Καταργούνται τα sms από τη Δευτέρα 4 Μαΐου- άρση περιοριστικών μέτρων

11 Μαΐου η επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου στα θρανία, από τις 18 τα γυμνάσια και τα λύκεια – Ενδέχεται να ανοίξουν νηπιαγωγεία και δημοτικά την 1η Ιουνίου. Καταργούνται τα sms από τη Δευτέρα 4 Μαΐου- άρση περιοριστικών μέτρων

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Στις 11 Μαϊου η επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου στα θρανία, από τις 18 τα γυμνάσια και τα λύκεια – Ενδέχεται να ανοίξουν νηπιαγωγεία και δημοτικά την 1η Ιουνίου – Η εστίαση ανεβάζει ρολά την 1η Ιουνίου και ανοίξουν τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας – «Στην πρώτη φάση στόχος ήταν να σώσουμε ζωές- τα μέτρα πέτυχαν», είπε ο πρωθυπουργός – Διαβάστε αναλυτικά τα βήματα προς την άρση των περιοριστικών μέτρων

Είμαστε έτοιμοι για να περάσουμε στη 2η φάση των μέτρων είπε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι άξονες της αποκλιμάκωσης

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, παρουσίασε τους βασικούς άξονες της αποκλιμάκωσης των μέτρων.

Από την επόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου, αίρονται οι περιορισμοί στις μετακινήσεις (δεν θα χρειάζεται SMS και έγγραφα), διατηρούνται όμως οι περιορισμοί στη μετακίνηση εκτός νομού.

-Θα επιτρέπεται η ατομική άθληση, αλλά δεν θα ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες.

-Θα αρχίσουν να λειτουργούν μικρά καταστήματα και κομμωτήρια.

-Τη Δευτέρα 11 Μαΐου, θα ανοίξει το υπόλοιπο λιανεμπόριο και την 1η Ιουνίου τα πολυκαταστήματα.

-Από τις 4 Μαΐου θα είναι ανοιχτές για ατομική προσευχή οι εκκλησίες και από 17 Μαΐου, θα μπορούν οι πιστοί να συμμετέχουν, στη Θεία Λειτουργία, πάντα με τήρηση των κανόνων.

-Τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου θα αρχίσουν στις 11 Μαΐου και οι υπόλοιπες τάξεις Λυκείου και Γυμνασίου μια εβδομάδα μετά. Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά και ενδέχεται να ανοίξουν την 1 Ιουνίου, μόνο αν το επιτρέψουν οι συνθήκες

-Την 1η Ιουνίου ξεκινά η δραστηριότητα στον τομέα της εστίασης, με όρους και θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία.

-Μέσα στον Ιούνιο θα επιτραπεί η υπόλοιπη οικονομική δραστηριότητα, ωστόσο είναι απίθανο να επιτραπούν συναθροίσεις, συναυλίες και αθλητικά γεγονότα με θεατές.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι πολιτεία και πολίτες οφείλουμε να συνεχίσουμε τον πόλεμο με τον αόρατο εχθρό και το κράτος θα είναι σε μόνιμη επιφυλακή.

“Επιστρέφουμε αλλά προσέχουμε. Πάνω απ’ όλα μένουμε ασφαλείς. Στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε”, κατέληξε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ