Αντιμετωπίζεις ή έχεις παρατηρήσει φαινόμενα εκφοβισμού στο σχολείο ή στο διαδίκτυο; Live Without Bullying

Αντιμετωπίζεις ή έχεις παρατηρήσει φαινόμενα εκφοβισμού στο σχολείο ή στο διαδίκτυο; Live Without Bullying Κατέβασε τη νέα εφαρμογή για κινητά LiveWithoutBullying και μίλησε άμεσα, δωρεάν και ανώνυμα με εξειδικευμένους ψυχολόγους για να βρεις λύση στο θέμα που σε απασχολεί.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο GooglePlayStoreενώ περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα LiveWithoutBullying μπορείς να βρεις στο www.livewithoutbullying.com 

Toνέο mobileappαπευθύνεται σε παιδιά 13 – 18 ετών, γονείς και εκπαιδευτικούς ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι σύμβουλοι που απαντούν στο chatείναι επαγγελματίες ψυχολόγοι – εθελοντές του προγράμματος LiveWithoutBullying.

Η παρουσίαση της πρώτης εφαρμογής για κινητά κατά του εκφοβισμού στην Ελλάδα έγινε χθες στο PublicΣυντάγματος σε εκδήλωση του ΚΜΟΠ – Κέντρου Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, το οποίο έχει αναπτύξει το πρόγραμμα εδώ και 3 χρόνια.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Δρ. Αντωνία Τορρένς, Πρόεδρος του οργανισμού και Υπεύθυνη του προγράμματος: «Τα παιδιά και οι έφηβοι αλλά και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται ενημέρωση και συνεχή στήριξη, τόσο αναφορικά με την ψυχική τους ενίσχυση και ανθεκτικότητα όσο και την ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχουν από την αλόγιστη χρήση του διαδικτύου. Πιστεύουμε ότι η νέα εφαρμογή του LiveWithoutBullying για κινητά τηλέφωνα θα αποτελέσει ένα ισχυρό βοήθημα για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού στη χώρα μας.»

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Δρ. Γεώργιος Νάκος, Ψυχολόγος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς και ο Θανάσης Θεοφιλόπουλος, Κοινωνιολόγος – Υπεύθυνος Διαχείρισης Έργων του οργανισμού ColourYouth – LGBTQ Κοινότητα Νέων Αθήνας.

Οι δράσεις του LiveWithoutBullying περιλαμβάνουν καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, ενημερώσεις για γονείς και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και παιδιά γυμνασίου – λυκείου, τα οποία γίνονται στους χώρους του σχολείου, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ