Παιδί & παπούτσι: πως θα επιλέξουμε παπούτσι για το σχολείο;

Η επιλογή του παπουτσιού για το παιδί μας είναι πολύ σημαντική και πρέπει να δώσουμε προσοχή σε αρκετούς παράγοντες ώστε να κάνουμε την σωστή επιλογή. Μπορεί να φαίνεται εύκολη υπόθεση όμως στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο. Παιδί & παπούτσι: πως θα επιλέξουμε παπούτσι για το σχολείο;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Στο κατάστημα Kokoriko Shoes θα βρείτε ποικιλία και τεχνογνωσία για να κάνετε μια άριστη επιλογή παπουτσιού για το παιδί σας.

Οι ειδικοί μας απαντούν στα πιο συχνά ερωτήματα:

Με ποια κριτήρια πρέπει να διαλέγουμε παπούτσι για το παιδί μας;

Η επιλογή του παπουτσιού για το παιδί μας είναι πολύ σημαντική ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες και πρέπει να δώσουμε προσοχή σε αρκετούς παράγοντες ώστε να κάνουμε την σωστή επιλογή. Μπορεί να φαίνεται εύκολη υπόθεση όμως στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο. Οι γονείς την στιγμή που πρέπει να αγοράσουν παπούτσια για τα παιδιά τους πρέπει να συνδυάσουν αρκετές παραμέτρους ώστε να προχωρήσουν σε καλές αγορές.

 

Πως θα καταλάβουμε ότι το παιδί μας φοράει το παπούτσι που πρέπει;

Το σωστό παπούτσι δεν εμποδίζει το βάδισμα, το τρέξιμο και το παιχνίδι και επιτρέπει την ελεύθερη κίνηση του παιδιού χωρίς διαμαρτυρίες! Επίσης δεν πρέπει να πιέζει το πόδι, ειδικά εμπρός στα δάχτυλα αλλά να μην είναι και πολύ μεγάλο ώστε να τσακίζει κατά το βάδισμα.

 

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει το παιδικό παπούτσι;

Τα παιδικά παπούτσια θα πρέπει να είναι ελαφριά και σταθερά. Επίσης ειδικά για το διάστημα κατά το οποίο το παιδάκι ξεκινά να περπατά, απαιτείται ένα άνετο παπούτσι το οποίο να μη πιέζει το πόδι και τα δάχτυλα.

 

Τι παπούτσια πρέπει να διαλέγουμε για τα μικρά παιδάκια;

Το κάθε παιδί έχει την δική του ανάπτυξη, οπότε αν ένα παιδί κάποιας ηλικίας φοράει ένα συγκεκριμένο μέγεθος ή βολεύεται ένα συγκεκριμένο τύπο ή στυλ δεν σημαίνει ότι το ίδιο θα συμβεί και στο δικό μας! Αυτό το φαινόμενο γίνεται πιο έντονο όσο μεγαλώνουν τα παιδιά.

Πόσα εκατοστά πρέπει να απέχει το δάχτυλο από την άκρη του παπουτσιού;

Το ιδανικό κενό μεταξύ των δακτύλων και της άκρης του παπουτσιού είναι 1 εκατοστό, ωστόσο αποστάσεις μεταξύ 0,5 και 1,5 εκατοστά δεν επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την χρήση.

 

Κάθε πότε αλλάζει το νούμερο παπουτσιού στο παιδί;

Μέχρι το 6ο έτος της ηλικίας του παιδιού θα χρειάζεται παπούτσια κάθε εξάμηνο ή και συχνότερα. Αναλόγως την ανάπτυξη, παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο ακόμα και σε παιδιά άνω των 10 ετών. Συνήθως μετά τα 12 έτη τα παιδιά χρειάζονται νέο μέγεθος ανά 10-14 μήνες. Δείτε ΕΔΩ πως να βρείτε το νούμερο στο παιδικό παπούτσι.

 

Στο κατάστημα σας θα βρούμε ανατομικά παπούτσια;

Στο Κοκορίκο Shoes θα βρείτε από ανατομικά παντοφλάκια καλοκαιρινά και χειμερινά, εώς  οικονομικά αλλά και επώνυμα αθλητικά με ανατομικό πάτο. Επίσης έχουμε πολλές προσφορές σε ανατομικά δερμάτινα για αγόρια και κορίτσια.

 

Πως θα ξέρουμε ότι το παιδί μας φοράει το σωστό νούμερο παπούτσι;

Επιλέγουμε το σωστό νούμερο ώστε να εφαρμόζει σωστά στο πόδι και να του δίνει άνεση στη κίνηση. Σε καμία περίπτωση δεν επιλέγουμε δύο ή τρία νούμερα παραπάνω, με το σκεπτικό να μας “κρατήσουν” για μεγαλύτερο διάστημα. Υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί το παπούτσι λόγω των τσακίσεων αλλά και να χτυπήσει το παιδί όταν το παπούτσι θα μπαινοβγαίνει.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

*Την παραπάνω συνέντευξη θα την βρείτε δημοσιευμένη και στο περιοδικό Sugar Free Press

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ