Η τέχνη της δημιουργίας αναμνήσεων

Είναι ένα βιβλίο γραμμένο με αίσθημα και ζεστασιά, πλημμυρισμένο από χαρούμενες κι ευτυχισμένες αναμνήσεις ανθρώπων απ`όλον τον κόσμο που συγκέντρωσε ο συγγραφέας στο πλαίσιο της Μελέτης Ευτυχισμένης Ανάμνησης. Η τέχνη της δημιουργίας αναμνήσεων – Γράφει η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Ο Μάικ Βάικινγκ είναι Δανός ερευνητής-συγγραφέας και ιδρυτής του Ινστιτούτου Έρευνας Ευτυχίας. Θεωρείται από τους Τimes ως ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Στο τελευταίο βιβλίο του
”Η Τέχνη της Δημιουργίας Αναμνήσεων”, υποστηρίζει ότι οι όμορφες στιγμές χτίζουν τον δρόμο για την ευτυχία.
Ο Βάικινγκ θεωρεί ότι θα πρέπει να κάνουμε πράγματα στο παρόν που θα μας χαρίζουν χαρούμενες στιγμές και ενδιαφέρουσες εμπειρίες ενώ θα δημιουργούν μια όμορφη ανάμνηση στο μέλλον. Θα πρέπει, δηλαδή, να χτίζουμε αναμνήσεις και μάλιστα να προγραμματίζουμε το χτίσιμό τους.
Μας δίνει , λοιπόν, οδηγίες και συμβουλές, – συμβουλές εμπλουτισμένες με πολλές μελέτες και επιστημονικά πειράματα που έχουν γίνει ανά τον κόσμο, για την λειτουργία της μνήμης -, για τον τρόπο που μπορούμε να δημιουργούμε ευτυχισμένες αναμνήσεις, αλλά και πώς να τις διατηρούμε στην μνήμη μας.
Θα μας μιλήσει για την  Δύναμη της πρώτης φοράς, για Ορόσημα και στιγμές με Νόημα, για το φαινόμενο Αποκορύφωμα -Τέλος, για το τεστ των 10 ετών, για ημερολόγια, φωτογραφίες και ενθύμια, για την Τέχνη του να θυμάσαι αλλά και την Τέχνη του να ξεχνάς.
Είναι ένα βιβλίο γραμμένο με αίσθημα και ζεστασιά, πλημμυρισμένο από χαρούμενες κι ευτυχισμένες αναμνήσεις ανθρώπων απ`όλον τον κόσμο που συγκέντρωσε ο συγγραφέας στο πλαίσιο της Μελέτης Ευτυχισμένης Ανάμνησης.
Εικόνες, γεύσεις, μυρωδιές, πρωτόγνωρες εμπειρίες, ανατολές και ηλοβασιλέματα, βουτιές σε λίμνες κι ακρογιάλια, ταξίδια, σκαρφαλώματα και πεζοπορίες, κρυστάλλινα νερά κι απόκρημνες πλαγιές, γάμοι, βαφτίσια και Κυριακάτικα τραπεζώματα, αναμνήσεις συγκινητικές, αναμνήσεις κωμικές, όμορφες αναμνήσεις από κάθε γωνιά της γης. Αναμνήσεις που μας συνδέουν με το παρελθόν, και μας βοηθούν να διατηρήσουμε την ψυχική μας ισορροπία και να χτίσουμε ένα ευτυχισμένο μέλλον.
Πριν μερικά χρόνια ο άνδρας μου είχε πει μια φράση που νομίζω συμπυκνώνει το νόημα αυτού του βιβλίου.
           ” Κι όταν φθάσει η στιγμή να ξαργυρώσεις τις αναμνήσεις
            θα θλίβεσαι που δεν ξόδεψες πιότερο χρόνο
            για να τις μαζέψεις ”.
 
 
Η Τέχνη της Δημιουργίας των Αναμνήσεων κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.
​Καλή ανάγνωση.
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ