Όταν ο Άρης βρίσκεται στο Σκορπιό τι γίνεται;

Ο Άρης μπήκε χθες στο Σκορπιό και θα παραμείνει εκεί μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου. Βρίσκεται σε μια δυνατή θέση καθώς είναι ο φυσικός κυβερνήτης του. Όταν ο Άρης βρίσκεται στο Σκορπιό τι γίνεται; – Γράφει ο αστρολόγος Δημήτρης Καμίλλος

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

fullsizerenderpandorastrology – Ο Δημήτρης Καμίλλος σπούδασε και πήρε το πτυχίο της Αστρολογίας από τη Mayo School of Astrology του Λονδίνου και ετοιμάζεται για το μεταπτυχιακό του (MA) πάνω στην Αστρολογία από ιστορική, ανθρωπολογική και φιλοσοφική σκοπιά στο University of Wales Trinity Saint David στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επίσης ενεργειακός θεραπευτής εφαρμόζοντας τα συστήματα Angelic Reiki και  Arcana Therapy που σκοπό έχουν την ολιστική ίαση και εξέλιξη του ανθρώπου με στόχο να έρθει πιο κοντά και να συντονιστεί με την αποστολή της ψυχής του. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να επισκεφθείτε το site pandorastrology(www.pandorastrology.com)


Ο Άρης μπήκε χθες στο Σκορπιό και θα παραμείνει εκεί μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου. Βρίσκεται σε μια δυνατή θέση καθώς είναι ο φυσικός κυβερνήτης του. Οι περισσότεροι ίσως γνωρίζετε πως ο Άρης κανονικά είναι κυβερνήτης του Κριού και πράγματι αυτό ισχύει. Πριν όμως ανακαλυφθούν οι εξωκρόνιοι πλανήτες, κάποιοι κυβερνούσαν πάνω σε δύο ζώδια. Ένας από αυτούς ήταν ο Άρης που κυβερνούσε τον Κριό αλλά και τον Σκορπιό μέχρι που ανακαλύφθηκε ο Πλούτωνας και ανέλαβε αυτός το βασίλειο!

Η φύση του Άρη είναι ξηρή και καυτή σύμφωνα με τα παλιά κείμενα. Αυτό σημαίνει πως η ενέργειά του είναι έντονη και δύσκολο να τη διαχειριστεί κανείς. Αυτή η φύση είναι και ο λόγος που στην κλασική αστρολογία, κατατάσσεται στους δυσμενείς. Με λίγα λόγια, τον Άρη δεν τον συμπαθούμε και πολύ καθώς φέρνει κόντρες, διαμάχες, πόλεμο, διαχωρισμό, επιβολή, διάσπαση κτλ.

Αυτή όμως η εικόνα άλλαξε σιγά σιγά όταν “ανέτειλε” η σύγχρονη αστρολογία που είχε έναν τρόπο να βλέπει τα πράγματα απενοχοποιημένα. Έτσι η κατανόησή μας διευρύνθηκε και ο Άρης πλέον συμβόλιζε μεν όλα αυτά αλλά επειδή αντιπροσωπεύει τη τον τρόπο που επιβάλουμε και εκφράσουμε τη ζωτική μας ενέργεια. Αν την εκφράζουμε αραφινάριστα τότε επιβάλουμε τα θέλω μας χωρίς να νοιαζόμαστε για τους άλλους και έτσι οδηγούμαστε στην τυφλή βία και τη ρήξη. Αν την εκφράζουμε μέσα από πλαίσια, τότε μαθαίνουμε πως να διεκδικούμε μαχητικά αυτό που μας αξίζει και να προστατεύουμε τον εαυτό μας. Ο Άρης είναι η δύναμη της αυτοσυντήρησης και του ενστίκτου. Είναι επίσης η δύναμη του σεξ.

Ο Σκορπιός από την άλλη έχει φύση υγρή και κρύα. Ακριβώς αντίθετη από αυτή του Άρη πράγμα που δε θα περίμενε κανείς αφού είναι φυσικός κυβερνήτης του. Τι γίνεται εδώ;

Ο Σκορπιός εκφράζει και πάλι τη δύναμη του ενστίκτου και των πιο βαθιών μας παρορμήσεων. Είναι το “σημείο” όπου έχουμε επαφή με τις δυνάμεις του Σύμπαντος και για αυτό είναι τόσο δύσκολο να χειριστούμε την ενέργειά του. Είναι και ο λόγος που ο Σκορπιός έχει σχέση με τον θάνατο, τη μεταμόρφωση αλλά και το σεξ. Στην ουσία πρόκειται για τις ίδιες δυνάμεις που αντιπροσωπεύει ο Άρης, ειδωμένες από διαφορετική οπτική γωνία.

Όταν λοιπόν ο Άρης βρίσκεται στο Σκορπιό, όλες οι παραπάνω ενέργειες αυξάνουν σε ένταση. Για αυτό και αυτή την περίοδο τα συναισθήματα μπορεί να είναι πιο έντονα και το πάθος να επικρατεί. Αυξάνεται μέσα μας πολύ περισσότερο η δύναμη της ίδιας της ύπαρξης η οποία μπορεί να εκφραστεί προς τα έξω με επιβολή και διάθεση χειρισμού των καταστάσεων. Αυτός όμως που κρατάει τα ηνία είμαστε εμείς σωστά; Είναι στο χέρι μας πως θα χειριστούμε αυτή τη δύναμη. Σε ένα πιο πρακτικό επίπεδο, μπορεί να είναι μια πολύ καλή περίοδος για τη σχέση μας όπου θα μας οδηγήσει σε βαθύτερα μονοπάτια αν θέλουμε να τα επισκεφτούμε. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια ό,τι δεν έχουμε εκφράσει τόσο καιρό και έτσι να υπάρξουν ρήξεις. Βλέπετε πως η ίδια ενέργεια μπορεί να εκφραστεί με διάφορους τρόπους, σχεδόν αντιφατικούς!

Σε ένα πιο βαθύ επίπεδο, ο Άρης στο Σκορπιό μας δίνει την ευκαιρία να έρθουμε σε στενότερη επαφή με τα σκοτάδια μας και ιδιαίτερα με τις δυνάμεις της μεταμόρφωσης που εκφράζονται στο Σύμπαν μέσω του θανάτου και του σεξ, που είναι οι δύο “πόρτες” από όπου μπαίνουμε και βγαίνουμε στη σκηνή της ζωής. Ποια είναι η σχέση μας με αυτές τις δυνάμεις; Πόσο τις αφήνουμε να μας κατακλύσουν αν αναλογιστούμε τους κοινωνικούς περιορισμούς που γίνονται εύκολα περιορισμοί του μυαλού; Με άλλα λόγια και σε ένα πιο πνευματικό επίπεδο, πόσο αφήνουμε τον εαυτό μας στα χέρια του Θεϊκού για να μεταμορφωθεί. Και μιλάω πάντα πρακτικά! Η μεταμόρφωση μέσα σε ένα ασφαλές δωμάτιο που κάνουμε διαλογισμό δεν είναι ολοκληρωμένη αν δεν εκφραστεί με προκλήσεις στο γήινο πεδίο όπου θα αποδείξουμε έμπρακτα αν τελικά έχουμε αλλάξει.

Ο Άρης στο Σκορπιό λοιπόν μας καλεί, σε αυτό το σημείο του έτους που θεωρείται από παλιά σαν σκοτεινό (με την έννοια ότι κατεβαίνουμε στα εσωτερικά μας σκοτάδια) να επισκεφτούμε την εσωτερική γη. Οι δυνάμεις που επικρατούν είναι εκείνες της διάλυσης με την έννοια ότι το στέρεο και το συμπαγές τώρα υπόκειται σε μια διαδικασία όπου λύνεται στα κομμάτια που το αποτελούν. Έτσι αυτή η περίοδος μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους με τη διάλυση των προτύπων μας και των παγιωμένων αντιλήψεών μας. Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία και ούτε κρατάει λίγο.

Άρης στο Σκορπιό σημαίνει πως είμαστε στην “κοιλάδα του θανάτου”. Σε ένα “υψηλότερο” επίπεδο, αυτό που διαλύεται είναι το εγώ. Αυτή η διαδικασία είναι που οι Αλχημιστές ονομάζουν solutio (διάλυση).

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ