Δύσκολες ερωτήσεις και Εύκολες απαντήσεις…

    Τα μικρά παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους και εμείς είμαστε δίπλα τους για να τα στηρίξουμε σε αυτή τους την προσπάθεια. Δύσκολες ερωτήσεις και Εύκολες απαντήσεις…

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

    Δύο τρυφερά βιβλία από τις εκδόσεις Διόπτρα που έρχονται να βοηθήσουν γονείς και εκπαιδευτικούς στο να δώσουν απαντήσεις σε δύσκολα, ευαίσθητα ερωτήματα των παιδιών. Τα μικρά παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους, προσπαθούν να εκλογικεύσουν καταστάσεις και γεγονότα με τον δικό τους τρόπο. Είναι μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί προσοχή και υπομονή από το μέρος των γονέων και των εκπαιδευτικών. Αυτά τα δύο βιβλία έρχονται να μιλήσουν για τις οικογένειες που αλλάζουν αλλά και για την διαφορετικότητα των ανθρώπων.

    Γιατί άλλαξε η οικογένειά μου;

    Το μόνο που δεν αλλάζει ποτέ είναι η αγάπη της μαμάς και του μπαμπά!
    Τα μικρά παιδιά συχνά κατηγορούν τους εαυτούς τους ή είναι αβέβαια για τη θέση τους μέσα στην οικογένεια όταν οι γονείς χωρίζουν.

    Το βιβλίο αυτό δίνει απλές εξηγήσεις για τις αλλαγές της οικογένειας και καθησυχάζει τα παιδιά, ενθαρρύνοντάς τα να μιλήσουν γι’ αυτό που νιώθουν.

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

    Γιατί είμαστε όλοι ξεχωριστοί;

    Στη φύση, το ουράνιο τόξο είναι όμορφο επειδή έχει τόσα διαφορετικά χρώματα!
    Όταν έρχεται η στιγμή να μιλήσουμε στα παιδιά για τις φυσικές, πολιτισμικές και θρησκευτικές διαφορές μεταξύ των ανθρώπων, μπορεί να δυσκολευτούμε μη γνωρίζοντας από πού ακριβώς να ξεκινήσουμε.

    Το βιβλίο αυτό προσεγγίζει με κατανοητό τρόπο τη διαφορετικότητα, διδάσκοντας στα παιδιά πώς να σέβονται τις διαφορές των ανθρώπων.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ