Το Μήνυμα – Ένα από τα δημοφιλέστερα στον κόσμο της αστυνομικής λογοτεχνίας

Καλογραμμένο μυθιστόρημα, πυκνή πλοκή, αληθινοί χαρακτήρες και μια κατατοπιστική ματιά στη σύγχρονη Ισλανδία. Το Μήνυμα – Ένα από τα δημοφιλέστερα στον κόσμο της αστυνομικής λογοτεχνίας – Γράφει η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

​Yrsa Sigurdardottir – Αναμφίβολα ένα από τα δυσκολότερα ονόματα  τόσο για να το γράψουμε όσο και για να το προφέρουμε εμείς οι μη Ισλανδοί. Από τα δημοφιλέστερα ωστόσο στον κόσμο της αστυνομικής λογοτεχνίας.

Πολιτικός μηχανικός, ξεκίνησε γράφοντας παιδικά βιβλία και στη συνέχεια έκανε ένα πολύ επιτυχημένο πέρασμα στην αστυνομική λογοτεχνία με τα έργα της να κερδίζουν διακρίσεις, να μεταφράζονται σε πολλές γλώσσες και μερικά να μεταφέρονται και στον κινηματογράφο.
Το τελευταίο της μυθιστόρημα Το Μήνυμα, είναι το δεύτερο μετά το “DNA” με πρωταγωνιστικό δίδυμο τον ατίθασο ντετέκτιβ Χούλνταρ  και τη δυναμική παιδοψυχολόγο Φρέιγια.
Η υπόθεση του έργου μας μεταφέρει στην παγωμένη Ισλανδία. Στο βορινό νησί με τους, περίπου, 350.000 κατοίκους, όπου όλοι γνωρίζουν σχεδόν όλους. Στην Ισλανδία μετά την ηρωική έξοδό της από την οικονομική κρίση και τις συνέπειές της.
Σ`ένα σχολείο ανοίγει μια χρονοκάψουλα, όπου δέκα χρόνια πριν εννέα 13άχρονοι μαθητές είχαν κλείσει τις ευφάνταστες προβλέψεις τους για το μέλλον. Ανάμεσα στα γράμματα υπάρχει και ένα που προαναγγέλει τον θάνατο – ή την πιθανή δολοφονία – έξι ανθρώπων αναφέροντας μόνο τα αρχικά τους.
Ένας παιδόφιλος δολοφόνος αποφυλακίζεται.
Κομμένα άκρα βρίσκονται σ`έναν κήπο καθώς και δύο εξωφρενικά αλλόκοτοι φόνοι, είναι γεγονότα φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους στην αρχή, που θα συνδεθούν σε μια δύσκολη, σοκαριστική υπόθεση που πρέπει να εξιχνιάσει το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών του Ρέικεβικ. Μια πραγματική πρόκληση για τον Χούλνταρ και τη Φρέιγια.
Ένα πολύπλοκο, μυστηριώδες, συναρπαστικό αστυνομικό θρίλερ με σαφές κοινωνικό υπόβαθρο. Με ανθρώπους καθημερινούς, που δεν είναι ούτε καλοί ούτε κακοί, ούτε ηθικοί ούτε ανήθικοι, μόνο άνθρωποι που βίωσαν τη σκληρότητα και την κακοποίηση, την αδιαφορία  και την αδυναμία του συστήματος να τους προσφέρει οποιαδήποτε προστασία. Άνθρωποι που θα μπορούσαν να έχουν μια όμορφη φυσιολογική ζωή, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες έφθασαν στην παραβατικότητα και το έγκλημα.
Καλογραμμένο μυθιστόρημα, πυκνή πλοκή, αληθινοί χαρακτήρες και μια κατατοπιστική ματιά στη σύγχρονη Ισλανδία.
Κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Ε π α ν έ ρ χ ο μ α ι .
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ