Παιδικές καλοκαιρινές κατασκευές που αγαπήσαμε και αγαπήσατε!

Εύκολες χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε σπίτι με τα παιδιά σας και να περάσετε δημιουργικά στον χρόνο σας! Παιδικές καλοκαιρινές κατασκευές που αγαπήσαμε και αγαπήσατε! 

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Όταν είναι καλοκαίρι, είσαι σπίτι και δεν έχεις φύγει διακοπές είναι λογικό τα παιδιά να βαρεθούν και να αναζητούν διαρκώς τρόπους να γεμίσουν τον χρόνο τους. Σίγουρα θα βαρεθούν και κάνει ΚΑΛΟ να βαρεθούν αλλά το θέμα είναι όταν βρίσκεστε τον περισσότερο χρόνο στο σπίτι να βρεις τρόπους να κάνετε κάτι από κοινού. Η αλήθεια είναι πως στην Κωνσταντίνα και σε εμένα πάντα άρεσαν οι χειροτεχνίες και οι κατασκευές. Δεν εστιάζω τόσο στο κομμάτι της δημιουργικής απασχόλησης όσο περισσότερο στο κομμάτι να περάσουμε μαζί χρόνο κάνοντας κάτι που μας αρέσει. Βασικά να περάσει και ο χρόνος μας…

Ανά διαστήματα σας παρουσίαζα τις χειροτεχνίες μας στο Instagram και τις συγκέντρωσα και όλες εδώ σε τούτη την ανάρτηση. Αν έχεις Instagram και εσύ, κάνε follow για να βλέπεις πάντα τα καλούδια μας αλλά και αυτά που κατά καιρούς προτείνω ως μαμά.

Στην αρχική φωτογραφία είναι μία γατούλα με ξύλινα μικρά γλωσοπίεστρα, χάρτινες λεπτομέριες για τα μάτια τα αφτιά κλπ και σύρμα πίπας για ουρά. Οριζόντια τοποθετημένα για το σχήμα του κεφαλιού και κάθετα για το σώμα/πόδια και έναν μαύρο μαρκαδόρο για να ζωγραφίσει το παιδί τα υπόλοιπα στοιχεία επάνω στην γάτα.

Η επόμενη κατασκευή είναι βάση για ρεσώ με άρωμα θάλασσας που μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά ΕΔΩ!

Τα ξύλινα παγωτάκια τα οποία είχαμε φτιάξει ουσιαστικά για τα γεννέθλια της Κωνσταντίνας είχαν κάνει πραγματική θραύση! Τα αγαπήσατε, τα αγαπήσαμε και εμείς πολύ αλλά και οι φίλοι μας που τους τα χαρίσαμε! Δείτε αναλυτικά την κατασκευή ΕΔΩ!

Στις πολλές ζέστες τι αξίζει να φτιάξεις; Μα φυσικά μια πολύ cute βεντάλια παγώνι που άλλοι είπαν ότι τους έμοιαζε και με φλαμίνγκο… Βρε λες λέω;! Τι να πω… Όπως και να έχει πάρτε δύο ξύλινα γλωσσοπίεστρα και δύο χαρτιά που θα τσακίσετε σαν φυσαρμόνικα και θα ενώσετε μεταξύ τους… πως κάναμε μικρά; Κολλήστε στις δύο άκρες τα γλωσσοπίεστρα και για εμφάνιση μπροστά ότι ζωάκι αγαπάτε και είσαστε έτοιμοι!

Μέσα στο καλοκαίρι υπήρξαν και περίπου 3 ή 4 ημέρες αν θυμάμαι καλά που έβρεχε διαρκώς! Εμείς λοιπόν φτιάξαμε ένα ουράνιο τόξο με πολύχρωμα γλωσσοπίεστρα και γαλάζια χαρτάκια για να φτιάξουμε το συννεφάκι. Πανεύκολη χειροτεχνία και πολύ χαριτωμένη!

#rainyday ????GOODMORNING???? #mommyjammi #rain #weather #summer #summerrain #moodoftheday #kidscraft #craftmommy #craft #mombloger #blogger

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ????MommyJammi???? Mary Liodou ???? (@mommyjammi.gr) στις

Η φάλαινα έχει ζεσταθεί και θέλει βουτιές στην θάλασσα όπως και εμείς άλλωστε… Η συγκεκριμένη χειροτεχνία είναι λίγο πιο ιδιαίτερη και πηγαίνει λίγο σε οριγκάμι κατασκευή. Εδώ θα πρέπει να πάρετε ένα φύλο χαρτονάκι και να σχεδιάσετε την φάλαινα και τα μάτια να προεξέχουν ώστε με συρραπτικό να τα ενώσετε. Είχα βρει ένα εκτυπωμένο προσχέδιο που δυστυχώς δεν κράτησα αλλά αν βλέπετε το σχέδιο δεν είναι δύσκολο να το κάνετε και μόνοι σας.

Μία καλοκαιρινή κάρτα ευχών που μέσα δεν γράψαμε τελικά κάτι. Εστιάσαμε στο εξωτερικό του κομμάτι που ήταν μία χειροτεχνία απλή. Εκτύπωση σχεδίου ποτηριού, χαρτοκοπτική στα υπόλοιπα στοιχεία, ζωγράφισμα και κόλλημα. Αυτό που έκανε την συγκεκριμένη χειροτεχνία cute είναι ο συνδυασμός των αντικειμένων, των χρωμάτων αλλά φυσικά και το λευκό κοχύλι.

Καλό μήνα είπαμε; Δεν είπαμε! Εύχομαι από καρδιάς να έχουμε έναν καλό αντικειμενικά μήνα #αυγουστο . Είτε φύγουμε διακοπές είτε όχι, είτε λίγες είτε πολλές ημέρες. Αυτό που εύχομαι είναι να χαλαρώσουμε, να ξεκουραστούμε, να αποφορτιστούμε έστω και λίγο από ότι μας βασανίζει ή μας παιδεύει και να φορτίσουμε μπαταρίες. Εύκολο δεν είναι το ξέρω… Ίσως τις περισσότερες φορές υπάρχουν παράγοντες που μας κρατούν πίσω. Ίσως και εμείς όμως να μην έχουμε μάθει να διαχειριζόμαστε τη χαρά… πολλές φορές σε μικρές στιγμές μας προσφέρεται και εμείς μπλοκάρουμε δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με δαυτην. Είναι που έχουμε μάθει να ζούμε με πολλά αρνητικά vibes γύρω μας και τελικά τα έχουμε υιοθετήσει και εμείς… . . #mommyjammi #momblogger #summer #summer2017 #inthecity #summerinthecity #foodforthought #katidikamou #wish #august #possitive #positivethoughts #behealthy #bemotivated #beyourselfalways

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ????MommyJammi???? Mary Liodou ???? (@mommyjammi.gr) στις

Άλλη μία φάλαινα επίσης σε λίγο πιο οριγκάμι κατασκευή. Χρησιμοποιούμε ένα χρωματιστό χαρτόνι κόβουμε μπροστά την καμπύλη και κάτω ενώνουμε με συρραπτικό ακολουθώντας τις τσακίσεις που πρέπει να κάνουμε ώστε να διαμορφώσουμε το σώμα της φάλαινας. Για την ράχη σχεδιάζουμε με μολύβι ευθείες γραμμές και κόβουμε με ψαλίδι. Εάν έχετε κάνει οριγκάμι κατασκευές δεν θα σας φανεί δύσκολη, αν όχι ίσως χρειαστείτε χρόνο. Τέλος προσθέτουμε τις λεπτομέρειες που βλέπετε.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Διαβάστε ακόμα: Παιδικές καλοκαιρινές κατασκευές!

paidiki-kalokairini-kataskeui-1-mommyjammi

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ