Οι επτά θάνατοι της Εβελιν Χαρντκαστλ

O Stuart Turton μας καλεί να επισκεφτούμε έναν μυστηριώδη κόσμο.​ Το βιβλίο τιμήθηκε με το βραβείο COSTA 2018 και μεταφράστηκε σε 28 γλώσσες. Οι επτά θάνατοι της Εβελιν Χαρντκαστλ – Γράφει η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Λαμβάνουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε
                     στην οικία Μπλάκχιθ σε
                     χορό μεταμφιεσμένων.
 
             Οι οικοδεσπότες, οικογένεια Χαρντκάστλ
   Λόρδος Πίτερ Χαρντκάστλ και Λαίδη Ελενα Χαρντκάστλ
                                          και
              Ο υιός τους Μάικλ Χαρντκάστλ
              Η θυγατέρα τους, Εβελιν Χαρντκάστλ.
        ……………………………………………………………………………………..
 
​Με την πρόσκληση αυτή στην πρώτη σελίδα ο Stuart Turton μας καλεί να επισκεφτούμε τον μυστηριώδη κόσμο του πρώτου του μυθιστορήματος με ​τον τίτλο ΟΙ ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΤΟΙ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝ ΧΑΡΝΤΚΑΣΤΛ.​ Βιβλίο που τιμήθηκε με το βραβείο  COSTA 2018 και μεταφράστηκε σε 28 γλώσσες.
​Η οικία Μπλάκχιθ είναι μια τεράστια έπαυλη Γεωργιανού ρυθμού με  κόκκινα τούβλα , πνιγμένη από κισσό που αγωνίζεται να καλύψει τα ορατά σημάδια της φθοράς του χρόνου και της εγκατάλειψης. Περιτριγυρισμένη από ένα απέραντο πυκνό και σκοτεινό δάσος και με την βοήθεια της ασταμάτητης βροχής, της λάσπης και της ομίχλης, αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, το ιδανικό σκηνικό για ένα αστυνομικό θρίλερ.
Η χοροεσπερίδα, παρ`όλα αυτά, εξελίσσεται με επιτυχία, οι καλεσμένοι διασκεδάζουν με ποτά, μουσική και χορό, οι οικοδεσπότες όμως δεν έχουν εμφανιστεί.
Στις 11.00 μ.μ και την στιγμή που ο ουρανός γεμίζει με πυροτεχνήματα και βεγγαλικά, παρουσιάζεται η κόρη της οικογένειας η Εβελιν, και κρατώντας ένα ασημένιο πιστόλι, το στρέφει στον εαυτό της και πυροβολεί.
Ο θάνατος της Εβελιν όμως δεν είναι αυτό που φάνηκε. Ο θάνατος της Εβελιν είναι φόνος κι ας μη μοιάζει με φόνο.Και ζητά δικαίωση. Και μέχρι να γίνει αυτό, κάθε πρωί θα ξημερώνει η ημέρα του χορού και κάθε βράδυ στις 11.00 μ.μ η Έβελιν θα χάνει τη ζωή της, πάλι και πάλι σ`ένα συνεχή κύκλο, μέχρι να λυθεί ο γρίφος και βρεθεί ο ένοχος.
Η παράξενη μορφή με την πορσελάνινη μάσκα, Ο ”Γιατρός τηςΠανούκλας”
είναι ο μόνος που μπορεί να σπάσει τον κύκλο και θα το κάνει μόνο αν βρεθεί και τιμωρηθεί ο δολοφόνος.
Ο  Έιντεν είναι ένας από τους καλεσμένους που προσπαθεί να λύσει το μυστήριο και να ξεφύγει απ`αυτό το δύχτι της αέναης επαναφοράς. Ομως κάθε ημέρα ξυπνά σ`ένα διαφορετικό σώμα ενώ η λεπίδα του ”Τραπεζοκόμου” παραμονεύει για να του πάρει τη ζωή.
Δέκα εννέα χρόνια πριν, την ίδια ακριβώς ημέρα, κατά την διάρκεια ενός παρόμοιου χορού και με τους ίδιους καλεσμένους, – σύμπτωση; – σκοτώθηκε ο 7χρονος γιός της οικογένειας ο Τόμας. Υπάρχει κάποιος αόρατος δεσμός που να συνδέει τα δύο γεγονότα;
Από τις πρώτες σελίδες πλέουμε σε μια συναρπαστική ατμόσφαιρα μυστηρίου που θα μας ακολουθήσει ως το τέλος.
 Ένα πραγματικά ευφάνταστο, γριφώδες μυθιστόρημα, με δαιδαλώδη, πολυσχιδή πλοκή που απαιτεί την συνεχή εγρήγορση του αναγνώστη, μια
” Βόμβα για τον εγκέφαλο ”. όπως γράφει η DAILY EXPRESS.
Μια δοκιμασία ανάλυσης, μνήμης και παρατηρητικότητας.
Ο συγγραφέας παίρνει μια αστυνομική υπόθεση που θα ζήλευε η Αγκάθα Κρίστι και την ανεβάζει σ`ένα μεταφυσικό επίπεδο αδιέξοδων διεξόδων.
Αληθινά πρωτότυπο και ευφυές.
”ΟΙ ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΤΟΙ ΤΗΣ ΕΜΙΛΥ ΧΑΡΝΤΚΑΣΤΛ” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
 
Καλή ανάγνωση.
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ