Σεμινάριο Δημιουργικής Απασχόλησης: Advent Calendar!

Στο ραντεβού του Νοεμβρίου, σας παρουσίασα αρκετές ιδέες μέσα στο γιορτινό κλίμα της Keroplast για την κατασκευή Advent Calendar! Στην ανάρτηση θα βρείτε και 24 πρωτότυπες ιδέες για εκπλήξεις στο Advent Calendar! Σεμινάριο Δημιουργικής Απασχόλησης: Advent Calendar! 

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Το Σάββατο 24/11 είχα τη χαρά να παρευρίσκομαι στην Keroplast σε ένα σεμινάριο, το οποίο εγώ πραγματοποίησα σε γονείς, σχετικά με ιδέες δημιουργικής απασχόλησης στο σπίτι. Στην keroplast θα βρεις όχι μόνο ένα εξαιρετικά διευρυμένο φάσμα στα είδη χειροτεχνίας και διακόσμησης, αλλά και ενημερωμένους ανθρώπους έτοιμους να σε βοηθήσουν και να σε κατευθύνουν σε ότι ανάγκη έχεις, είτε αυτή αφορά γάμο, βάπτιση, πάρτι, εποχιακή διακόσμηση (Χριστούγεννα, Πάσχα), ή και τη δημιουργία του δικού σου καταστήματος.

Keroplast  (Ανθέων 34-36, Αθήνα) με Χριστουγεννιάτικη Διάθεση…

Κάθε χρόνο το advent calendar είναι μια κατασκευή ένα project το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη των Χριστουγέννων. Η χαρά της δημιουργίας σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό των Χριστουγέννων αλλά και την προσμονή! Έχω ξεκινήσει να φτιάχνω advent calendar / ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης περίπου από όταν γεννήθηκε η κόρη μου. Όσο μεγάλωνε, ο ενθουσιασμός και η προσμονής της αυξάνονταν! Είναι μια όμορφη διαδικασία που κάθε χρόνο η μικρή μου Κωνσταντίνα περιμένει τόσο έντονα όσο και την άφιξη του Άη Βασίλη στο σπίτι μας… Συνεπώς για εμένα αποτελεί must DO πλέον Project κάθε χρόνο!

Στην ενότητα Εποχιακά – Χριστούγεννα θα βρείτε όλες τις ιδέες τις οποίες σας παρουσιάζω τα τελευταία 3 χρόνια! Ιδέες για διακόσμηση, για κατασκευές, δημιουργική απασχόληση αλλά και πολλές συνταγές! Απλά πατήστε επάνω εδώ στον σύνδεσμο για να τα δείτε όλα!

Κατασκευή

Στερεώστε τις δύο μικρές κρεμάστες μαζί για να δημιουργήσετε την βάση του advent. Πάνω σε αυτή την βάση, δέστε το δίχρωμο κορδόνι και με τα ξύλινα μανταλάκια, στερεώστε τις κάρτες και τα σπιρτόκουτα.

Σε κάθε καρτούλα ή κουτάκι που αντιστοιχεί στην κάθε μέρα του μήνα κρύψτε μικρά μυστικάιστορίες, και συναρπαστικές εκπλήξεις.

Σε κάθε τόσο δα μικρούλι κουτάκι μπορείτε να χωρέσετε συμβολικά δωράκια, μοναδικά παραμύθια, δημιουργικές δραστηριότητεςβόλτες στη στολισμένη πόλη, μικρές αποδράσεις στην κοντινή μας φύση και χάρτες για κρυμμένους θυσαυρούς σε ντουλάπες και συρτάρια!

Φυσικά το ξέρετε καλά! Τον κυριότερο ρόλο σε κάθε δημιουργική κατασκευή διαδραματίζει πάντα η φαντασία. Για το Χριστουγεννιάτικο Advent Calendar ωστόσο θα χρειαστείτε όχι μία αλλά 24 ξεχωριστές ιδέες. Για να μετατρέψετε κάθε μέρα του φετινού Δεκέμβρη μέχρι και τα Χριστούγεννα σε μια μεγάλη γιορτή!

Τι θα χρειαστείτε:

  • Ξύλινη Κρεμάστρα 19cm – 2 τμχ
  • Χριστουγεννιάτικες καρτούλες – 14 τμχ
  • Χάρτινα σπιρτόκουτα – 1 συσκευασία
  • Ξύλινα μανταλάκια 35mm – 24 τμχ
  • Δίχρωμο Κορδόνι Βαμβακερό – 30 μέτρα
  • Κλαδάκι με παγωμένο γκι – 10 τμχ
  • Καρτελάκι ξύλινο «Merry Christmas» – 2 τμχ
  • Υφασμάτινα Αστεράκια 4cm – 2 τμχ
  • Υφασμάτινα φιογκάκια – 4 τμχ
  • Δωράκια Καρώ – 3 τμχ
  • Ξύλινο γραμματόσημο «Merry Christmas» – 1τμχ
  • Υφασμάτινα Σπιτάκια 4cm – 2 τμχ
  • Ξύλινο κουμπί «έλατα» – 1 τμχ
  • Ξύλινο Αστεράκι με φλοιό – 1 τμχ

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Σχετικά με το τι θα γράψετε μέσα στις εκπλήξεις στο Ημερολόγιο Αντίστροφης μέτρησης; Σας έχουμε και αυτή τη λύση… Διαβάστε παρακάτω:

Διαβάστε ΕΔΩ τις 24 πρωτότυπες ιδέες για εκπλήξεις στο Advent Calendar!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ