Όλα όσα έγιναν στο 2ο Φεστιβάλ Χειροτεχνίας στον Πόρο

Παιχνίδια, κατασκευές, βιβλία, σινεμά, επίσκεψη σε μουσείο, γλυκίσματα και πολλά ακόμα απολαύσαμε στο φεστιβάλ! Μάθαμε για την ανακύκλωση, γράψαμε ευχές για το περιβάλλον, μικροί και μεγάλοι σε μια γιορτή του καλοκαιριού! Όλα όσα έγιναν στο 2ο Φεστιβάλ Χειροτεχνίας στον Πόρο

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Το όμορφο σοκάκι του νησιού (Ερμού) φιλοξένησε και φέτος, στον αγαπημένο μας Πόρο, το Φεστιβάλ Χειροτεχνίας. Ένα φεστιβάλ που διοργανώνουν δύο χρόνια τώρα το Ergani Weaving Workshop και του ΕυζηνCreations, που τείνει να γίνει θεσμός στο νησί αφού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό! Ένα Σαββατοκύριακο με πολλές κατασκευές, βιβλία και γεύσεις! Ανάμεσα σε αγαπημένους φίλους και με νέες γνωριμίες.

Στα πλαίσια λοιπόν του 1ου Φεστιβάλ, δημιουργήθηκε μία δανειστική βιβλιοθήκη, υπαίθρια στο στενό. Ένα παλιό έπιπλο ανακαινίστηκε και φιλοξένησε τα πρώτα βιβλία. το 2019 η βιβλιοθήκη αυτή μεγάλωσε και απέκτησε και το δικό της χώρο μέσα στο στενό. Ο χώρος παραχωρήθηκε από το Δήμο Πόρου, βάφτηκε, ανακαινίστηκε, διακοσμήθηκε και πλέον φιλοξενεί την Ανταλλακτική Δανειστική Βιβλιοθήκη! Εκεί ακριβώς ξεκίνησαν και οι δράσεις των δύο ημερών στα πλαίσια της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που ήταν ουσιαστικά και το κεντρικό μήνυμα του φετινού φεστιβάλ Χειροτεχνίας!

Είχα τη χαρά και την τιμή να διαβάσω στα παιδιά, το βιβλίο Imagine από τον αγαπημένο John Lennon σε επιμέλεια Φοίβου Δεληβοριά από τις Εκδόσεις Μίνωας. Ταξιδέψαμε όλοι μαζί παρέα σε ένα κόσμο γεμάτο ειρήνη, αγάπη, με καθόλου σκουπίδια και πολλά χρώματα! Μετά την αφήγηση, μικρά χαρτάκια με λεξούλες, προτάσεις, ζωγραφιές στολίστηκαν πάνω στο υφαντό που δημιούργησαν τα παιδιά και το οποίο πλέον κοσμεί το χώρο της βιβλιοθήκης. Ένα υφαντό μόνο με ευχές!

Η Εύη μας διάβασε το βιβλίο της «Είμαι ο Λέων των Κυθήρων… και έχω μία ιστορία να σας πω» των Εκδόσεων Κέδρος. Τις περιπέτειες του αγαπημένου λιονταριού των Κυθήρων, μέχρι να φτάσει επιτέλους στο σπιτικο του, μας τις περιέγραψε ο ίδιος ο Λέων, στην ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων, που απολαύσαμε στο χώρο της βιβλιοθήκης!

Το Φεστιβάλ Χειροτεχνίας στον Πόρο δεν είχε μόνο αυτά… είχε και πολλές πολλές ακόμα δράσεις για μικρούς και μεγάλους καθώς και φανταστικά γευστικά ταξίδια… Δεν σας γράφω περισσότερα. Θα τα διαβάσετε καλύτερα και πιο αναλυτικά όλα ΕΔΩ στο blog της ΕυζηνCreations!

Κλείνοντας την ανάρτησή μου θα ήθελα να κάνω μια αναφορά σε δύο αγαπημένα καταστήματα που θα βρείτε στο σοκάκι της Ερμούς στον Πόρο. Δύο καταστήματα των οποίων τους ιδιοκτήτες προσωπικά γνώρισα και ξεχώρισα για την ευγένεια και την φιλοξενία τους!

Το κατάστημα Ergani Weaving Workshop στο οποίο θα βρείτε μοναδικά χειροποίητα προϊόντα στα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί παραδοσιακές μέθοδοι όπως αργαλειός, κέντημα κλπ. Η κα Ελένη θα σας εξηγήσει μοναδικές τεχνικές που θα σας ταξιδέψουν χρόνια πίσω στην πολιτιστική μας κληρονομιά!

Το Ζαχαροπλαστείο Γλύκισμα και τον Γιώργο με τα καταπληκτικά γλυκά του! Αρώματα και γεύσεις που θα σε γυρίσουν χρόνια σε εκείνες τις αναμνήσεις όπου η μαμά και η γιαγιά έφτιαχνα γευστικά αριστουργήματα στο σπιτικό!

Τέλος δεν μπορώ να μην αναφέρω το αγαπημένο μου Christine Studios στο Ασκέλι. Γνωρίσαμε την αξιαγάπητη Νυμφοδώρα που μας θύμισε ξανά ποια είναι τα δυνατά στοιχεία του νησιού… η φιλοξενία των ντόπιων! Τα Christine Studios είναι ένα σύμπλεγμα πλήρως εξοπλισμένων και λιτά διακοσμημένων διαμερισμάτων. Σκαρφαλωμένα στην πλαγιά του τουριστικότερου οικισμού του Πόρου στο Ασκέλι, 50μ από την πιο
πολυσύχναστη παραλία του νησιού.

Αυτά λοιπόν για φέτος!

Να είμαστε όλοι καλά και… ραντεβού ξανά του χρόνου στον αγαπημένο μας Πόρο στο Φεστιβάλ Χειροτεχνίας!

Μέχρι τότε; Δημιουργείτε και αφήστε την φαντασία σας να σας ταξιδέψει. Η δημιουργία είναι χαρά είναι ευτυχία!

Πληροφορίες :

email :craft.festival.poros@gmail.com

Facebook :Φεστιβάλ Χειροτεχνίας  ( https://web.facebook.com/Φεστιβάλ-Χειροτεχνίας-Πόρου-450131522407135 )

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ