Βάψιμο πασχαλινών αυγών DIY

5 διαφορετικοί τρόποι να βάψετε τα αυγά σας φέτος το Πάσχα μαζί με τα παιδιά σας. Βάψιμο πασχαλινών αυγών DIY

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Κάθε χρόνο μικροί και μεγάλοι περιμένουν με χαρά να έρθουν οι μέρες που θα βάψουμε τα πασχαλινά αυγά και θα τσουγκρίσουμε να δούμε ποιος θα βγει νικητής. Έτσι και φέτος το Πάσχα πλησιάζει και παρότι βρισκόμαστε σε καραντίνα, αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να τηρήσουμε τις παραδόσεις έστω και κεκλεισμένων των θυρών. Τα σούπερ μάρκετ όπως το Lidl, o ΑΒ και ο Μασούτης, έχουν αρχίσει ήδη να γεμίζουν τα ράφια τους με έτοιμα βαμμένα αυγά και με βαφές αυγών στο κλασσικό κόκκινο χρώμα αλλά και σε πολλά άλλα όπως πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και μπλε. Διαθέτουν επίσης αυτοκόλλητα για να τα διακοσμήσετε. Βάψιμο πασχαλινών αυγών!

Αν ωστόσο εσείς θέλετε φέτος να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα μπορείτε να βάψετε τα αυγά σας με έναν διαφορετικό τρόπο όπως αυτοί που θα δείτε παρακάτω:

Με λουλούδια και φύλλα

Ο πρώτος τρόπος είναι αρκετά απλός και διαδεδομένος. Θα χρειαστείτε βαφή αυγών που μπορείτε να βρείτε σε προσφορά στο Lidl φυλλάδιο ή στον ΑΒ, ένα παλιό καλσόν, λουλούδια και φύλλα και φυσικά αυγά. Διαλέξτε μαζί με τα παιδιά σας φύλλα και λουλούδια (όχι μεγαλύτερα από το αυγό) και τοποθετήστε τα με προσοχή πάνω στα αυγά. Στη συνέχεια κάθε αυγό δέστε το μέσα σε ένα κομμάτι από καλσόν και βάλτε τα όλα μέσα στην κατσαρόλα με τη βαφή ακολουθώντας τις οδηγίες. Όταν τα βγάλετε θα διαπιστώσετε πως κάθε αυγό θα έχει πάνω του ένα ωραίο αποτύπωμα από το λουλουδάκι ή το φυλλαράκι που διαλέξατε.

Με φυτικές βαφές

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Πολλά από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά αποτελούν φυτικές βαφές. Κάποια από αυτά είναι το παντζάρι, τα κρεμμύδια, το κόκκινο λάχανο, ακόμα και ο κουρκουμάς. Αν θέλουμε λοιπόν να βάψουμε τα αυγά μας με φυσικό τρόπο και αποφεύγοντας τα χημικά ο τρόπος είναι ίδιος για όποιο υλικό και αν χρησιμοποιήσουμε. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το παντζάρι, τον κουρκουμά ή όποιο υλικό διαλέξουμε. Κατόπιν σουρώνουμε το νερό, του προσθέτουμε ξύδι (το οποίο βοηθάει στην σταθεροποίηση του χρώματος) και τελευταία προσθέτουμε τα αυγά που έχουμε ήδη βράσει.

Με μαρκαδόρους και κηρομπογιές

Μπορούμε αν θέλουμε να αφήσουμε τους μικρούς μας φίλους να δημιουργήσουν. Υπάρχουν στο εμπόριο μαρκαδόροι τροφίμων που δεν έχουν χημικά και δεν κινδυνεύουμε αν τα φάμε. Αν δε βρούμε τους συγκεκριμένους μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά μας να ζωγραφίσουν με χρώματα όπως νερομπογιές, μαρκαδόροι και κηρομπογιές κάποια από τα αυγά που θα χρησιμοποιήσουμε καθαρά ως διακοσμητικά στο τραπέζι μας.

 

Με αφρό ξυρίσματος

Ένας πολύ έξυπνος τρόπος που θα δώσει ένα μοναδικό αποτέλεσμα στα αυγά σας και θα τα κάνει να μη μοιάζουν με κανενός άλλου είναι να τα βάψετε με αφρό ξυρίσματος και χρώματα ζαχαροπλαστικής. Όπως θα δείτε και στο βίντεο ΒΑΦΟΝΤΑΣ ΑΥΓΑ ΜΕ ΑΦΡΟ ΞΥΡΙΣΜΑΤΟΣ η διαδικασία είναι αρκετά απλή και γρήγορη ενώ σίγουρα οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν πολύ παίζοντας με τα χρώματα και τον αφρό!

 

Στολισμός

Όπως και αν επιλέξετε να βάψετε φέτος τα αυγά σας, μπορείτε να τα διακοσμήσετε από πάνω με ένα σωρό τρόπους όπως με μαρκαδόρους, κορδέλες κ.α. Με μικρά μπαλάκια από βαμβάκι θα φτιάξετε ωραία προβατάκια ενώ αν τα βάψετε ριγέ και προσθέσετε σύρμα πίπας για κεραίες θα έχετε ωραίες μελισσούλες. Αν θέλετε μπορείτε να ζωγραφίσετε φατσούλες emoji στα αυγά που βάψατε κίτρινα με τον κουρκουμα με μαρκαδόρους, τα αρχικά του ονόματός σας ή και ευχές για Καλό Πάσχα!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ