Φτιάξε έξυπνα smoothies για τα δύσκολα παιδιά σου!

Όταν μιλώ για φρούτα να σου η πρώτη αρνητική γκριμάτσα της κόρης μου. Με τα smoothies αρχίζω και κερδίζω το έδαφος χρησιμοποιώντας κάποια tips! Φτιάξε έξυπνα smoothies για τα δύσκολα παιδιά σου!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Αν είσαι από τους γονείς εκείνους όπου τα παιδιά του καταναλώνουν άνετα, άφθονα φρούτα και λαχανικά… σίγουρα είσαι τυχερός και η ανάρτηση μου μάλλον θα σε κάνει να γελάσεις! Γέλα εσύ αλλά εγώ ξέρω τι τραβάω για να καταφέρω με έξυπνους τρόπους την κόρη μου να καταναλώνει κυρίως φρούτα (αφού με τα λαχανικά καλά τα πάμε)! Ξέρεις τι σημαίνει να πλένεις, να καθαρίζεις και να τα τακτοποιείς όσο πιο ελκυστικά γίνεται στο πιατάκι λες και θα περάσεις από κριτική επιτροπή που θα βαθμολογήσουν το “στήσιμο” του πιάτου σου;

Ξέρεις τι είναι να πλησιάζεις δήθεν ανέμελα το βλαστάρι σου, σκεπτόμενη μέσα σου την επόμενη κίνηση ματ στην επερχόμενη άρνηση του παιδιού σου να καταναλώσει τα φρούτα του; Εκνευρισμός, απογοήτευση και νεύρα μαζί θα σου απαντήσω και να καταλήγεις, ΕΣΥ, στη συνέχεια να τρως με παιδικό πιρουνάκι τα φρούτα στο παιδικό πιατάκι…

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Επειδή όμως το καλό το παλικάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι ξεκίνησα τη διαδικασία με τα smoothies. Τι είναι τα smoothies; Τα smoothies αποτελούνται από διάφορα φρέσκα ή και κατεψυγμένα φρούτα χτυπημένα στο μπλέντερ μαζί με γάλα (κανονικό ή vegan), γιαούρτι, χυμό φρούτων, νερό και πάγο. Το αποτέλεσμα αυτής της ανάμειξης όλων αυτών των υλικών είναι ένα αφρώδες και παχύρρευστο ρόφημα που άλλοτε μοιάζει με πουρέ φρούτων και άλλοτε με μιλκσέικ. Σε πρώτη φάση θα χρειαστείς μια συσκευή για smoothies που να σε βολεύει ώστε να την χρησιμοποιείς άνετα μέσα στην καθημερινότητά σου.

1ο Tip: Αρχικά θα σου πω ότι ξεκίνησα με το κλασικό smoothie μπανάνα που είναι το πιο εύκολο αλλά και το βασικό ώστε να εισάγεις το παιδί σου στον κόσμο των smoothies. Μη μου ξεκινήσεις με πράσινα και τίποτα άλλα περίεργα smoothies διότι το έχασες το παιχνίδι… Η συνταγή απλή, αγαπημένη και πίστεψέ με αγαπημένη των παιδιών!

  • 1 μπανάνα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.σ. ρόφημα σοκολάτας (προαιρετικό)
  • 150 ml γάλα πλήρες

2ο Tip: Για να προσθέσεις επιπλέον φρούτο (πχ φράουλες – πορτοκάλι – καρότο – μήλο) να μη ξεχάσεις να υπάρχει ως συστατικό μέσα στο smoothie και ένα αγαπημένο υλικό του παιδιού σου. Αυτό μπορεί να είναι το μπισκότο, μπορεί να είναι μία μικρή μπάλα βανίλια παγωτό (αν είναι homemade ακόμα καλύτερα), κομματάκια σοκολάτας…

3ο Tip: Αν στο παιδί σου αρέσουν οι γλυκές γεύσεις, κράτα δίπλα σου και το μέλι για να προσθέσεις στην συνταγή σου. Αυτοσχεδίασε και πειραματίσου. Παίξε με τα χρώματα και τις γεύσεις των φρούτων και των λαχανικών.

4ο Tip: Οπλίσου με υπομονή, μην απογοητευτείς αν κάποιες γεύσεις δεν αρέσουν στο παιδί σου. Δες το ως μια εξαιρετική ευκαιρία να πειραματιστείτε και παρέα να φτιάξετε τα δικά σας smoothies – στα παιδιά αρέσει πολύ να εμπλέκονται στη διαδικασία μαγειρέματος άρα αξιοποίησε αυτόν τον ενθουσιασμό… Βάλε στο παιχνίδι και το παιδί!

Σε άλλα νέα … μετά τα παραπάνω δικά μου tips σήμερα θα σου δείξω ένα smoothie που έφτιαξα για τον εαυτό μου γιατί και η super mama θέλει δυναμωτικά smoothies για να αντέχει (η δόλια)…

Τι έβαλα μέσα; Την Άρτα και τα Γιάννενα θα σου πω και πολύ το χάρηκα και δίπλα η κόρη “ψευτομασουλούσε” φρουτάκια όσο εγώ τα έπλενα και τα έκοβα (αληλούια!!!). Από το πολύ “βλέπε – βλέπε” κάτι καταφέρνουμε με τα φρούτα τελικά!

  • ανανά
  • αμυγδαλόγαλα
  • φράουλες
  • πράσινο μήλο
  • κατεψυγμένα φρούτα το δάσους
  • πετιμέζι
  • chia

Δεν υπάρχει όριο …. Μόνο αν ξεκινήσεις θα ανακαλύψεις τις δικές σου αγαπημένες γεύσεις… και των βλασταριών σου βεβαίως βεβαίως…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ