Τι τύπος επιδερμίδας είσαι, ξηρή ή αφυδατωμένη; Ποιες οι διαφορές μεταξύ τους;

Αν και οι ενδείξεις τους είναι πανομοιότυπες αυτοί οι δύο τύποι επιδερμίδας διαφέρουν τόσο στις αιτίες όσο και στην περιποίηση που απαιτείται. Τι τύπος επιδερμίδας είσαι, ξηρή ή αφυδατωμένη; Ποιες οι διαφορές μεταξύ τους; – Γράφει η αισθητικός Χρύσα Βουλγαρίδου

16807461_750821741753970_2434865709878759800_n  Skinatte – Χρύσα Βουλγαρίδου – Αισθητικός

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Η πιο συχνή ερώτηση που δέχομαι στην δουλειά μου είναι …. “Είμαι ξηρή ή αφυδατωμένη;” και συνήθως πολλές γυναίκες δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την αφυδάτωση από την ξηρότητα και είναι σεβαστό αυτό  διότι αυτοί οι δύο τύποι επιδερμίδας έχουν πολλά κοινά στοιχεία.

Αν και οι ενδείξεις τους είναι πανομοιότυπες αυτοί οι δύο τύποι επιδερμίδας διαφέρουν τόσο στις αιτίες όσο και στην περιποίηση που απαιτείται.

Η Ξηρή επιδερμίδα  οφείλεται στα γονίδια και στο DNA. Με ξηρή επιδερμίδα γεννιέσαι και σε συνοδεύει σε όλη σου την ζωήΗ μειωμένη παραγωγή λιπιδίων από τον οργανισμό δημιουργεί ξηρότητα. Η επιδερμίδα είναι λεπτή, τραχιά αλλά και ευαίσθητη. Κοκκινίζει εύκολα και παρουσιάζει πρόωρη γήρανση πολύ νωρίς με λεπτές γραμμές και ρυτίδες .Με την χρήση κατάλληλων προϊόντων (έλαια προσώπου με συστατικά argan oilceramides , shea  butter, γενικά κρέμες και serum τα οποία προσφέρουν θρέψη) μπορείτε να έχετε  υγιή και όμορφη επιδερμίδα.

Η Αφυδατωμένη επιδερμίδα δημιουργείται σε όποιον τύπο και αν ανήκουμε. Εδώ το βασικότερο πρόβλημα είναι η έλλειψη νερού. Hαφυδάτωση οφείλεται σε διαταραχή του προστατευτικού φιλμ του δέρματος εξαιτίας εξωτερικών παραγόντων όπως η έκθεση στον ήλιο, η κακή διατροφή, η μειωμένη πρόσληψη νερού (sos ), το κάπνισμα η υψηλή κατανάλωση καφεΐνης κ.α. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η αίσθηση τραβήγματος και το θαμπό άτονο δέρμα. Να μην ξεχνάτε ΠΟΤΕ την κατανάλωση νερού (μία φορά την εβδομάδα να συμπεριλάβετε την απολέπιση στην ρουτίνα σας η οποία θα βοηθήσει στην κυτταρική ανανέωση καθώς επίσης και την καλύτερη εισχώρηση των προϊόντων στην επιδερμίδα, επενδύστε σε ένα serum με υαλουρονικό οξύ το οποίο πέρα από την ενυδάτωση θα προσφέρει και την κατάλληλη υγρασία στο δέρμα).

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ