Maskne – η ακμή του κορονοϊού

Η φετινή χρονιά θεωρείται χρονιά ριζικών αλλαγών για την υγεία μας, την υγιεινή μας και την ζωή μας γενικότερα. Maskne – η ακμή του κορονοϊού – Γράφει η αισθητικός Χρύσα Βουλγαρίδου

16807461_750821741753970_2434865709878759800_n  Skinatte – Χρύσα Βουλγαρίδου – Αισθητικός

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Στις μεγάλες αλλαγές έχει προστεθεί και η χρήση ιατρικής μάσκας η οποία όπως δείχνουν τα πράγματα θα παραμείνει για πολύ καιρό. Maskne – η ακμή του κορονοϊού

Ενώ λοιπόν η ιατρική μάσκα θεωρείται το βασικό μέτρο για την διασπορά του ιού είναι η αιτία για την ακμή που εμφανίζεται στο δέρμα κυρίως γύρω από το στόμα, τα μάγουλα και το πιγούνι λόγο της πολύωρης χρήσης  μάσκας και την οποία ονομάσανε Maskne. (Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογία https://www.nytimes.com/article/maskne-acne.html )

Αυτό συμβαίνει διότι αναπτύσσονται βακτήρια λόγου λιπαρότητας και ιδρώτα με αποτέλεσμα να γίνεται απόφραξη των πόρων και να εκδηλώνεται ακμή. Επίσης η κακή ποιότητα υφασμάτων (μάσκας) λόγο τριβής δημιουργούν ερεθισμό κνησμό και μη οξυγόνωση της επιδερμίδας με αποτέλεσμα  την δημιουργία διάφορων δερματικών  προβλημάτων και ακμή.

Η αντιμετώπιση είναι απλή

  1. Καθαρίζουμε σχολαστικά το δέρμα μας πρωί και βράδυ με ήπια καθαριστικά προϊόντα τα οποία δεν περιέχουν αλκοόλες ,αρώματα και AHA και κόκκους.
  2. Επιλέγουμε Ιατρική Μάσκα μιας χρήσεως και αν επιθυμούμε υφασμάτινη επιλέγουμε 100% βαμβακερή.
  3. Ενυδατώνουμε το δέρμα μας πρωί και βράδυ .
  4. Αποφεύγουμε το μακιγιάζ και ειδικά το makeup.
  5. Aν παρατηρήσουμε έντονη έξαρση στην ακμή επισκεπτόμαστε Δερματολόγο όπου θα μας δοθεί η κατάλληλη θεραπεία για την αντιμετώπιση της.
  6. Τέλος δεν αμελούμε την αντηλιακή προστασία και την χρήση της καθημερινά.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ