Πασχαλινές κατασκευές παρέα με τα παιδιά στο βιβλιοπωλείο τετράγωνο!

Ήταν μια όμορφη ημέρα, με μια όμορφη παρουσίαση αγαπημένου βιβλίου και εμείς βρεθήκαμε εκεί να δημιουργήσουμε παρέα με τα παιδιά! Πασχαλινές κατασκευές παρέα με τα παιδιά στο βιβλιοπωλείο τετράγωνο!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις

Η φαλαινίτσα που ήθελε να γίνει γλάρος, ένα τρυφερό παραμύθι από τις εκδόσεις Οσελότος της Χριστίνας Καρρά το οποίο σας παρουσιάσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση ΕΔΩ. Η μικρή Λόλα η φαλαινίτσα της Χριστίνας Καρρά θα μιλήσει στην ψυχή μας… Το βιβλίο καταπιάνεται με ένα πολύ ευαίσθητο θέμα κατ εμέ κάτι για το οποίο κουβεντιάζουμε διαρκώς με την κόρη μου, την ψυχική κακοποίηση. Το λεγόμενο bullying και η μείωση του ατόμου μέσα στις παρέες του, τις διάφορες κοινωνικές ομάδες… Προσβλητικά σχόλια και χαρακτηρισμοί που εύκολα μπορούν να πληγώσουν την παιδική ψυχή. Η συγγραφέας θεωρώ πως με έναν αριστουργηματικό τρόπο περιγράφει αυτά τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να νιώσει ένα παιδί και χρησιμοποιεί εύστοχα τα υπέροχα πλάσματα της θάλασσας ώστε να πλέξει την ιστορία και μέσα από κάθε σελίδα να ξεπηδά ηχηρά ένα δυνατό μήνυμα!

Βρεθήκαμε με την κόρη μου στην παρουσίαση του βιβλίου και είχαμε την χαρά να φτιάξουμε πασχαλινές κατασκευές με τα παιδιά! Μετά το τέλος της παρουσίασης (αφού η συγγραφέας διάβασε και έπαιξε με τα παιδιά) απλώσαμε τα υλικά μας και ξεκινήσαμε να κατασκευάζουμε ένα χαριτωμένο κοτοπουλάκι καλαθάκι παρέα με τα παιδάκια! Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη, το να δουλεύω με τα παιδιά είναι κάτι που λατρεύω. Παιδικά χαμόγελα και ανυπομονοσία να δούμε το πασχαλινό κοτοπουλάκι καλαθάκι μας! Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τα βιβλιοπωλεία Τετράγωνο Tetragono Bookstores  (το βιβλιοπωλείο έχει και το δικό του blog: http://www.tetragonoblog.gr/)  για την ζεστή φιλοξενία, τον υπέροχο χώρο που πραγματικά σε κάνει να αγαπήσεις το βιβλίο! Επίσης να ευχαριστήσω την αγαπημένη φίλη και blogger Ζήνα από το Efzin Creations για την φωτογραφική κάλυψη (Βρείτε την και στο Facebook https://www.facebook.com/EfZinCreations/)! Φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην κόρη μου την Κωνσταντίνα που πάντα σε αυτές τις εκδηλώσεις είναι η καλύτερη βοηθός μου, η βοηθός της μαμάς… Για την κατασκευή χρησιμοποίησα χάρτινα μικρά πιατάκια όπου τα ενώσαμε με συρραπτικό μεταξύ τους, τα κόψαμε, βάλαμε ματάκια, στοματάκι, ποδαράκια και κορδέλα για χερούλι. Βάλαμε και λίγο χάρτινο πράσινο χορταράκι και έτοιμο το κοτοπουλάκι καλαθάκι μας!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ