Τα βιβλία μου Montessori από τις Εκδόσεις Κεντικελένη

    Οι γονείς προσεγγίζοντας με αγάπη τα παιδιά τους θα τα προσκαλέσουν να μάθουν από τις εμπειρίες τους και έτσι να μεγαλώσουν! Ελάτε να ανακαλύψουμε παρέα μια υπέροχη ΝΕΑ σειρά Τα βιβλία μου Montessori από τις Εκδόσεις Κεντικελένη

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

    Το τελευταίο διάστημα έφτασε στα χέρια μας το 4 τόμο έργο των εκδόσεων LAROUSSE  “Τα βιβλία μου Montessori” από τις Εκδόσεις Κεντικελένη για παιδιά 4-7 ετών. Τα βιβλία μπορείτε να τα δείτε και ΕΔΩ αναλυτικά καθώς και να επισκεφτείτε και την σελίδα των εκδόσεων Κεντικελένης για να επωφεληθείτε και από  την ειδική προσφορά που έχουν για την συγκεκριμένη σειρά!

    Η Μαρία Μοντεσσόρι, γιατρός, οραματίστρια του προηγούμενου αιώνα, αφιέρωσε τη ζωή της στα παιδιά. Πρωτοπόρος για την εποχή της, απελευθερωμένη από προκαταλήψεις, αποκάλυψε στον κόσμο τη δυναμική των παιδιών, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσονται και μαθαίνουν. Στο σπίτι, η παιδαγωγική Μοντεσσόρι βασίζεται στις ίδιες αρχές:

    • ανάπτυξη της αυτονομίας του παιδιού
    • εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του
    • καλλιέργεια της δημιουργικότητάς του

    Βασική όμως προϋπόθεση είναι η δημιουργία ενός ενθαρρυντικού περιβάλλοντος κατάλληλα οργανωμένου για τις ανάγκες του παιδιού, πλούσιο σε ερεθίσματα και υλικά και με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητά του!

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

    Στην σειρά κυκλοφορούν τέσσερα (4) βιβλία με τους παρακάτω τίτλους:

    Μαθαίνω να συζητώ

    Ο Νικόλας και η Χλόη είναι αδέρφια και έχουν μια έντονη αντιπαράθεση στο σπίτι. Θα μπορέσουν να την διαχειριστούν; Η μαμά τους πως θα καταφέρει να τους δώσει κίνητρο ώστε να μάθουν να συζητούν; Η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων βοηθούν τα παιδιά να αποκτήσουν επίγνωση του εαυτού τους αλλά και των άλλων. Για να λύσουμε μια παρεξήγηση ή να αντιμετωπίσουμε μια αντιπαράθεση πρέπει να μάθουμε να συζητάμε, να ακούμε και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Το βιβλίο παρουσιάζει μια οικεία ιστορία που θα βοηθήσει μικρούς και μεγάλους…

    Μαθαίνω να τακτοποιώ

    Ο Νικόλας έχει τα γενέθλια του, έχει λάβει πολλά δώρα και το δωμάτιό του μαζί με τα υπόλοιπα παιχνίδια του είναι πολύ ακατάστατο. Θα ξεκινήσει τη διαδικασία της τακτοποίησης με τη βοήθεια της μητέρας του αλλά και την συντροφιά της αδερφής του της Χλόης. Τακτοποιώ σημαίνει διαλέγω, ταξινομώ (κατά χρώμα, μέγεθος, σχήμα, ή ανάλογα με τη χρησιμότητα των αντικειμένων ή, απλά, ανάλογα με τις προτιμήσεις του παιδιού)· η τακτοποίηση, λοιπόν, αφορά τη δόμηση της σκέψης του μικρού παιδιού.

    Μαθαίνω να ζω στη φύση

    Σήμερα είναι Σάββατο τα παιδιά δεν έχουν σχολείο, ο ήλιος έξω είναι θαυμάσιος και ο Νικόλας με τη Χλόη αποφασίζουν να παίξουν έξω στη φύση! Τι υπέροχο παιχνίδι θα κάνουν και πόσα ερεθίσματα θα ανακαλύψουν! Οφείλουμε να ενθαρρύνουμε το παιδί να παρατηρεί το περιβάλλον του, να βγαίνει έξω στη φύση και εξασκείται στην παρατήρηση: κοιτάζει με τον μεγεθυντικό φακό μια μέλισσα που μαζεύει τη γύρη, απολαμβάνει ώριμες φράουλες, συμμετέχει στην προετοιμασία ενός γλυκού, οργανώνει ένα πικ-νικ… Ο Νικόλας και η Χλόη αποκτούν εμπειρίες και μαθαίνουν τόσα πολλά!

    Μαθαίνω να τα κάνω όλα μόνος μου

    Ο Νικόλας και η Χλόης σήμερα είναι στο σπίτι της γιαγιάς τους! Αποφασίζουν να της κάνουν μια υπέροχη έκπληξη! Τα δύο παιδιά συνεργάζονται και το αποτέλεσμα θα αφήσει έκπληκτη τη γιαγιά τους! Κομβικό σημείο για την ανάπτυξη ενός παιδιού είναι να μάθει να τα κάνει όλα μόνο του (να ντύνεται, να πλένεται, να σερβίρει ένα μπολ με γάλα, να φτιάχνει ένα γλυκό, κλπ.), όσες φορές και αν χρειαστεί να δοκιμάσει, όσα λάθη και αν κάνει, όσο δύσκολο και αν μας φαίνεται…

    Και μη ξεχάσετε φίλοι μας έχουμε ραντεβού…

    Οι Εκδόσεις Κεντικελένης θα βρίσκονται και φέτος στο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο ( αριθμός περιπτέρου: 138-140) και σας προσκαλούν στην παρουσίαση της σειράς

    ”Τα βιβλία μου Montessori”

    ✔️Ημέρα: Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 
    Ώρα: 19:30
    Σκηνή <<Οδυσσέας Ελύτης>>.

    Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν οι συγγραφείς και εκπαιδευτικοί:

    Έλλη Νάουμ
    Γιούλη Παπαμιχαήλ

    Μαζί μας θα είναι και η blogger Mary Liodou / Mommyjammi.gr για να φτιάξει παιδική κατασκευή παρέα με τους μικρούς μας φίλους.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ