Διαβάσαμε το παράθυρο της Νεφέλης του Σπύρου Πετρουλάκη

Αυτό το βιβλίο, που βασίστηκε σε αληθινά γεγονότα είναι ένα καμπανάκι για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στην παιδική κακοποίηση, αλλά κι ένα παράθυρο στην ελπίδα και το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής. Διαβάσαμε το παράθυρο της Νεφέλης του Σπύρου Πετρουλάκη – Γράφει η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Φίλοι μου αγαπημένοι.
Το παράθυρο της Νεφέλης είναι το πρώτο μυθιστόρημα με το οποίο ο Σπύρος Πετρουλάκης έκανε την εμφάνισή του στην ελληνική πεζογραφία. Είναι ένα κοινωνικό έργο που αγγίζει τις πιο ευαίσθητες ανθρώπινες χορδές και προκαλεί πόνο, αγανάκτηση και βαθιά συγκίνηση στον αναγνώστη.
Η απαγωγή ενός παιδιού, η σωματική και ψυχική κακοποίηση του, είναι οπωσδήποτε θέματα που προκαλούν έντονη συγκινησιακή φόρτιση και σοκάρουν. Ευτυχώς ο συγγραφέας ισορροπεί αυτήν τη φόρτιση προικίζοντας την ηρωίδα του, το μικρό κοριτσάκι που άρπαξαν βίαια από την αγκαλιά των γονιών του, εκτός από ομορφιά, ταλέντο και εξυπνάδα και με μια απίστευτη ψυχική δύναμη, ώστε να κατορθώσει να βγει από αυτήν την κόλαση της βαναυσότητας, διατηρώντας τεράστια αποθέματα καλοσύνης και αγάπης κι ένα μεγάλο χαμόγελο που φωτίζει όλους όσους την πλησιάζουν.
Η μικρή Νεφέλη άρχισε να βιώνει μια εφιαλτική κατάσταση, από τη στιγμή ιδίως που το ζευγάρι που την είχε απαγάγει, απέκτησε δικό του παιδί. Αποδιωγμένη, απαξιωμένη και κακοποιημένη από την υποτιθέμενη μάνα κι έναν πατέρα μέθυσο, έρμαιο των τύψεών του, απομονωμένη σε μια σκοτεινή αποθηκούλα, έχει μοναδική συντροφιά τη φίλη της τη Λίλα, μια πάνινη κουκλίτσα με την οποία μοιράζεται τον πόνο και την απόγνωση της. Αλλά έχει και μια σωτήρια διέξοδο.
Με το πλούσιο πηγαίο ταλέντο της και ένα κουτί χρωματιστές κιμωλίες, ζωγραφίζει παράθυρα στον τοίχο του σκοτεινού δωματίου της και αφήνει το μυαλό της να αποδράσει μέσα από αυτά, ως την στιγμή
που θ`ανοίξει τα φτερά της και θα φύγει πραγματικά.

Κάποια στιγμή η καλή νεράιδα που συντρόφευε πολλές φορές τα όνειρά της θ`αλλάξει τη μοίρα της και θα φέρει στο δρόμο της τη φιλία, την αγάπη και το στήριγμα στα πρόσωπα της Αντιγόνης, της Μελιτίνης και της Αρετής. Μια μοίρα που της επιφυλάσσει ακόμα πολλές εκπλήξεις αλλά και δοκιμασίες.

Αυτό το βιβλίο, που βασίστηκε σε αληθινά γεγονότα είναι ένα καμπανάκι για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στην παιδική κακοποίηση, αλλά κι ένα παράθυρο στην ελπίδα και το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής.
Το βιβλίο “Το παράθυρο της Νεφέλης” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.
Ε π α ν έ ρ χ ο μ α ι .
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ