Μια απόφαση είναι! Πάμε Πόρο;

Το καταπράσινο νησί του Αργοσαρωνικού. Όσοι το έχουν επισκεφτεί συμφωνούν ότι έχει κάτι από Βενετία. Μια ανάσα από την Αθήνα και με την άριστη φιλοξενία των Christine Studios η επαφή με το νησί περνάει σε άλλα επίπεδα! Μια απόφαση είναι! Πάμε Πόρο;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Αν επισκεφτείς μια φορά τον Πόρο αποκτάς μια σύνδεση μοναδική με το νησί, μια ετήσια υπόσχεση ότι θα πατήσεις το επόμενο καλοκαίρι ξανά το πόδι σου στο νησί! Φυσικά ο Πόρος λόγω της κοντινής του απόστασης από την Αθήνα αποτελεί εξαιρετικό προορισμό όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Μια επίσκεψη το Πάσχα ή οποιαδήποτε άλλο μήνα του έτους για ένα ήρεμο Σαββατοκύριακο που σίγουρα θα σε αποζημιώσει. Τι σε κερδίζει αρχικά; Η απλότητα, η ηρεμία, το πεύκο που αγγίζει τη θάλασσα και η αρχοντιά που αποπνέει η τοποθεσία, η φύση και τα οικοδομήματα του νησιού. Το νησί και οι κάτοικοί του σου αποδεικνύουν περίτρανα ότι η ευτυχία κρύβεται στην απλότητα!


Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Η επαφή με το νησί και η αγάπη που αμέσως γεννάται προέρχεται και από έναν άλλο βασικό παράγοντα που είναι η φιλοξενία! Η φιλοξενία των ντόπιων είναι ίσως από τα σημαντικότερα στοιχεία που προσωπικά θα ξεχώριζα! επισκεφτήκαμε το νησί και μείναμε στο Christine Studios στο Ασκέλι. Γνωρίσαμε την αξιαγάπητη Νυμφοδώρα που μας θύμισε ξανά ποια είναι τα δυνατά στοιχεία του νησιού… η φιλοξενία των ντόπιων!

Τα Christine Studios είναι ένα σύμπλεγμα πλήρως εξοπλισμένων και λιτά διακοσμημένων διαμερισμάτων. Σκαρφαλωμένα στην πλαγιά του τουριστικότερου οικισμού του Πόρου στο Ασκέλι, 50μ από την πιο
πολυσύχναστη παραλία του νησιού. Σε ακτίνα 200μ ο παραθεριστής θα συναντήσει εστιατόρια, καφετέριες, beach bar, beach volley, supermarkets, γυμναστήριο και θα απολαύσει επιλεγμένες εκπτωτικές προσφορές.

Το καλωσόρισμα ξεκινά με τοπικά εδέσματα δένοντας θαυμάσια την παράδοση και την φιλοξενία σε ένα καταπράσινο μέρος. Γευτήκαμε τοπικές συνταγές που μας περίμεναν καθημερινά στο studio με μια γλυκιά καλημέρα. Το studio και συνολικά το οικοδόμημα των Christine Studios συνδυάζουν άψογα την παραδοσιακή κουλτούρα του νησιού με την φινέτσα, την άνεση και την θαυμάσια εμπειρία διαμονής του πελάτη. Ίσως η λέξη πελάτης να μη ταιριάζει σωστά στην παραπάνω περιγραφή αφού στην πραγματικότητα για τους ανθρώπους εκεί δεν είμαστε πελάτες, είμαστε επισκέπτες, φιλοξενούμενοι, άνθρωποι που είναι έτοιμοι να αγαπήσουν τις ομορφιές του νησιού! Ο ορισμός της ελληνικής παραδοσιακής φιλοξενίας!

Το Studio στο οποίο μείναμε, άνετο, ευρύχωρο, με υπέροχο μπαλκόνι και θέα και πάνω από όλα με την έντονη πινελιά της τοπικής παράδοσης! Καθαρό, ήσυχο και με κουζίνα δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον επισκέπτη να διαμορφώνει τα γεύματά του όπως αγαπά και φυσικά kids και family friendly! Μπαλκόνια με σίτες, παράθυρα με σίτες και ασφάλειες, μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, τεράστια ντουλάπια και εν ολίγοις όλα όσα χρειάζεται μια οικογένεια για άνετες διακοπές! Σε ακτίνα 200μ ο παραθεριστής θα συναντήσει εστιατόρια, καφετέριες, beach bar, beach volley, supermarkets!

Τα συστήνω ανεπιφύλακτα και είναι σίγουρο πως θα τα επισκεφτούμε ξανά με την οικογένειά μου! Ως την επόμενη φορά; Απλά θα πω καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και καλή αντάμωση ξανά!

Σε επόμενη ανάρτηση θα σας πω, πως τα περάσαμε στο Φεστιβάλ Χειροτεχνίας Πόρου που διοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία και φέτος για 2η συνεχόμενη χρονιά, το ergani weaving workshop και το efzincreations. Παρευρέθηκα και εγώ στο φεστιβάλ και συμμετείχα με ανάγνωση παιδικού βιβλίου αλλά και με βοήθεια σε παιδικές κατασκευές. Θα σας τα πω όμως αναλυτικά σε επόμενη ανάρτηση…


Αξίζει να δείτε στον Πόρο

Ταξίδι στην αρχοντιά της πόλης
Στον αμφιθεατρικό λόφο της πόλης του Πόρου, τα νεοκλασικά σπίτια αποκαλύπτουν την αρχοντιά του νησίου. Μια βόλτα στα στενά σοκάκια, στις γειτονιές, στις ασπρισμένες κατοικίες με τις βουκαμβίλιες, θα σας προσφέρει ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Το ευωδιαστό λεμονοδάσος
Απέναντι από τον Πόρο, ανατολικά του Γαλατά, βρίσκεται το λεμονοδάσος. Δεκάδες χιλιάδες λεμονιές απλώνουν τα κλαδιά τους ως την παραλία, νερόμυλοι, τρεχούμενα νερά και το εκκλησάκι του Αγίου Σεραφείμ.

Η παραλία του Πόρου
Στην πόλη του Πόρου, από τον Σταυρό μέχρι τη δυτική προβλήτα του νέου λιμανιού, η παραλία σάς περιμένει για καφέ, φαγητό, και βόλτα στα μαγαζιά με σουβενίρ.

Ραντεβού στο ρολόι
Το ιστορικό ρολόι υψώνεται στο λόφο, στο κέντρο του Πόρου. Από το 1927 βρίσκεται εκεί, ορατό από κάθε σημείο της πόλης. Μετράει όλες τις υπέροχες στιγμές που ζείτε στο πανέμορφο νησί.

Στο ιερό του Ποσειδώνα
Στο κέντρο του Πόρου, ανάμεσα στα πεύκα θα βρείτε τα ερείπια του δωρικού ιερού του Ποσειδώνα, που χτίστηκε τον 6ο αι. π.Χ από γαλάζιο ασβεστόλιθο. Σε αυτό το σημείο ήρθε ο κυνηγημένος ρήτορας Δημοσθένης και έδωσε τέλος στη ζωή του πίνοντας το κώνειο.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ