Πολλοί θα τον χαρακτηρίσουν κακό, ζηλιάρη, εγωιστή… Σκορπιός!

Ο Σκορπιός είναι ένα από τα ποιο πολυσυζητημένα ζώδια. Πολλοί θα τον χαρακτηρίσουν κακό, ζηλιάρη, εγωιστή… Σκορπιός! Είναι όμως έτσι; – Γράφει ο αστρολόγος Δημήτρης Καμίλλος

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

fullsizerenderpandorastrology – Ο Δημήτρης Καμίλλος σπούδασε και πήρε το πτυχίο της Αστρολογίας από τη Mayo School of Astrology του Λονδίνου και ετοιμάζεται για το μεταπτυχιακό του (MA) πάνω στην Αστρολογία από ιστορική, ανθρωπολογική και φιλοσοφική σκοπιά στο University of Wales Trinity Saint David στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επίσης ενεργειακός θεραπευτής εφαρμόζοντας τα συστήματα Angelic Reiki και  Arcana Therapy που σκοπό έχουν την ολιστική ίαση και εξέλιξη του ανθρώπου με στόχο να έρθει πιο κοντά και να συντονιστεί με την αποστολή της ψυχής του. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να επισκεφθείτε το site pandorastrology(www.pandorastrology.com)


Σε αυτή τη νέα σειρά άρθρων, θα ξεκινήσουμε ένα ταξίδι στον ουρανό, στην τροχιά του ζωδιακού, συναντώντας το κάθε ζώδιο, μιλώντας για τα χαρακτηριστικά του, τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει αλλά και τα δώρα με τα οποία έχει προικιστεί. Θα δούμε με ποια ζώδια ταιριάζει ποιοι πολύτιμοι λίθοι είναι συμβατοί με αυτό και ποια φυτά. Θα δούμε επίσης τι θα πρέπει να προσέξει για την πνευματική του ανάπτυξη και ποια είναι η διδασκαλία που έχει να μάθει αλλά και να προσφέρει στη γη. Γιατί κατά την παραδοσιακή οπτική, το κάθε ζώδιο είναι σαν μια πόρτα στον Ουρανό από όπου κατέρχεται η ψυχή όταν ενσαρκώνεται σε αυτόν τον κόσμο. Όλος ο ζωδιακός είναι μια σειρά από μυήσεις από τις οποίες περνάει η ψυχή στην πορεία της προς την απόλυτη Μύηση που δεν είναι τίποτε άλλο από την Ενθύμηση, τη βίωση δηλαδή της ενότητας των πάντων, της ενότητας του Θεού.

Θα ξεκινήσουμε λοιπόν ευθύς αμέσως από το ζώδιο που κυβερνά το διάστημα που διανύουμε που δεν είναι άλλο από τον πολυσυζητημένο Σκορπιό!

Σκορπιός 24 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου

Κυβερνήτης πλανήτης Πλούτωνας

Στοιχείο Νερό

Πολύτιμος λίθος Οπάλιο

Λουλούδια Γεράνι, δυόσμος και αξιόκλημα

Ο Σκορπιός είναι ένα από τα ποιο πολυσυζητημένα ζώδια. Πολλοί θα τον χαρακτηρίσουν κακό, ζηλιάρη, εγωιστή, εκδικητικό και θα τον στολίσουν με ένα σορό άλλα κοσμητικά επίθετα. Είναι όμως έτσι; Το κλειδί για να καταλάβει κανείς τον Σκορπιό (και να ξεφύγει από μια τηλεοπτικού τύπου ψευτοαστρολογία που χωρίζει τα ζώδια σε καλά και κακά) είναι να έχει στο νου του ότι αυτό το ζώδιο έχει να διαχειριστεί πολύ μεγάλη δύναμη. Στην πύλη αυτή, η ψυχή έρχεται για πρώτη φορά σε ουσιαστική επαφή με τις μεγάλες κοσμικές δυνάμεις οι οποίες συμβολίζονται από τον πλανήτη Πλούτωνα. Αυτές είναι οι δυνάμεις της ζωής, του θανάτου και του σεξ με άλλα λόγια δυνάμεις μεταμορφωτικές που ξεφεύγουν κατά πολύ από τον έλεγχο του ανθρώπου. Αυτές οι δυνάμεις μας φέρνουν στη ζωή και αυτές μας τραβάνε πάλι πίσω. Έτσι ο Σκορπιός διακρίνεται από τη μεγάλη “ένταση” που κουβαλάει η οποία του προσδίδει χαρακτηριστικά δυναμικά και επιβολής.

Ο Σκορπιός λοιπόν έχει ένα αξιοπρόσεκτο απόθεμα ενέργειας η οποία όταν εκφράζεται θετικά το άτομο ανθίζει ενώ όταν παρεμποδίζεται ή μένει ανεξέλεγκτη μπορεί να γίνει καταστρεπτική. Από εκεί προκύπτει η φημισμένη ζήλια του και η εκδικητικότητά του καθώς ο Σκορπιός δεν ξεχνά ποτέ αυτόν που τον πόνεσε ή τον πρόδωσε. Οι Σκορπιοί έχουν ανάγκη να ικανοποιήσουν την υπέρμετρη συνήθως σεξουαλικότητά τους όσο κανείς άλλος για αυτό και έχουν τη φήμη του καλού εραστή. Είναι ικανοί για βαθιά και αναλυτική σκέψη και συχνά ωθούν τους εαυτούς τους στα άκρα. Αν εκφραστούν αρνητικά μπορεί να γίνουν χειριστικοί και μυστικοπαθείς. Αν εκφραστούν θετικά μπορούν να προστατέψουν και να αφιερωθούν πραγματικά στα πράγματα και στους ανθρώπους που αγαπάνε.

Σχέσεις

Όταν ενθουσιάζονται με κάποιον, μπορούν να διαθέσουν όλη τους την ενέργεια εκεί, να τον κυνηγήσουν και να επιμείνουν ακόμα κι όταν είναι προφανές ότι δεν έχει νόημα! Έχουν ανάγκη να επικοινωνούν σεξουαλικά με το ταίρι τους και συχνά μπορεί αν εκφραστούν ελεγκτικά σε αυτόν τον τομέα. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά με τη σχέση και αν νιώσουν αδικημένοι μπορεί να συμπεριφερθούν εκδικητικά και σκληρά. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι σαν ζώδιο του νερού, οι Σκορπιοί επικοινωνούν και μεταφράζουν τα πράγματα μέσα από το συναίσθημα. Δεν έχει λοιπόν και τόσο νόημα να εξηγήσετε μια παρεξήγηση σε έναν Σκορπιό όσο να επικοινωνήσετε μαζί του συναισθηματικά δείχνοντας ίσως το πόσο σας στεναχώρησε αυτή η παρεξήγηση και πόσο ουσιαστικά τον αγαπάτε. Οι Σκορπιοί δεν αγαπάνε την αδυναμία ούτε στον εαυτό τους αλλά ούτε και στο ταίρι τους. Άσχετα αν θέλουν να έχουν το πάνω χέρι, θέλουν το ταίρι τους να είναι δυνατό ώστε να υπάρχει μια ένταση στη σχέση αλλιώς βαριούνται! Συνήθως ταιριάζουν με άλλα ζώδια του Νερού όπως οι Καρκίνοι και οι Ιχθύες και με ζώδια της Γης όπως ο Ταύρος, η Παρθένος και ο Αιγόκερως.

Καριέρα

Περισσότερο ίσως από κάθε άλλο ζώδιο, οι Σκορπιοί έχουν ανάγκη να εμπλέκονται συναισθηματικά σε αυτό που κάνουν. Χρειάζονται τόσο τη συναισθηματική όσο και την οικονομική ασφάλεια και μπορούν να δουλέψουν σκληρά για να την πετύχουν συχνά σε σημείο που μπορεί να παραμελήσουν τα αγαπημένα τους άτομα. Έχουν σχεδόν ανάγκη να είναι υπό πίεση και να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους.

Μάθημα

Οι Σκορπιοί έχουν να μάθουν το μάθημα της διαχείρισης της ενέργειας (στην ουσία του μετασχηματισμού της) και της εμπιστοσύνης προς τους άλλους και άρα προς τη ζωή. Όταν εμπιστεύεσαι δεν υπάρχει χώρος για μυστικοπάθεια και χειρισμό. Ο μετασχηματισμός της ενέργειας είναι όλη η ουσία του Σκορπιού. Η επαφή με την κοσμική Δύναμη υπάρχει, το θέμα είναι πως θα διοχετευθεί-μετασχηματιστεί αυτή η ενέργεια εποικοδομητικά και όχι καταστρεπτικά. Διδάσκουν τους άλλους πως να είναι δυνατοί και να βασίζονται στις δικές τους δυνάμεις. Ο Σκορπιός λέει “Βρες τη δύναμη μέσα σου”.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ