Tα παιδικά χρόνια του πασίγνωστου συνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη

Το Βάρκα στο γιαλό είναι ένα τρυφερό και συγκινητικό ολιγοσέλιδο βιβλίο, που έγραψε η Μάρω Θεοδωράκη με πολλή αγάπη και ευαισθησία για τα παιδικά χρόνια του πασίγνωστου συνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη. Tα παιδικά χρόνια του πασίγνωστου συνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη – Γράφει η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Φίλοι μου αγαπημένοι.

Το Βάρκα στο γιαλό από τις εκδόσεις Μίνωας είναι ένα τρυφερό και συγκινητικό ολιγοσέλιδο βιβλίο, που έγραψε η Μάρω Θεοδωράκη με πολλή αγάπη και ευαισθησία για τα παιδικά χρόνια του πασίγνωστου συνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη.

Είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο σαν να αφηγείται ο ίδιος ο Μίκης τα πρώτα του βήματα στη ζωή, τις πρώτες εικόνες και τα ακούσματά του, τις όμορφες σχέσεις του με τους γονείς και τον μικρό του αδελφό. Μας μιλά για τις ρίζες του στη Σμύρνη από την πλευρά της μαμάς, για τον Κρητικό παππού και την καταγωγή του από τον ξακουστό λυράρη Θεοδωρομανώλη. Για τις συχνές μεταθέσεις του μπαμπά που γέμισαν το μυαλό του με όμορφες εικόνες από Χίο – Μυτιλήνη – Σύρο – Κεφαλονιά – Αθήνα – Πάτρα – Ηλεία.

Για τη μουσική που άκουγε και έβλεπε παντού, στο γέλιο των γονιών, στις βάρκες, στα κύματα, στα περιβόλια. Για τη φιλαρμονική στο Αργοστόλι που τον μάγεψε. Για το πρώτο του βιολί και την επιθυμία του να γράψει μουσική σαν τον Μπετόβεν. Για τα δύσκολα χρόνια του πολέμου και την αγάπη του για Ελευθερία και Δημοκρατία. Για τη φοίτηση στο ωδείο και τις πρώτες του συνθέσεις πάνω στα ποιήματα του μικρού του αδελφού του Γιάννη.

Με μια γραφή σχεδόν ποιητική το βιβλίο μας ταξιδεύει με λέξεις και φράσεις από τους στίχους των τραγουδιών του.

Ενα συγκινητικό αφιέρωμα στο μικρό Μίκη, τον μεγάλο μας συνθέτη.

Το Βάρκα στο γιαλό κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ

Ε π α ν έ ρ χ ο μ α ι .

Συγγραφέας: ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΑΡΩ
Εικονογράφος: ΧΩΡΑΪΤΗΣ ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ
Κατηγορία: Παιδικό – Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία – Βιογραφία
Ημ/νία πρώτης έκδοσης: 04/2018
Σελίδες: 96
ISBN: 978-618-02-1089-7

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. το εχουμε ήδη στη συλλογη μας και θα το παρουμε στις διακοπες μαζι μας! ευχαριστουμε για την παρουσιαση 🙂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ