Είναι γεννημένος φιλόσοφος και αγαπά να θέτει ερωτήματα για τη ζωή…Τοξότης

Ο Τοξότης είναι γνωστός και ως “παιδί του ζωδιακού” κι αυτό γιατί η ζωηράδα του και η ενέργειά του είναι ανεξάντλητες! Είναι γεννημένος φιλόσοφος και αγαπά να θέτει ερωτήματα για τη ζωή…Τοξότης – Γράφει ο αστρολόγος Δημήτρης Καμίλλος

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

fullsizerenderpandorastrology – Ο Δημήτρης Καμίλλος σπούδασε και πήρε το πτυχίο της Αστρολογίας από τη Mayo School of Astrology του Λονδίνου και ετοιμάζεται για το μεταπτυχιακό του (MA) πάνω στην Αστρολογία από ιστορική, ανθρωπολογική και φιλοσοφική σκοπιά στο University of Wales Trinity Saint David στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επίσης ενεργειακός θεραπευτής εφαρμόζοντας τα συστήματα Angelic Reiki και  Arcana Therapy που σκοπό έχουν την ολιστική ίαση και εξέλιξη του ανθρώπου με στόχο να έρθει πιο κοντά και να συντονιστεί με την αποστολή της ψυχής του. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να επισκεφθείτε το site pandorastrology(www.pandorastrology.com)


Συνεχίζουμε την πορεία μας στον ουρανό και μετά τον Σκορπιό συναντάμε τον Τοξότη.

Τοξότης 23 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου

Κυβερνήτης πλανήτης Δίας

Στοιχείο Φωτιά

Πολύτιμος λίθος Τοπάζι

Λουλούδια Γαρίφαλα

Ο Τοξότης είναι γνωστός και ως “παιδί του ζωδιακού” κι αυτό γιατί η ζωηράδα του και η ενέργειά του είναι ανεξάντλητες! Στον Τοξότη αρέσουν οι προκλήσεις (φυσικές ή διανοητικές) και αμέσως μόλις κατακτήσει έναν στόχο, εργάζεται για τον επόμενο. Πάσχει από το σύνδρομο “εκατό στόχοι το δευτερόλεπτο” με αποτέλεσμα συχνά το μυαλό του να πηγαίνει μπροστά και να παραμελεί τις υπάρχουσες υποχρεώσεις έτσι παρόλο που τους αρέσουν οι στόχοι, οι Τοξότες συχνά τους αφήνουν μισοτελειωμένους. Αυτό έχει να κάνει και με την ανυπομονησία αυτού του ζωδίου. Δεν είναι άνθρωπος που θα χαίρονταν ιδιαίτερα αν του κάνατε δώρο ένα παζλ 1000 κομματιών (κρατήστε το για την Παρθένο). Η αισιοδοξία του, ο ενθουσιασμός του και η όρεξη για ζωή τον κάνουν να κινείται συνεχώς είτε κυριολεκτικά, οπότε έχουμε Τοξότες που τους αρέσουν τα σπορ και οι δραστηριότητες στη φύση, είτε μεταφορικά οπότε έχουμε Τοξότες που κινούνται στο επίπεδο των ιδεών και γίνονται στοχαστές. Αυτή όμως η ενέργεια χρειάζεται να ελεγχθεί γιατί αλλιώς κατακλύζει τον άνθρωπο και οδηγεί στους ανολοκλήρωτους στόχους που προαναφέραμε λόγω της εγγενούς έλλειψης υπομονής αυτού του ζωδίου. Συχνά γίνονται και αναβλητικοί και χρειάζεται να καταβάλλουν πολλή προσπάθεια για να δεσμευτούν. Το μυαλό τους τρέχει από εδώ κι από εκεί. Ο Τοξότης αγαπάει την ελευθερία και απολαμβάνει τη ζωή έχοντας αίσθηση του χιούμορ. Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό είναι πως λέει αυτό που σκέφτεται…χωρίς να σκέφτεται! Έτσι μπορεί να πετάξει αλήθειες άγαρμπα. Δε θα το κάνει από κακία αλλά από έλλειψη τακτ (πράγμα φυσικά που δε σας απαγορεύει να τον κατσαδιάσετε). Είναι γεννημένος “φιλόσοφος” και αγαπά να θέτει ερωτήματα για τη ζωή.

Σχέσεις

Ακούγεται συχνά ότι οι Τοξότες δεν μπορούν να δεσμευτούν κι αυτό δεν είναι αλήθεια. Αυτό που δεν μπορούν οι Τοξότες, είναι να νιώθουν περιορισμένοι. Μπορούν να είναι πιστοί σε μια σχέση αρκεί να εξασφαλίζεται ένας ελεύθερος χώρος δράσης (τώρα καταλαβαίνεις γιατί δε θέλει εύκολα να μείνετε μαζί αλλά προτιμά το σπίτι του). Το μυστικό είναι να καταλάβει κανείς την αγάπη του Τοξότη για την ελευθερία. Αν νιώσει ότι τον στριμώχνετε έγινε καπνός! Ένας κτητικός ή ζηλιάρης σύντροφος θα πάρει πόδι στην καλύτερη. Στη χειρότερη, αν ο Τοξότης δε βρει αυτό το θάρρος, θα αρχίσει να κοιτάζει από εδώ κι από εκεί και κάπως έτσι δημιουργείται η πεποίθηση ότι δεν είναι πιστός. Δείξτε του την αγάπη σας χωρίς όμως να πέφτετε πάνω του και αυτός θα σας την ανταποδώσει και με το παραπάνω. Να θυμάστε ότι ο Τοξότης αγαπά την ελευθερία των άλλων όσο και τη δική του έτσι θέλει να σας βλέπει να κινείστε και εσείς πιο ανεξάρτητα. Να θυμάστε φυσικά ότι μιλάμε για τον αρχετυπικό Τοξότη οπότε διαφορές ανάλογα τον προσωπικό χάρτη του καθενός, θα υπάρχουν.

Καριέρα

Πρόκληση είναι η λέξη κλειδί εδώ. Μια βαρετή, επαναλαμβανόμενη εργασία είναι θάνατος για τον Τοξότη. Χρειάζεται κίνηση, επαφή με άλλους και αέρα. Αν και τα χρήματα δεν είναι ο στόχος του Τοξότη, συνήθως καταφέρνει και τα βρίσκει. Δεν είναι ζώδιο που αγαπά τη λεπτομέρεια οπότε αν εξελιχθεί γρήγορα μπορεί να γίνουν σφάλματα επειδή παραμέλησε κάτι. Επίσης οι υπεύθυνες θέσεις τον φοβίζουν. Προτιμά να έχει την ευθύνη του εαυτού του και όχι των άλλων για αυτό και συχνά οι Τοξότες γίνονται ελεύθεροι επαγγελματίες και δουλεύουν ανεξάρτητοι. Συνήθως τα χρήματα που κερδίζει τα ξοδεύει για να αγοράσει βιβλία ή να κάνει ταξίδια ή απλώς τα ξοδεύει! Τέλος ο Τοξότης έχει ανάγκη να νιώσει ότι κάνει καλό, ότι άλλοι άνθρωποι επωφελούνται από την εργασία του και αν είναι δυνατόν να κάνει μια εργασία που του επιτρέπει να ικανοποιήσει τις πνευματικές του ανάγκες για αυτό και πολλοί γίνονται δάσκαλοι ή ιερείς ή εργάζονται σε ένα κοινωφελές ίδρυμα.

Μάθημα

Οι Τοξότες έχουν να μάθουν το μάθημα της εγκράτειας. Αν ο Τοξότης συγκεντρώσει τις δυνάμεις του, μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά αλλά συνήθως τις σπαταλάει από εδώ κι από εκεί καθώς γίνεται χαοτικός. Η εγκράτεια θα τον κάνει να γίνει συγκεκριμένος και να έχει την υπομονή που χρειάζεται. Ο Τοξότης διδάσκει τους άλλους ότι τη ζωή χρειάζεται να την απολαμβάνουμε και να παίζουμε μαζί της όπως τα παιδιά στην παραλία παίζουν με τα κουβαδάκια τους. Διδάσκει επίσης ότι είναι σημαντικό να θέτουμε ερωτήματα για τη ζωή και για το σύμπαν και να μην αναλωνόμαστε σε επουσιώδεις λεπτομέρειες. “Φιλοσόφησέ το και λίγο” σου λέει!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ