Εύκολη μακαρονάδα με παντζάρια, φέτα και μυρωδικά

Οι μακαρονάδες είναι αγαπημένο γεύμα για όλη την οικογένεια, συμφωνείτε; Εύκολη μακαρονάδα με παντζάρια, φέτα και μυρωδικά – Γράφει η foodblogger η Ελένη Κόμνου / Foodenyo

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Γεια σας! Είμαι η Ελένη Κόμνου, chef και food blogger από την Ελλάδα και μόνιμος κάτοικος Γερμανίας.

Ασχολούμαι από το 2018 με το food blogging, έχοντας το δικό μου Website: Foodenyo.com & YouTube κανάλι: Foodenyo. Παράλληλα όμως, εργάζομαι ως sous chef σε ιαπωνικό εστιατόριο στο Βερολίνο. Στην Ελλάδα, έχω εργαστεί από το 2015-2020 σε πολλά εστιατόρια, ξενοδοχεία και στο Προεδρικό Μέγαρο Αθηνών.

Website: https://foodenyo.com/

Instagram: https://www.instagram.com/foodenyo/?hl=el

Facebook: https://www.facebook.com/foodenyo/

YouTube: https://youtube.com/channel/UC7mYg8OzM2gD8De2LEjlw1Q


Τα ζυμαρικά είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, σίδηρο (βοηθά στην παραγωγή αιμοσφαιρίνης), σελήνιο (ισχυρότατο αντιοξειδωτικό), ασβέστιο (ενδυνάμωση οστών), φώσφορο, πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Θιαμίνη, Ριβοφλαβίνη, Νιασίνη, φολικό οξύ), ενώ περιέχουν ελάχιστα λιπαρά, χοληστερόλη και νάτριο. μακαρονάδα με παντζάρια

Ένα φαγητό απλό στην παρασκευή του με ταπεινά υλικά που όμως θα σας εντυπωσιάσει με το υπέροχο χρώμα του και την απίθανη γεύση του!Κι ας μην ξεχνάμε και την θρεπτική αξία του παντζαριού.Δοκιμάστε το!

Υλικά:

 

300 γρ. παντζάρια (βρασμένα)

2 σκελίδες σκόρδο

Χυμό από μισό λεμόνι

1 μικρό τσίλι (προαιρετικά)

2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι 

Πιπέρι

300 γρ. σπαγγέτι

Φέτα 

Μαϊντανό 

Άνηθο

 

Εκτέλεση:

 

1.Βράζουμε το σπαγγέτι μας για 6-7 λεπτά.  

2.Παράλληλα σε ένα μπλέντερ ή μούλτι, βάζουμε όλα τα υλικά μας για την σάλτσα (παντζάρια, σκόρδο, λεμόνι, τσίλι, ελαιόλαδο και μπαχαρικά).

3.Χτυπάμε πολύ καλά, έτσι ώστε να γίνει μια απαλή, κόκκινη σάλτσα. Δοκιμάζουμε και αν θέλει κάνει προσθέτουμε είτε αλάτι ή πιπέρι ή λίγο λεμόνι.

4.Ρίχνουμε τη σάλτσα μας κατευθείαν στη κατσαρόλα με τα σπαγγέτι μας( που τα έχουμε σουρώσει), ανακατεύουμε πολύ καλά έτσι ώστε να πάει παντού η σάλτσα.

5.Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τριμμένη φέτα, μαϊντανό, άνηθο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. 

 

Καλή επιτυχία!

 

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 10-12 λεπτά

Επίπεδο: Εύκολο

 

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ