Η Μύρτις και η μελόπιτα διά χειρός Ηλία Μαμαλάκη!

    Πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε, κλείστε τα μάτια και φανταστείτε την εικόνα της Αθήνας τότε. Πλακόστρωτοι δρόμοι χωρίς ηλεκτρικό, ούτε νερό στα σπίτια. Τα παιδιά δεν έχουν κινητά, ούτε ηλεκτρονικά παιχνίδια. Παίζουν με ό,τι βρουν στο δρόμο, ελεύθερα και ζωηρά. Η Μύρτις και η μελόπιτα διά χειρός Ηλία Μαμαλάκη!

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

    Μια μέρα στην αρχαία Αθήνα με οδηγό την Μύρτιδα κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο. Μέσα από αυτό το ξεχωριστό παραμύθι και την απαράμιλλη γραφή του Ηλία Μαμαλάκη γνωρίζουμε τη Μύρτιδα μια νεαρή Αθηναία που ζει στα χρόνια της άνθισης της δημοκρατίας στον χρυσό αιώνα του Περικλή.

     

    Ένα θαυμάσιο και κατ εμε νοσταλγικό οδοιπορικό στην αρχαία Αθήνα μέσα από την περιπλάνηση της ηρωίδας μας. Πως ήταν η καθημερινή ζωή των Αθηναίων τον 5ο αιώνα π.Χ Ποιες ήταν οι τροφές που κατανάλωναν; Τι είχαν σαν πρώτες ύλες στα χέρια τους; Πως ήταν η υπαίθρια αγορά; Η Αρχαία Αγορά, το κέντρο του κόσμου της αρχαίας Αθήνας για την εποχή εκείνη! Πως αξιοποιούσαν τον χρόνο τους τα παιδιά εκείνης της εποχής;

    Ένα πραγματικά θαυμάσιο από άποψη γραφής και γνώσεων σχετικά με την Αρχαία Αθήνα που δίνονται τόσο απλόχερα μέσα από την ιστορία με οδηγό την Μύρτιδα. Πληροφορίες που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών ανακαλύπτοντας, γιατί όχι, τις κρυμμένες αξίες αλλά και τις γνήσιες απολαύσεις/εμπειρίες μιας αυθεντικής ζωής, μακριά από τους σημερινούς περισπασμούς… Το βιβλίο κέντρισε το ενδιαφέρον την μικρής μου Κωνσταντίνας και στάθηκε αφορμή να συζητήσουμε για την τότε Χρυσή εποχή της Αθήνας και τις συνήθειες των Αθηναίων.

    Το βιβλίο έχει εικονογραφήσει ο Γιώργος Χατζηβασιλάκης και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αρμός».

    Ευχαριστούμε τον κο Μαμαλάκη για την αφιέρωση προς την μικρή μου Κωνσταντίνα και τον νονό μας κο Διακαντώνη Μιχάλη για το δώρο του…


    Λίγα λόγια για το βιβλίο

    Τούτο το παραμύθι είναι μία ημέρα από την ζωή της Μύρτιδας. Ένα κοριτσάκι που έζησε στα χρόνια της άνθισης της δημοκρατίας, τον χρυσό αιώνα του Περικλή. Πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε, κλείστε τα μάτια και φανταστείτε την εικόνα της Αθήνας τότε. Πλακόστρωτοι δρόμοι χωρίς ηλεκτρικό, ούτε νερό στα σπίτια. Μόνο φωνές ανθρώπων και ζώων.

    Ούτε καυσαέρια, ούτε άλλη ρύπανση. Τα παιδιά δεν έχουν κινητά, ούτε ηλεκτρονικά παιχνίδια. Παίζουν με ό, τι βρουν στο δρόμο, ελεύθερα και ζωηρά. Μέσα από την περιπλάνηση της Μύρτιδας αναδεικνύεται η καθημερινή ζωή των Αθηναίων του 5ου αιώνα π.Χ., αλλά και οι διατροφικές τους συνήθειες. Τι τρώγαν, πώς μαγειρεύαν, τι τρόφιμα ήταν διαθέσιμα και πώς;

    Μια διαφορετική ζωή που έκανε τα παιδιά να βιώνουν το περιβάλλον την οικογένεια το πολίτευμα.

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

    Εκδόσεις: Αρμός

    ISBN: 978-960-615-146-0

    Για παιδιά 6+


    Βιογραφία Συγγραφέα

    Ο Ηλίας Μαμαλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά και εργάστηκε πολλά χρόνια ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες. Μετά από αρκετές εμπειρίες, γύρω στα σαράντα του χρόνια ασχολήθηκε με τη γαστρονομία. Έχει γράψει δώδεκα βιβλία (μεταξύ των οποίων και ένα μυθιστόρημα) με κύριο κορμό πάντα τη μαγειρική και την ευζωία, ενώ έχει κυκλοφορήσει τρία CD με συνταγές και παραμύθια. Τον Απρίλιο 2007 ανέλαβε διευθυντής έκδοσης του BBC Olive, στην ελληνική έκδοσή του. Ήταν διευθυντής έκδοσης του ένθετου μαγειρικής στον “Κόσμο του επενδυτή” με τίτλο “Λιχουδιές”. Έχει τις γαστρονομικές σελίδες του περιοδικού “Elle”. Ήταν για τρία χρόνια ο κεντρικός παρουσιαστής της εκπομπής “Στη Κουζίνα Ολοταχώς” στο Mega Channel. Ήταν ο αρχισυντάκτης και παρουσιαστής της εκπομπής “Μπουκιά & Συχώριο” που παρουσιαζόταν στο Mega Channel. Από το κανάλι της ΕΤ3 παρουσίασε μια σειρά από ντοκιμαντέρ με θέμα την ιστορία της Ελλάδας. Στον πρώτο κύκλο παρουσιάστηκε η προεπαναστατική περίοδος και η ζωή του Κατσαντώνη, και στον δεύτερο κύκλο παρουσιάστηκε η ζωή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Συμμετείχε στη θεατρική παράσταση “Η Πεντανόστιμη” στο Τραίνο στο Ρουφ σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη. Έχει σχεδιάσει μια σειρά από 6 διαφορετικές σοκολάτες για λογαριασμό των ζαχαροπλαστείων Fresh, εκ των οποίων μια είναι με πράσινο τσάι και μια άλλη με αλάτι. Εξακολουθεί και είναι σύμβουλος στη βιομηχανία τροφίμων σε θέματα γεύσης. Είναι ιδρυτικό μέλος του site Protagon.gr του Σταύρου Θεοδωράκη, όπου δημοσιογραφεί σε θέματα που διόλου αφορούν την κουζίνα. Πραγματοποιεί σεμινάρια με θέματα το ελληνικό τυρί, την αρχαία ελληνική κουζίνα, τη μεσογειακή διατροφή κ.ά. Έχει ραδιοφωνικές εκπομπές στον Όαση (88 FΜ) και στο Δίφωνο (96,6 FΜ). Συμμετέχει ως κριτής στον διαγωνισμό των Ελλήνων Top Chef στον Αντέννα.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ