζί με τον Τricky και τους Portishead εισήγαγαν τον όρο trip-hop και καθιέρωσαν τον ήχο του Bristol.

 Blend Mishkin & Roots Evolution (live)

Οι RootsEvolution έχουν στόχο να μεταφράσουν τις συνθέσεις των albums του BlendMishkinSurvivaloftheFittest και In Real Life καθώς και παλιότερες δουλειές του, δίνοντάς τους νέα πνοή και ενέργεια. Η μουσική του Blendαποδομείται κι επαναπροσδιορίζεται με κύριο άξονα το dub ως διαδικασία “liveremixing” δημιουργώντας μια χορευτική αλλά και spiritual συγχρόνως ατμόσφαιρα.

Blend Mishkin: controllers

BnC The Disco Vampire: φωνή

ΔημήτρηςΣτεργίου: drums

Von Loopen: μπάσο, πλήκτρα, φωνητικά

DJ BOOTH (17.00-20.30)

Supersan (Panama Cardoon & Mister Kentro)

DJ Booker

Rankin Johnny

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Σάββατο & Κυριακή 27-28/5

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Τσίρκο για γονείς και παιδιά

17.30-21.15 (ανά 45 λεπτά)

Στα μαθήματα τσίρκου γονείς και παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με τον κόσμο του τσίρκου μέσα από το παιχνίδι. Με τη βοήθεια έμπειρων εκπαιδευτών της σχολής CircusDayz, θα δοκιμάσουν όλα αυτά που βλέπουν σαν θεατές! Μικροί και μεγάλοι θα αναπτύξουν δεξιότητες στο συντονισμό, την ισορροπία, την ευελιξία, τη δύναμη και την επικοινωνία. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τις βασικές αρχές των ζογκλερικών, εναέρια ακροβατική κούνια (trapeze), μπάλα ισορροπίας (walking globe), ακροβατικά εδάφους και πολλά άλλα. Δεν απαιτείται εμπειρία για το μάθημα αυτό, παρά μόνο θέληση να δοκιμάσετε κάτι νέο!

Παράλληλα, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ και ισορροπιστές της ομάδας θεαμάτων της CircusDayz δημιουργούν δράσεις ανάμεσα στον κόσμο αλλά και επάνω στη σκηνή, που θα σας κόψουν την ανάσα και θα χρωματίσουν τη φαντασία σας!

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: CircusDayz

 Χαμογελάστε οικογενειακώς

17.00-23.00

Καλως ορίσατε στην μαγική ντουλάπα του Playroom, ταιριάξτε τα αξεσουάρ και επινοήστε το πιο ευφάνταστο outfit! Φωτογραφηθείτε οικογενειακώς: Ο μπαμπάς θα διαλέξει τη μάσκα του Elvis, η μαμά μια ποδιά που θυμίζει φόρεμα μιας άλλης εποχής και τα παιδιά θα προσπαθήσουν να αποφασίσουν μεταξύ της ουράς δεινοσαύρου και του πιο χρωματιστού καπέλου.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Playroom

Μουσικά Όργανα

17.00-21.50 (ανά 40 λεπτά)

Ένα δημιουργικό εργαστήριο του Playroom που δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα μουσικό φεστιβάλ! Ξύλινα μουσικά όργανα περιμένουν τους μικρούς λάτρεις της μουσικής να τα χρωματίσουν και να τα πάρουν μαζί τους στη συναυλία!

(για παιδιά 4+ ετών – έως 40 συμμετοχέςανά γκρουπ)

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Playroom

Χρωματιστά Ζώα

17.00-21.50 (ανά 40 λεπτά)

Προσοχή! Το Πάρκο έχει γεμίσει χρωματιστά άγρια ζώα! Όταν βρεθούν μπροστά σας μην τους δείξετε τα συναισθήματά σας! Πάρτε μαρκαδόρους και ζωγραφίστε τα πάνω τους!

(για παιδιά 5+ ετών – έως 40 συμμετοχές ανά γκρουπ)

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Playroom

Ζωντανός τοίχος

17.00-21.50 (ανά 40 λεπτά)

Το Playroom κατασκεύασε μια μεγάλη ξύλινη κατασκευή η οποία συγκεντρώνει όλα τα αγαπημένα παιχνίδια και υλικά ενός καλλιτέχνη. Τα τελάρα όμως γυρίζουν γύρω γύρω και ο πηλός μπορεί να αλλάζει συνεχώς μορφή! Το χαρτί δεν τελειώνει ποτέ και μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο ομαδικό έργο.

(για παιδιά 4+ ετών – έως 40 συμμετοχέςανά γκρουπ)

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Playroom

Το καταφύγιο

17.00-23.00

Ψάξτε όλο το Πάρκο μέχρι να βρείτε το πιο τετράγωνο! Στη διαδρομή θα ανακαλύψετε φανταστικά αντικείμενα για να πλάσετε τη δική σας ιστορία.

(έως 10 συμμετοχέςανά 20΄-για παιδιά 4+ ετών)

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Playroom

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org και στις σελίδες στα socialmedia @SNFCC.

Και αυτόν τον μήνα, όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.


Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

  • Το θερινό ωράριο λειτουργίας, που ισχύει από 1η Απριλίου είναι: Πάρκο Σταύρος Νιάρχος 09.00 – 00.00 (μέχρι 31.10), Στίβος, Αγορά, Φάρος 06.00 – 00.00, Κέντρο Επισκεπτών 09.00 – 22.00.
  • Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται καθημερινά δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttlebus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει πινακίδα με το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος (στη συμβολή της με την οδό Ερμού), πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού – Φιξ (επί της Λ. Συγγρού) και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ (κοντά στο κτίριο της ΕΛΣ) και αντίστροφα.
  • Toparking, χωρητικότητας 1.000 θέσεων, λειτουργεί προσωρινά χωρίς χρέωση ενώ σε δεύτερο χρόνο προβλέπεται να υπάρχει αντίτιμο. Οι ώρες λειτουργίας του είναι από τις 06.00 έως τις 00.00.Στην παρούσα χρονική περίοδο το parkingέχει περιορισμένη χωρητικότητα λόγω εργασιών.
  • Για την άμεση εξυπηρέτηση των επισκεπτών, λειτουργούν στους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ προσωρινά καντίνες, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο θα λειτουργούν, σε μόνιμη βάση, εστιατόριο και καφέ.
  • Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
  • Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
  • Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Βάσει της σχετικής οδηγίας για την απόκτηση της περιβαλλοντικής πιστοποίησης LEED, το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους κλειστούς χώρους του ΚΠΙΣΝ καθώς και σε απόσταση 8 μ από τα εξωτερικά ανοίγματα των κτιρίων. Στους λοιπούς ανοιχτούς χώρους του ΚΠΙΣΝ το κάπνισμα δεν απαγορεύεται. Ωστόσο, ο σεβασμός προς το περιβάλλον και η προώθηση του υγιούς τρόπου ζωής παραμένουν βασικές αξίες στις οποίες έχει αναπτυχθεί το ΚΠΙΣΝ. Στο πλαίσιο αυτό ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες να απολαύσουν το Πάρκο χωρίς να καπνίσουν κατά την διάρκεια παραμονής τους στους χώρους του.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ