2 παιδικά βιβλία που δεν πρέπει να λείπουν από τη βιβλιοθήκη σας

    Αυτά τα δύο βιβλία, είναι από το είδος των βιβλίων, που ένα review, ένα κείμενο όσο πλούσιο και αν είναι πάντα θα φαντάζει φτωχό μπροστά στην πραγματική τους αξία. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. 2 παιδικά βιβλία που δεν πρέπει να λείπουν από τη βιβλιοθήκη σας

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

    Που κρύβονται τα δικαιώματα

     Μαρίζα Ντεκάστρο
     Ana Matejic
     978-618-03-1711-4
     40
     07/02/2019
    Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση αφού θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως μια εισαγωγή με 4-5 βασικά στοιχεία στην έννοια της Δημοκρατίας. Σύνταγμα, δικαιώματα και προστασία τους, υποχρεώσεις και συσχετισμός τους με τα δικαιώματα των άλλων, νόμοι και εκσυγχρονισμός τους, πολίτες, μεταξύ τους σχέσεις και σεβασμός. Ένα βιβλίο που δίνει αφορμή για περαιτέρω συζήτηση και ανάλυση, μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού το οποίο προσπαθεί να κατανοήσει τους νόμους, τις απαγορεύσεις, τις δυνατότητες γύρω του. Ένα παιδί που με μια βόλτα στην πλατεία Συντάγματος προσπαθεί να κατανοήσει με απλό τρόπο, μέσα από τις δικές του καθημερινές συνήθειες, το συνολικό πλαίσιο του πολιτεύματός μας. Εξαιρετική επίσης και η εικονογράφηση της Σέρβας Άνα Μάτεγιτς που σε συνεργασία με τη συγγραφέα Μαρίζα Ντεκάστρο συνθέτουν ένα εξαιρετικό βιβλίο για τα παιδιά ηλικίας, κατά την άποψή μου 4 με 8 ετών.

    Ένα εικονογραφημένο βιβλίο πολιτικής αγωγής για το νηπιαγωγείο και τις μικρές τάξεις του δημοτικού.

    Με αφορμή μια βόλτα στην πλατεία Συντάγματος, το σύμβολο της σύγχρονης ελληνικής δημοκρατίας, οι μικροί ήρωες του βιβλίου συζητούν και μαθαίνουν τι είναι οι νόμοι, πώς φτιάχνονται, ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των πολιτών και πώς προστατεύονται από το Σύνταγμα.

    Σύνταγμα

    Πολίτης

    Νόμοι

    Σεβασμός

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

    Ο ραφτάκος των λέξεων

     Αντώνης Παπαθεοδούλου
     Ίρις Σαμαρτζή
     978-618-03-1250-8
     36
     07/12/2017

    «Απ΄ ό,τι κάλλη έχει άνθρωπος, τα λόγια έχουν τη χάρη
    να κάμουσιν κάθε καρδιάν παρηγοριά να πάρει»

    Με στίχους από τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου ξεκινά ο Αντώνης Παπαθεοδούλου το βιβλίο του…

    «Ο ραφτάκος των λέξεων» είναι μια υπέροχη ιστορία του Αντώνη Παπαθεοδούλου, εικονογραφημένη από την Ίρις Σαμαρτζή που κυκλοφορεί στην σειρά «Μικρές Καληνύχτες» από το Μεταίχμιο. Η σειρά «Μικρές Καληνύχτες» είναι μικρά βιβλία με όμορφες ιστορίες για την δύσκολη ώρα της καληνύχτας. Ένα βιβλίο που μόλις το διάβασα δάκρυα γέμισαν τα μάτια μου. Δάκρυα χαράς, ευγνωμοσύνης και πλήθος άλλων συναισθημάτων που σου προκαλεί η ανάγνωση του συγκεκριμένου βιβλίου. Κάθε βιβλίο πριν το διαβάσω στην κόρη μου, το διαβάζω αρχικά εγώ. Ήξερα λοιπόν διαβάζοντας το συγκεκριμένο βιβλίο ότι θα το αγαπήσουμε και ταυτόχρονα θα μας δώσει μια θαυμάσια αφορμή για συζήτηση!

    Η υπόθεση διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωριό όπου υπήρχε ο μικρός ραφτάκος, ο μοναδικός του χωριού που έραβε ρούχα. Δεν χρησιμοποιούσε κλωστές για τα ρούχα του παρά μόνο λέξεις. Λέξεις που άλλες σε “ζέσταιναν”, άλλες σε “δρόσιζαν” και η κάθε μια χωριστά κάλυπτε τόσο όμορφα και κομψά τις “ανάγκες”. Οι λέξεις δεν ήταν απλές λέξεις αλλά κουβαλούσαν έννοιες , συναισθήματα και εικόνες… Το ραφείο δεν ήταν ένα απλό ραφείο… Το χωριό μεγάλωσε και έγινε πόλη, οι άνθρωποι ξέχασαν το ραφείο και επέλεγαν τα πολυκαταστήματα. Ο ραφτάκος έμεινε μόνος, χωρίς δουλειά, χωρίς πελάτες… έφτιαξε ρούχα για να τα χαρίσει χρησιμοποιώντας μέχρι και τη τελευταία του “λέξη”… Βαρύς χειμώνας όμως έπεσε στην πόλη και τίποτα δεν μπορούσε να ζεστάνει τους κατοίκους και τα σπίτια τους. Μέχρι που μια κυρία “ξέθαψε” από ένα μπαούλο ένα ξεχασμένο πουλόβερ… Αυτό το ξεχασμένο πουλόβερ θα ανατρέψει την κατάσταση… Η εικονογράφηση  μέσα από λέξεις, ζωγραφιές, κλωστές και υπέροχα χρώματα αναδεικνύει το αισιόδοξο μήνυμα της μικρή ιστορίας.

    Οι άνθρωποι μεγαλώνουν και ξεχνούν… οι πόλεις γίνονται κρύες και απρόσωπες… οι λέξεις είναι αυτές που μπορούν να ζεστάνουν επί της ουσίας τις ανθρώπινες σχέσεις και τις καρδιές των ανθρώπων…

    Πραγματικά ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχουμε διαβάσει τα τελευταία χρόνια…

    Κάποια ρούχα είναι ραμμένα με μεταξωτή κλωστή, άλλα είναι μάλλινα βαριά κι άλλα σαν πέπλα ανάλαφρα. Υπάρχουν όμως και κάποια ρούχα βολικά πολύ, που είναι έτσι φτιαγμένα, ώστε να μας ζεσταίνουν τον χειμώνα και να μας δροσίζουν το καλοκαίρι. Ποιος ράφτης ξέρει να τα ράβει και που θα τον βρούμε;

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ