Σούνιο | Ο Ναός του Ποσειδώνα και το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα

Οδηγήστε δίπλα στη θάλασσα και επισκεφτείτε αυτό το θαυμάσιο μέρος του οποίου η αύρα θα σας γεμίσει με μια ανεξήγητη ενέργεια!!! Σούνιο | Ο Ναός του Ποσειδώνα και το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Όταν είναι Αύγουστος και εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα όπως και εμείς, είναι ιδανική ευκαιρία να επισκεφτείτε στο Σούνιο τον Ναό του Ποσειδώνα. Πιστέψτε με αν δεν μένετε νότια που σημαίνει ότι έχετε να διανύσετε μεγάλη απόσταση, θα σας αποζημιώσει αμέσως το τοπίο με το που φτάσετε…

Ακολουθώντας της παραλιακή, οδηγώντας δίπλα στην θάλασσα, που κατ εμε είναι από τις ομορφότερες αποστάσεις για οδήγηση στην Αττική, θα φτάσετε στο Σούνιο. Η απόσταση από το κέντρο της Αθήνας είναι περίπου μιάμιση ώρα αν και εγώ θα εκτιμούσα κάτι παραπάνω αφού στην παραλιακή αυτή την εποχή βρίσκεις λίγη κίνηση παραπάνω. Όμως όπως σας είπα το τοπίο θα σας αποζημιώσει και η διαδρομή είναι πανέμορφη.

Ο Ναός του Ποσειδώνα στο πιο ψηλό σημείο της τοποθεσίας. Αφήνετε λίγο πιο κάτω το αυτοκίνητο και περπατάτε για περίπου 5 με 7 λεπτά για να ανεβείτε στον αρχαιολογικό χώρο. Αν έχετε και τα παιδιά σας μαζί είναι πολύ σημαντικό να φοράτε όλοι άνετα παπούτσια και αν πάτε νωρίς επειδή δεν υπάρχει πουθενά σκιά σίγουρα πρέπει να έχετε καπέλα και νερά μαζί σας. Σίγουρα η προσοχή σας θα πρέπει να είναι μεγάλη στα παιδιά σας ειδικά αν έχουν μικρές ηλικίες αφού γύρω γύρω υπάρχει γκρεμός με βράχια! Για να είμαι ειλικρινής είδα αρκετούς ξένους τουρίστες να βγάζουν πολλές φωτογραφίες στα πιο ακριανά σημεία και αυτό με τάραξε… Προσοχή λοιπόν αν έχετε παιδιά μαζί σας, δεν τα αφήνετε λεπτό από το χέρι σας…

*Υπάρχει καφετέρια λίγο πριν μπείτε στον αρχαιολογικό χώρο αν χρειαστείτε κάτι ή για wc βέβαια είναι αρκετά τουριστική και με τιμές αρκετά τσιμπημένες… 

Η καλύτερη ώρα για να επισκεφτείτε τον χώρο είναι γύρω στις 6 με 7 (πριν το ηλιοβασίλεμα) καθώς να θυμάστε η τελευταία είσοδος είναι 19.30. Καθίστε σε κάποιο βράχο και περιμένετε στο τέλος να απολαύσετε το φανταστικό ηλιοβασίλεμα! Αρκετός κόσμος θα βρίσκεται εκεί όπως θα δείτε και στο τέλος όταν ο ήλιος δύσει ένα δυνατό χειροκρότημα θα απλωθεί γύρω σας… μαγικό το σκηνικό… μια δυναμική της τοποθεσίας που θα σας γεμίσει όπως σας είπα ανεξήγητη ενέργεια!

Λίγη ιστορία:

Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο ναός είναι το μέρος από όπου αυτοκτόνησε ο Αιγαίας όταν είδε τα μαύρα πανιά του πλοίου και πίστεψε ότι ο γιος του ο Θησέας- που είχε πάει στην Κνωσσό για να αντιμετωπίσει τον Μινώταυρο- είναι νεκρός. Γι αυτό και η θάλασσα ονομάστηκε Αιγαίο Πέλαγος.

Ο ναός ήταν αφιερωμένος στον Ποσειδώνα, τον θεό της θάλασσας, και χτίστηκε δυο φορές. Στις αρχές του 5ου αιώνα καταστράφηκε από τους Πέρσες και γύρω στο 444 π.Χ. δόθηκε διαταγή από τον Περικλή να κτιστεί ξανά. Ολοκληρώθηκε το 440 π.Χ. και είναι δωρικού ρυθμού και αρκετά καινοτόμος για την εποχή του. Για παράδειγμα, δε διέθετε εσωτερική κιονοστοιχία στον σηκό επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Κοντά στον ναό του Ποσειδώνα, βρίσκεται και ο λιγότερο γνωστός ναός της Αθηνάς.

Wikipedia

Σούνιο (ή Κάβο κολώνες ή Καβοκολώνες) ονομάζεται το ακρωτήριο που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο στην εσχατιά του νομού Αττικής. Τα παράλια του είναι βραχώδη και απότομα. Υψώνεται σχεδόν κάθετα από την θάλασσα σε μεγάλο ύψος. Το Σούνιο είναι γνωστό λόγω της σημαντικής γεωγραφικής θέσης του αλλά και εξαιτίας των ερειπίων του αρχαίου ναού του Ποσειδώνα που βρίσκονται σε αυτό. Στα νεότερα χρόνια, η ευρύτερη περιοχή λόγω της περιβαλλοντικής αξίας της, ανακηρύχθηκε εθνικός δρυμός. Ονομαστό είναι το ηλιοβασίλεμα από το Σούνιο.

Πληροφορίες επίσκεψης
Τηλέφωνο: +30 22920 39363
Ωράριο: Από τις 9.30 έως τη δύση του ηλίου. (Να υπολογίζετε ότι η τελευταία είσοδος είναι περίπου στις 19.30)
Πρόσβαση: Μία ώρα και 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας οδικώς (ΙΧ ή ΚΤΕΛ Αττικής)
Εισιτήριο: 8 ευρώ (ολόκληρο) μειωμένο 4 ευρώ (για το διάστημα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου εκάστου έτους)
Για τα παιδιά και τους νέους έως 18 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη.
Για τους φοιτητές των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η είσοδος είναι ελεύθερη.
Για τους φοιτητές των χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης: 2 ευρώ
Για τους επισκέπτες άνω των 65 ετών: 2 ευρώ

Και φυσικά το ηλιοβασίλεμα… εικόνα μαγική…
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebookγια να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάθε χρόνο επισκεπτομαστε το Σούνιο!Και φέτος θα το κάνουμε! Είναι ανεξήγητη η ενέργεια του, όπως το λες! Και η θέα απλά απερίγραπτη! Υπέροχες οι φωτογραφίες σου!

  2. Τι όμορφο μέρος, θυμάμαι είχαμε πάει με το σχολείο παλιά, σε κάποια εκδρομή μας στην Αθήνα 🙂 Είμαι, βλέπεις, από την Κρήτη.
    Υπέροχες και οι φωτογραφίες σου Μαράκι!
    Καλή σου συνέχεια!

  3. εχω χρονια να παω και με ξεσηκωσες. αλλωστε η Αθνα πεοσφερει τετοιες κοντινες αποδρασεις και βόλτες. Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες!

    τελεις οι φωτο 🙂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ