25 προτάσεις στο παιδικό βιβλίο για φέτος το καλοκαίρι!

    Παιδικά βιβλία για μικρά και μεγάλα παιδιά για τις καλοκαιρινές μας διακοπές! 25 προτάσεις στο παιδικό βιβλίο για φέτος το καλοκαίρι!

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

    Photo by cottonbro

    Τι θα διαβάσουμε φέτος καλά μου παιδάκια; Σας έχω προτάσεις για τα παιδιά σας, που είμαι σίγουρη ότι θα κερδίσουν και τους πιο δύσκολους μικρούς αναγνώστες! Πάμε να τις δούμε αναλυτικά μία προς μία!

    Σου λέω αντίο! Σου λέω γεια! – Εκδόσεις Διόπτρα

    Ένα λυπημένο αντίο κρύβει ένα χαρούμενο γεια.

    Κι όταν λέμε αντίο στις μεγάλες βόλτες, στις πεταλούδες και στον ήλιο… λέμε γεια στη νύχτα, στις πυγολαμπίδες και στα αστέρια! Γιατί κάθε αντίο… πάντα φέρνει ένα γεια.

    Ένα βιβλίο για τις αλλαγές στη ζωή των παιδιών, την προσαρμογή και πόσο όμορφα πράγματα μπορεί να φέρει μια νέα αρχή.

     

     

     

     


    Το όνομά του ήταν Ρόκο και δεν ήταν μια συνηθισμένη βόλτα – Once upon a book

    Ξεκίνησε ένα Σαββατιάτικο πρωινό για την καθιερωμένη βόλτα στο παζάρι… Το όνομά του ήταν Ρόκο και ήρθε η ώρα να ψάξει για το ονειροκούμπι. Δυσκολεύεται να το βρει… Ποιος θα τον βοηθήσει; Τι είναι όλες αυτές οι κορδέλες; Γιατί χρειάζεται  να ξεφορτωθεί κάποιες από αυτές; Θα τα βγάλει πέρα στον τσακωμό με τα άλλα ελάφια; Πώς είναι άραγε να αλλάζεις; Πόσο θάρρος χρειάζεται; Ποιος είναι ο μάγος του Δάσους και ποιος ο ρόλος του σε αυτήν την περιπέτεια; Η φύση θα κάνει το θαύμα της και θα συνωμοτήσει στην θεϊκή πορεία της ζωής προς την ωρίμανση και την ενηλικίωση, σε ένα ταξίδι με σύμμαχους τη φύση, το συναίσθημα και τη δύναμη της ψυχής.

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!


    Πολυάννα – Εκδόσεις Μίνωας

     

    Όταν η εντεκάχρονη Πολυάννα έχασε και τους δύο γονείς της, την ανέλαβε η αδερφή της μητέρας της. Το κοριτσάκι δεν περίμενε με τίποτα πως η θεία Πόλι, που θα τη φιλοξενούσε αποδώ κι εμπρός, θα ήταν τόσο ιδιότροπη και αυστηρή. Όμως, η Πολυάννα βρίσκει παρηγοριά σε ένα παιχνίδι που έπαιζε με τον μπαμπά της, στο «παιχνίδι της χαράς», σύμφωνα με το οποίο σε καθετί που μας συμβαίνει, υπάρχει κάτι καλό που μπορεί να μας κάνει χαρούμενους. Έτσι σιγά σιγά μεταφέρει στη θεία της τον ενθουσιασμό και τη χαρά της. Κι εκείνη αρχίζει να αλλάζει…

    Η Πολυάννα γράφτηκε το 1913 και θεωρείται το πιο γνωστό μυθιστόρημα της Ελεάνορ Πόρτερ. Η συγγραφέας μάς ξεναγεί στον κόσμο της αθωό­τητας ενός παιδιού, του οποίου η θετική ενέργεια έχει τη μυστική δύναμη να απαλύνει τις πιο θλιβερές κοινωνικές και προσωπικές καταστάσεις.


    Ένα δέντρο για μένα – Ελληνοεκδοτική

    Ο μικρός ήρωας έπρεπε να φτιάξει το δέντρο της οικογένειάς του.
    Έτσι, ξεκίνησε με τη γιαγιά του
    ένα ταξίδι στον χρόνο μέσα από φωτογραφίες.
    Είδε τους γονείς του και τους θείους του παιδιά,
    τη γιαγιά και τον παππού νέους,
    φαντάστηκε τον εαυτό του στο μέλλον…
    Ανακάλυψε μια άλλη διάσταση του χρόνου,
    αυτή που περνά μέσα από τις γενιές των ανθρώπων.

    Ένα βιβλίο για το δέντρο της ζωής και τις ρίζες της οικογένειας.

     

     


    Το σκιάχτρο – Εκδόσεις Μεταίχμιο

    Όλα τα ζώα ξέρουν καλά ότι δεν πρέπει να τα βάζουν με το γέρικο Σκιάχτρο. Όταν όμως ένα μικρό, τρομαγμένο κοράκι πέφτει από τον ουρανό, το Σκιάχτρο κάνει κάτι αναπάντεχο… Το σώζει! Σύντομα ένας στενός δεσμός αναπτύσσεται ανάμεσα στους δύο αταίριαστους φίλους. Είναι όμως αρκετά δυνατός για να αντέξει στον χρόνο;

    Μια υπέροχη, τρυφερή ιστορία από τους μοναδικούς Αδερφούς Φαν και τη δημοφιλή συγγραφέα Μπεθ Φέρι, για την αξία της φιλίας και της αλληλεγγύης.

     

     

     


    ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟ! – Εκδόσεις Ψυχογιός

    Σσσς! Κάνε πολλή πολλή ησυχία! Ο άτακτος δράκος επιτέλους κοιμήθηκε. Αλλά κάθε που γυρνάει η σελίδα, ο αέρας κλείνει την πόρτα με ένα ΜΠΑΜ! Άραγε τότε ο δράκος ξυπνάει; Δημιουργήστε μια γλυκιά, νανουριστική ατμόσφαιρα για
    τα παιδιά σας, διαβάζοντας αυτή τη διαδραστική ιστορία με έναν δράκο που δε θέλει να κοιμηθεί. Τα μικρά σίγουρα θα συνδεθούν μαζί του!

     

     

     

     


    Το μεγάλο ταξίδι στο ποτάμι – Εκδόσεις Διόπτρα

    Η Μπάνι έχει χάσει το παιχνίδι της!

    Το παπάκι με την κόκκινη κορδέλα παρασύρεται από τα νερά του ποταμού και ξεκινά το μεγάλο ταξίδι του. Τα τρία κουνελάκια παίρνουν τη βαρκούλα τους και αναζητούν το χαμένο παπάκι.

    Σε αυτό το υπέροχο ταξίδι στο ποτάμι θα περάσουν μέσα από καταρράκτες, δάση, πολύβουα λιμάνια και θα καταλήξουν στην ανοιχτή θάλασσα.

    Ένα υπέροχο βιβλίο για το ταξίδι του νερού στη φύση και τον ρόλο που παίζει στη ζωή μας!

     

     


    Μπαμπά, σε αγαπώ! – Εκδόσεις Μίνωας

     

    Μπορεί στ’ αλήθεια ένας μπαμπάς να χαμογελάει περισσότερο και να κατσουφιάζει λιγότερο; Μπορεί να χαρίσει χρόνο στο «λουλούδι του», στην κόρη του, και να μην αφήσει τις αναποδιές να μπαίνουν στη μέση; Οι στιγμές και οι συνήθειες αλλάζουν όταν εκείνη ταρακουνάει τα νερά, διεκδικεί και απαιτεί την παρουσία του. Ένας όμορφος κόσμος ξετυλίγεται με άξονα τον πιο ισχυρό δεσμό, εκείνον του πατέρα και της κόρης. Μια ιστορία γεμάτη τρυφερότητα κι αγάπη για την πιο ζεστή αγκαλιά του κόσμου.

     

     

     


    Καλεσμένοι στο σπίτι – Ελληνοεκδοτική

     

    «Λουκά, με αυτά που κάνεις θα μείνεις μόνος!»
    μου είπε μια μέρα η μαμά.
    Πήρα το ύφος του μετανιωμένου παιδιού.
    Παλιά έπιανε αμέσως. Εκείνη τη μέρα, όχι.
    «Στο δωμάτιό σου, τώρα!» μου φώναξε
    κι εγώ, απλώς, εξαφανίστηκα.
    Μόλις είχε φύγει από το σπίτι η νονά μου.
    Μα πού να ήξερα ότι τα χέρια μου είχαν σοκολάτα;
    Ήμουν σίγουρος ότι τα είχα σκουπίσει.
    Εγώ να την αγκαλιάσω ήθελα μόνο.
    Μανία κι αυτή να φοράει λευκά ρούχα την άνοιξη…

     


    Χαρούμενος ονειροπόλος – Εκδόσεις Μεταίχμιο

    «Μερικές φορές ο κόσμος μού λέει:
    Κάτσε ήσυχα. Μη μιλάς. Πρόσεχε. Συγκεντρώσου.
    Όμως τα όνειρά μου κάνουν του κεφαλιού τους…»

    Σε πείσμα ενός κόσμου που μας παροτρύνει να καθόμαστε ήσυχα, να ακολουθούμε τους κανόνες, να ζωγραφίζουμε χωρίς να βγαίνουμε από το περιθώριο, ο αγαπημένος Πίτερ Ρέινολντς στέκεται στην αξία όλων εκείνων των στιγμών που το μυαλό και το πνεύμα μας ταξιδεύουν ελεύθερα και αφηνόμαστε στις ονειροπολήσεις μας. Με το μοναδικό του στιλ, θυμίζει στους μικρούς αναγνώστες πόσο σημαντικά είναι τα όνειρά τους και τους ενθαρρύνει να είναι ο εαυτός τους, να βρίσκονται σε επαφή με τη δημιουργική πλευρά τους και να μην πάψουν ποτέ να ονειρεύονται!

    Για το βιβλίο υπάρχει διαθέσιμο πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.


    Η ΜΥΡΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ – Εκδόσεις Ψυχογιός

     

    Η Μυρτώ µπορεί να είναι µικρή, όµως έχει ΜΕΓΑΛΑ ΣΧΕΔΙΑ…Γνωρίστε την εκπληκτική Μυρτώ – µια περιπετειώδη µύγα που ονειρεύεται να σκαρφαλώνει σε ψηλά βουνά.
    Αυτό το θετικό βιβλίο µε τις υπέροχες εικόνες θα εµπνεύσει µικρούς και µεγάλους αναγνώστες να ακολουθούν την καρδιά τους και να µη δειλιάζουν µπροστά σε νέες προκλήσεις.

     

     

     

     


    Το Κάτι τι; – Εκδόσεις Διόπτρα

    Το Κάτι τι;

    Ο χειμώνας έφτασε στη Μελισσούπολη και τα μελισσάκια αρχίζουν να ξεμένουν από τροφή. Μια μέρα το καπάκι της Kυψέλης ανοίγει και ένα λαμπερό φως απλώνεται παντού. Ένα γιγάντιο Κάτι εμφανίζεται αφήνοντας ένα παράξενο ζυμάρι, κλείνει ο καπάκι και εξαφανίζεται. Τα μελισσάκια τρομοκρατούνται. «Τι ήταν αυτό;» «Τι θέλει από εμάς;» «Λέτε να ξανάρθει;» Οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή μέσα στην Κυψέλη.

    «Θέλει να μας καταστρέψει», είπε ο Φώντας ο Φρουρός.
    «Θέλει να μας βοηθήσει», δήλωσε ο Φρίξος ο Κηφήνας.
    «Θέλει να μας μάθει», κατέληξε η Ράνια η Παραμάνα.

    Θα αφήσει ο Μίλτος και η Μελίνα να καταστραφεί η Κυψέλη ή τελικά θα επικρατήσει η λογική;
    Ίσως όμως χρειάζεται κι ένα μικρό βήμα πίστης για να προχωρήσουν παρακάτω.

    Ένα βιβλίο για τον σεβασμό στις απόψεις των άλλων, τη σχέση λογικής και πίστης, αλλά και πώς αντιμετωπίζουμε τον φόβο σε καθετί άγνωστο.


    Οδός Αλκυόνης – Ελληνοεκδοτική

    Μια όμορφη αλκυόνα, μετά από μια φθινοπωρινή μπόρα,
    τσαλαβουτά ξανά και ξανά τα λεπτά της πόδια στη μουσκεμένη άμμο.
    Ξαφνικά, ΜΠΑΜ! σκοντάφτει επάνω στο τραχύ κέλυφος του Στρατή,
    ενός σαλιγκαριού που θαύμαζε το ουράνιο τόξο.
    Όταν ο Στρατής αντιλαμβάνεται ότι το αδέξιο πλάσμα
    που διέκοψε τις πολύχρωμες σκέψεις του ήταν μία αλκυόνα,
    αναρωτιέται γιατί αυτή προτιμά να «σέρνεται» κάτω στη γη
    από το να πετά ψηλά!

    Πώς θα αισθανθεί ο Στρατής όταν, αρκετή ώρα μετά τη συνάντησή τους,
    θα κοιτάξει την αλκυόνα βαθιά μέσα στα μάτια
    και θα καταλάβει πως, ενώ τον κοιτούσε, δεν τον έβλεπε;
    Η τυχαία συνάντησή τους θα γίνει η απαρχή μιας ξεχωριστής φιλίας
    με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του κάθε πλάσματος.


    Ζαχαροπλαστική και πόλεμος – Το ημερολόγιο μιας youtuber – Εκδόσεις Μεταίχμιο

     

    Στιγμές από το ημερολόγιο της Νίκι, μαθήτριας γυμνασίου, youtuber, ανερχόμενης σεφ ζαχαροπλαστικής και πολύ ερωτευμένης με τον Λίαμ. Ποιος θα κερδίσει στον διαγωνισμό για το δημοφιλέστερο κανάλι στο youtube και ποιος προσπαθεί να σαμποτάρει τη Νίκι και την ομάδα της; Και πάνω απ’ όλα: θα βρει η ντροπαλή Νίκι το θάρρος να εξομολογηθεί στον Λίαμ τον έρωτά της;

    Νεανικούς προβληματισμούς και σύγχρονη γλώσσα που θυμίζει internet chat, εφηβικές ανησυχίες και καταστάσεις χαβαλέ, μπόλικο χιούμορ και ακόμα περισσότερες γλυκές συνταγές έρχεται να μας προσφέρει το καινούριο βιβλίο της Ουλρίκε Ράιλανς, συγγραφέα της επιτυχημένης σειράς «Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ».

     


    ΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΩ – Εκδόσεις Ψυχογιός

     

    Τη µαµά µου αγαπώ τόσο πολύ, είναι γλυκιά, καλή και τρυφερή. Μια όµορφη ιστορία για τη µοναδική σχέση ανάµεσα στη µητέρα και στο παιδί της.

    Τη µαµά µου αγαπώ τόσο πολύ, είναι γλυκιά, καλή και τρυφερή. Μια όµορφη ιστορία για τη µοναδική σχέση ανάµεσα στη µητέρα και στο παιδί της.

     

     

     


    Μια θάλασσα πλαστικά – Εκδόσεις Διόπτρα

    Όταν μια βροχή από πλαστικά καλαμάκια διέκοψε το μάθημα στην τάξη του βυθού, οι ψαρομαθητές τρόμαξαν! Τότε ο κύριος Χταπόδης τους παρότρυνε να μαζέψουν τα καλαμάκια και να βγουν στη στεριά για να ζητήσουν βοήθεια.
    Στον δρόμο τους συνάντησαν έναν ιππόκαμπο που είχε τυλιγμένη στην ουρά του μια μπατονέτα, μια χελώνα που είχε μπλεχτεί σε ένα δίχτυ, ένα δελφίνι που είχε καταπιεί σκουπίδια και άλλα ζωάκια που δυσκολεύονταν να κολυμπήσουν.
    Όλα φαίνονταν να τα έχουν χαμένα… Ήταν τόσο πολλά τα σκουπίδια στη θάλασσα, που ακόμα και τα παιδιά δεν ήξεραν τι να κάνουν… Ο κύριος Χταπόδης όμως τα είχε σκεφτεί όλα!

    Ένα βιβλίο για την προστασία του πλανήτη και την αξία της συνεργασίας για έναν κοινό σκοπό.


    Σκέψου όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν – Εκδόσεις Μεταίχμιο

    ΣΤΟΠ! Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑ.
    ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ 1879, ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΙΣ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ.

    Από τη στιγμή αυτή, ο χρόνος γίνεται σχετικός. Γεννιέται ο μικρός Άλμπερτ Αϊνστάιν, που με τις θεωρίες του θα μας κάνει να δούμε τον κόσμο από μια νέα σκοπιά.

    Ταξιδεύοντας στο παρελθόν, θα εξερευνήσεις το μυαλό του σπουδαίου Γερμανού επιστήμονα και θα ανακαλύψεις από πού προέρχεται η μεγαλοφυΐα του και πώς συνδέεται με το πάθος, τις τέχνες, τη φαντασία και τη διαίσθηση: μέσα από τον τρόπο σκέψης του Αϊνστάιν, θα μάθεις να αξιοποιείς με τον καλύτερο τρόπο το δικό σου μυαλό.

    Το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο αφηγήσεις, δραστηριότητες και παιχνίδια, για να ανακαλύψεις πώς μπορείς να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου στην έρευνα, τη λογική, την επιστημονική μέθοδο, το πάθος και την αποφασιστικότητα, στα ίχνη του πιο έξυπνου επιστήμονα όλων των εποχών.


    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΘΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ – Εκδόσεις Ψυχογιός

     

    Τι γίνεται όταν ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ο ΜΠΑΜΠΑΣ σου;
    Ο μπαμπάς μου πλέον περνάει όλη του την ημέρα στο σπίτι και μας έχει ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ. ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ φαγητά που ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ, μπερδεύει τα άπλυτα ρούχα και έχει την απαίτηση να καθαρίζω το δωμάτιό μου ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ. Δε μαζεύει καν τις λερωμένες κούπες μου!
    Και το χειρότερο απ’ όλα; Αποφάσισε ότι είμαι ο καινούριος ΚΟΛΛΗΤΟΣ του και μου ΜΙΛΑΕΙ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ. Πρέπει να τον σταματήσω, αλλά ΠΩΣ;

     

     

     


    Το μυστηριώδες παιχνίδι – Εκδόσεις Διόπτρα

     

    Ένα μυστηριώδες επιτραπέζιο παιχνίδι έχει γοητεύσει τους πάντες. Είναι τόσο εθιστικό, που η Τζούλια και ο Ντιέγκο δεν μπορούν να ξεκολλήσουν! Και τώρα θα βρεθούν αντιμέτωποι σε ένα πρωτάθλημα παγκόσμιου επιπέδου. Θα είναι η τελική παρτίδα;

    Αυτά είναι τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ!
    Κανείς δεν παίζει πια Fortnite και ακόμα και οι παππούδες έχουν ξεχάσει το τάβλι για να αφοσιωθούν στο νέο παιχνίδι!
    Αυτά είναι τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ!
    Για να ολοκληρώσεις την τελική παρτίδα, πρέπει να μπεις μέσα στο ταμπλό.
    ΕΔΩ ΜΥΡΙΖΕΙ… ΜΥΣΤΗΡΙΟ!

     


    Ξεκίνα με μια λέξη – Εκδόσεις Μεταίχμιο

     

    Από τον μπεστσελερίστα συγγραφέα των βιβλίων Η τελεία και Πες κάτι! Πίτερ Ρέινολντς, το βιβλίο αυτό σε παρασέρνει σε ένα δημιουργικό ταξίδι αναζήτησης των λέξεων που εκφράζουν πιο σωστά όσα έχεις στον νου και στην καρδιά σου. Είτε είσαι ένας εκκολαπτόμενος συγγραφέας είτε ένας πεπειραμένος τεχνίτης του λόγου, το βιβλίο αυτό θα σε ωθήσει να συλλέξεις λέξεις, να τις συνδυάσεις με απρόσμενους τρόπους και να διαπιστώσεις και μόνος σου πώς γεννιούνται καινούριες ιδέες, ποιήματα, χαρακτήρες και ιστορίες.

     

     

     


    ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΜΕ ΤΙΡΑΝΤΕΣ – Εκδόσεις Ψυχογιός

     

    Στους πρόποδες του όρους Πινέλο, στο μακρινό Χρωματιστάν, απλώνεται σαν πολύχρωμη θάλασσα η πεδιάδα των χρωμάτων! Εκεί ζουν οι μοναδικοί στον κόσμο ελέφαντες με τιράντες, οι ηρωικοί προστάτες των χρωμάτων ολόκληρου
    του πλανήτη.
    Ο Μπάμπου με τη δύναμη του μπλε, η Μούμου με την ταχύτητα του κόκκινου και ο Κίνγκο με τα φτερά του κίτρινου είναι πάντα έτοιμοι να σώσουν τα χρώματα από κάθε απειλή και να τα διατηρήσουν όμορφα και λαμπερά.
    Η περιπέτειά τους ξεκινά όταν οι ταχυδρομικές μέλισσες ενημερώνουν τους τρεις ελέφαντες με ένα μήνυμα

     

     


    Ξεκίνα με μια τελεία – Εκδόσεις Μεταίχμιο

     

    Αν μπορείς να κάνεις μια τελεία, τότε είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις ένα δημιουργικό ταξίδι. Αντλώντας έμπνευση από το μπεστ σέλερ βιβλίο του Η τελεία, ο Πίτερ Ρέινολντς ξεκινάει ζητώντας από τον αναγνώστη να κάνει μόνο μια τελεία και να υπογράψει κάτω από αυτήν. Στις επόμενες σελίδες, τον ενθαρρύνει να δοκιμάσει παραλλαγές αυτής της τελείας: μεγάλες τελείες, μικρές τελείες, χρωματιστές τελείες, τελείες τοποθετημένες τακτικά ή σκόρπιες εδώ κι εκεί. Έπειτα περνάει σε άλλες δραστηριότητες, προσπαθώντας να κάνει τον αναγνώστη να ξεπεράσει την ανάγκη για τελειότητα, να χαλαρώσει και να αφήσει να βγει η δημιουργικότητά του. Είτε κάνεις τα πρώτα σου δειλά βήματα είτε είσαι πεπειραμένος καλλιτέχνης που χρειάζεται λίγη έμπνευση, αυτό το ημερολόγιο είναι για σένα!

     


    ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΩ – Εκδόσεις Ψυχογιός

     

    Τον µπαµπά µου αγαπώ γιατί είναι χαρωπός, γκαφατζής, καλοσυνάτος µα και τόσο τρυφερός. Μια όµορφη ιστορία για την υπέροχη σχέση ανάµεσα στον πατέρα και το παιδί του.

     

     

     

     

     


    Αλλάζουμε πίστα, ανεβαίνουμε επίπεδο – Εκδόσεις Μεταίχμιο

    Ο Αχιλλέας είναι ένα παιδί της γενιάς του: ονειρεύεται τη μέρα που θα είναι μόνος στο σπίτι, μπροστά στον υπολογιστή του, να ανταγωνίζεται στις πίστες με τους διαδικτυακούς του φίλους. Μόνο όταν βρίσκεται στο χωριό για διακοπές αλλάζει συνήθειες: Παρέες, βόλτες, εξερεύνηση, πραγματικές περιπέτειες. Καθόλου δεν του κακοφαίνεται να είναι χωρίς υπολογιστή ή κινητό. Ιδίως τώρα που ανήκει στη «Συντροφιά της Φυσικής Περιπέτειας», όπως ονομάζει την καλοκαιρινή του παρέα. Φέτος, όμως, εκτός από φανταστικές περιπέτειες έρχεται αντιμέτωπος και με πραγματικές ανησυχίες: ο φίλος του ο Κωστής τον ενημερώνει για τις δραματικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στον πληθυσμό των εντόμων, και έτσι μια διαφορετική περιπέτεια ξεκινά. Ο Αχιλλέας αρχίζει να ψάχνει το ζήτημα, γίνεται ειδικός στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, μαθαίνει για την Γκρέτα και τις μαθητικές απεργίες της Παρασκευής και αποφασίζει να χρησιμοποιήσει την πραγματική δύναμη του κυβερνοχώρου για να ενημερώσει και να οργανώσει σχέδια για δράση με φίλους, γνωστούς, συμμαθητές και συμμαθήτριες ενάντια στον κίνδυνο που απειλεί τον πλανήτη και τη ζωή μας!


    Ο ΜΠΑΜΑΣ ΜΟΥ – Εκδόσεις Ψυχογιός

    «Τι θα φάμε σήμερα, μπαμπά;»
    «Πένες αλά μπαμάς!»
    «Τι είναι αυτό πάλι;»
    «Πένες με κολοκυθάκια».
    «Μπαμπά, έχεις φτιάξει ξανά πένες με κολοκυθάκια;»
    «Άλλες δυο φορές όταν ήμουν μπαμπάς».
    «Και τότε τι πένες ήταν;»
    «Αλά μπαμπάς!»
    «Πώς ήταν όταν ήσουν μόνο μπαμπάς;»

    Πώς είναι άραγε να ζουν δυο παιδιά μόνο με τον μπαμπά τους;
    Ο ήρωας της ιστορίας μας διηγείται οικογενειακές στιγμές δοσμένες με χιούμορ, που δείχνουν πόσο ξεχωριστή είναι η οικογένειά του.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ