Μακάρι όλα να πάνε καλά

Ένα βιβλίο για την αγάπη που αντιμετωπίζει την πραγματικότητα χωρίς ρομαντικά φίλτρα, για την μητρότητα την τόσο καθοριστική στη ζωή μιας γυναίκας, για την οικογένεια και την φιλία με όλην αυτήν την υποστήριξη που μπορεί να προσφέρει. Μακάρι όλα να πάνε καλά – Γράφει η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

​Το ιδιαίτερα συγκινησιακό θέμα της διαχείρησης του πένθους και της απώλειας, θέμα παγκόσμιο και διαχρονικό ασφαλώς,αποτελεί και την γενεσιουργό αιτία του πρώτου βιβλίου της Carolina Setterwall από την
Σουηδία, το ” Μακάρι να πάνε όλα καλά ”. Ενα βιβλίο αυτοβιογραφικό,
-ως εκ τούτου ιδιαίτερα φορτισμένο- που κέρδισε αμέσως την αποδοχή του κοινού, έγινε διεθνές μπεστ σέλερ και μεταφράστηκε σε 25 γλώσσες.
Σε όλη την διάρκεια του βιβλίου η Καρολίνα απευθύνεται στον Ακσελ τον άντρα που ερωτεύτηκε και αγάπησε, που απέκτησε μαζί του έναν γιο, τον Ακσελ που καληνύχτισε ένα βράδυ χωρίς να τον φιλήσει και το επόμενο πρωί τον αντίκρυσε νεκρό, αφίνοντάς την μετέωρη σ`ένα ανεστραμένο σύμπαν, να προσπαθεί να μάθει από την αρχή πως ν`ανασαίνει,πως να περπατά,πως να ζει ξανά.
Είναι ένα είδος εξομολήγησης αλλά και απολογίας, που θα μας πληροφορήσει για την γνωριμία τους, τον έρωτά τους, το είδος της σχέσης  τους, τους διαφορετικούς χαρακτήρες που ήλθαν και κούμπωσαν ο ένας πάνω στον άλλον. Τις δυσκολίες και τις εντάσεις που κάποιες φορές τους έφεραν στα όρια της αποξένωσης, αλλά χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί η βαθειά τους αγάπη.
Η Καρολίνα μιλά στον Ακσελ για την κάθε στιγμή, ώρα και μέρα που περνά προσπαθώντας να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί πάνω στο κενό της απουσίας του και να δώσει όση περισσότερη φροντίδα μπορεί στον μικρό Ιβαν. Αλλες φορές είναι η κραυγή μιας γυναίκας γεμάτη πίκρα και θυμό κι άλλες η σπαρακτική κραυγή μιας αναφυόμενης ενοχής για όσα δεν είπε και έπρεπε να πεί, για όσα έκανε και δεν έπρεπε να κάνει.
Αλλά ο χρόνος περνά και απλώνει το λυτρωτικό του πέπλο. Οι ημέρες των αναφορών γινονται εβδομάδες και οι εβδομάδες μήνες. Η ζωή δεν μπορεί να σταματήσει.
Ενα τραυματικό γεγονός που μετουσιώνεται σ`ένα όμορφο, συγκινητικό και τρυφερό μυθιστόρημα.
Ενα μυθιστόρημα άμεσο, πολύ προσωπικό και ανελέητα ειλικρινές, που πραγματεύεται ένα δύσκολο θέμα, που σε συγκινεί χωρίς ωστόσο να σε καταθλίβει.
Ενα βιβλίο για την αγάπη που αντιμετωπίζει την πραγματικότητα χωρίς ρομαντικά φίλτρα, για την μητρότητα την τόσο καθοριστική στη ζωή μιας γυναίκας, για την οικογένεια και την φιλία με όλην αυτήν την υποστήρηξη που μπορεί να προσφέρει.
Ο απολογισμός ενός κεφαλαίου της ζωής που πρέπει να κλείσει, για να μπορέσει ν`ανοίξει ένα καινούριο.
Το ”Μακάρι να πάνε όλα καλά” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
 
Καλή ανάγνωση.
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ